Spring til indhold

Ekspertviden

10. august 2021

De bedste opsparinger til børn og børnebørn

Ønsker du at hjælpe dine børn og børnebørn økonomisk, så findes der forskellige opsparingsformer, med klare økonomiske fordele, som du kan gøre brug af, imens du er i levende live.

17. marts 2021

Få styr på testamentet

Det er vigtigt at få styr på arveforholdene i god tid. Det kan nemlig få store konsekvenser for de efterladte, hvis man lader være. I samarbejde med Holst Advokater bringer vi her fem gode råd til, hvad man blandt andet skal overveje i forbindelse med sine arveforhold. 

19. januar 2021

Hvorfor tester din investeringsplatform dig?

Når du ønsker at investere i de af Formueplejes investeringsløsninger, der anvender gearing, via Nordnet, skal du først igennem en test på seks spørgsmål. Den skal du være glad for, selv hvis den ved første øjekast kan synes lidt besværlig. Det handler om investorbeskyttelse - og reglen gælder ikke bare Nordnet, men alle.

12. januar 2021

Hvordan måler man egentlig sit afkast?

Investeringer måles på det afkast, der skabes. Men afkastet kommer i mange afskygninger og kan både måles i kroner og procent – og relativt i forhold til et benchmark og/eller andre kapitalforvaltere.

28. december 2020

"Jeg venter lige lidt endnu med at investere"

Er man langsigtet investor, er der ingen grund til lige at vente med at komme i gang med at investere. Det optimale tidspunkt at begynde at investere er sådan set nu. Men du behøver jo ikke placere alle dine midler på en gang.

26. november 2020

Få nu skabt de rigtige rammer for opsparing

Det er i samfundets interesse, at folk selv tager vare på deres økonomi. Desværre er der en tendens til, at vi bevæger os i den modsatte retning. Vi har fået skabt lidt af en uoverskuelig jungle, som folk har svært ved at navigere i.

14. oktober 2020

Et langvarigt generationsskifte drevet af lyst

Fra den ene dag til den anden stod Hanne Elsner tilbage i 2003 pludselig med ansvaret for Fuglebjerg Kistefabrik, men hun tog opgaven til sig og driver i dag en sund og indbringende virksomhed. Samtidig har familien Elsner gang i et langvarigt generationsskifte, hvor døtrene Fie og Caroline en dag skal tage over – hvis de har lyst. Derudover er familiens investeringer lagt i hænderne på Formuepleje.

8. oktober 2020

Når skatten styrer dine investeringer og økonomi

Som de fleste er bekendt med, er skat en vigtig faktor, når man investerer, og noget man skal være særdeles opmærksom på. Men man må ikke lade den helt overtage måden, man investerer på. Så kommer skatten til at tage overhånd og kan stå i vejen for, at du træffer de rigtige beslutninger.

24. september 2020

Skatten er en vigtig faktor når du investerer

Der er flere former for beskatning i Danmark, når man investerer. Skatten har derfor stor betydning for, hvordan du skal placere dine investerede midler. Her følger et hurtigt overblik over skattemiljøer og de to principper for beskatning.

17. september 2020

Sådan investerer du, når du er 20, 40, 60 OG 80 år

Ingen regel uden undtagelser. Men der er nogle gode tommelfingerregler, når du investerer. Ofte kan du bruge din alder som et godt pejlemærke, men det allervigtigste er din risikovillighed og din investeringshorisont. Jo kortere tidshorisont, jo lavere risiko og vice versa.

14. september 2020

Ekspertviden: Derfor bør du have en fremtidsfuldmagt

Du bør oprette en fremtidsfuldmagt, mens du er fysisk og psykisk frisk og selv er i stand til at beslutte, hvem du har tillid til. På den måde er du sikret, hvis du skulle blive ramt af ulykke eller sygdom, der gør dig ude af stand til selv at træffe beslutninger om dine økonomiske og personlige forhold.

3. september 2020

Kvinder skal tage mere vare på deres økonomi

Fire års længere levetid og 22 procent lavere pensionsformue. Det er realiteterne for danske kvinder, og det er et misforhold, der skal rettes op på. Det skal kvinderne selv sørge for.

25. august 2020

Aktiesparekontoen handler om at opbygge en investeringskultur i Danmark

Det kan godt være, at aktiesparekontoen ikke er perfekt. Men i et land som Danmark, hvor investeringskulturen i den grad trænger til et løft, er et skridt i den rigtige retning bedre end at blive stående. Derfor er det forhastet at sløjfe aktiesparekontoen og uklogt ikke at hæve loftet som planlagt.

31. juli 2020

Har du valgt den rigtige risiko?

Når du investerer, er noget af det vigtigste at tage stilling til, om din valgte risikoprofil er den rigtige. Det kan man kun finde ud af ved at lægge den rigtige investeringsplan.

21. juli 2020

Ja, Formuepleje kan også investere dine pensionspenge

Med få undtagelser kan du sagtens bruge dine pensionsmidler til at investere i Formueplejes investeringsløsninger. Formueplejes rådgiverteam står parat til at hjælpe dig med hvordan, eller du kan læse med her, hvor senior formuerådgiver Anders Bjørnager forklarer, hvordan du investerer i Formuepleje-løsninger i din pensionsordning, og hvilke begrænsninger, der er.

11. maj 2020

Kapitalindkomst - den svære skat

Mange har netop selvangivet deres kursgevinster og betalt skatten for 2019 – og på grund af kursfaldene under coronakrisen oplever de nu, at en del af gevinsten midlertidigt er borte.  Det handler om beskatningen af kapitalindkomst i frie midler. Det er en noget sværere størrelse at beregne end almindelig aktiebeskatning, da udregningen af kapitalindkomstskat beror på individuelle forhold.

21. februar 2020

Lad Formuepleje stå for din risikospredning

Risikospredning er vigtig, når man investerer sine penge. Alt for mange danskere nøjes dog med at eje en eller få, typisk danske aktier. Det sikrer slet ikke den nødvendige risikospredning. Men den er vi faktisk leveringsdygtige i hos Formuepleje. Derfor behøver du ikke vælge mere end én kapitalforvalter.

14. februar 2020

Din alder hjælper dig med at vælge pension og risikoprofil

Når det gælder pension og opsparing, er din alder afgørende for, hvor meget du skal lægge til side, og hvilken risikoprofil du skal vælge, når du investerer. Her får du de mest oplagte tommelfingerregler, der er relativt lette at følge, hvis man gør en lille indsats.

30. januar 2020

Lykken er ... en belåning på 40 procent

Mange drømmer om at blive gældfri, men med det nuværende rentemiljø er det oplagt at overveje belåning af sin bolig med op til 40 procent. Mange særdeles kreditværdige kunder sigter målrettet mod at blive gældfri, men belåner du din ejendom med op til 40 procent, kan det ofte være en bedre ide, og i flere tilfælde kan du ende med at få penge – for at låne penge.

17. januar 2020

Hvad er indre værdi?

Formueplejes rådgivergruppe støder tit på spørgsmål om ”indre værdi” i Formuepleje-foreningerne. Her får du forklaringen på, hvad indre værdi er, og hvorfor der ikke kommer en regning, når du betaler performance fee.

14. januar 2020

Formuepleje vil være din sparringspartner for livet

Er du Premium Elite-kunde, er du velkommen til at invitere din revisor eller advokat med til møde i Formuepleje. ”Ofte kender vi vores kunders behov præcist, og sammen med din revisor eller advokat kan vi være med til at sørge for, at eksempelvis generationsskiftet glider så let som muligt. Vi har en ambition om at være kundernes sparringspartner for livet, og det er i det lys, at man skal se tilbuddet,” siger Helle Snedker, kundedirektør og partner i Formuepleje.

20. november 2019

Træffer du også de forkerte beslutninger med dine penge

Næsten alle har et potentiale for at optimere deres privatøkonomi ved at investere rigtigt, spare op rigtigt, bruge pengene i den rigtige rækkefølge og placere sine midler i de rigtige skattemiljøer. Men alt for få får det gjort optimalt.

31. oktober 2019

Sharpe Ratio: Et fantastisk nøgletal - hvis man bruger det korrekt!

De af jer, der har taget imod vores tilbud om at få vurderet jeres porteføljers risiko og potentialer, vil vide, at Sharpe ratio er et af de fire nøgletal, som vores Formueanalyse beregner. Når vi har valgt at beregne og vise Sharpe ratio i Formueanalysen, så er det naturligvis fordi, at det er et vigtigt og informativt nøgletal. Hvis man altså bruger det korrekt! Jeg vil derfor i denne artikel stille skarpt på, hvad det er, at Sharpe ratio kan fortælle os, men også hvilke svagheder og faldgruber der er.

15. august 2019

Sørg for at sikre din partners adgang til penge ved dødsfald

Det er et følsomt emne, som for mange er svært at tale om: Når din ægtefælle dør, lukkes adgangen til de fælles bankkonti – indtil der er klarhed over, hvem der skal arve afdøde. Sørg derfor for, at begge parter har en konto i eget navn. ”På den måde risikerer man ikke at blive låst fra adgangen til sine penge ved partnerens bortgang. Er samtalen for svær at klare selv, står vi gerne til rådighed for rådgivning og hjælp. Vi har mange kunder i samme situation,” siger Helle Snedker, kundedirektør i Formuepleje.

22. juli 2019

I Formuepleje har vi en rådgiver der passer til dig

Rådgivning er ikke bare rådgivning. Kunder kræver noget forskelligt og har varierende behov. Derfor kan man ikke matche enhver rådgiver med alle kunder og omvendt. I Formuepleje gør vi en stor indsats for, at alle kunder har lige præcis den rådgiver, de gerne vil have. ”Det kræver også, at alle vores rådgivere ikke er ens ud over, at de skal være udstyret med de bedste kompetencer, erfaring og den nødvendige certificering,” siger Helle Snedker, kundedirektør i Formuepleje.

26. april 2019

Konfirmationsgaven, der varer langt ud i livet: en investering

Konfirmationssæsonen er ved at være over os igen. Det giver anledning til lige at minde om, hvad den gode konfirmationsgave også kan være: En investering eller penge til en investering. Det er en fremtidssikret gave med lang holdbarhed.

7. februar 2019

Sådan gør du, hvis 10 millioner dumper ned i din favn

Fra 0 til 10 millioner kroner stort set på en formiddag. Det har været situationen for et par af Formueplejes nye kunder. Men hvad skal man stille op, hvis man pludseligt får adgang til en stor sum penge? Det er et spørgsmål, som mange drømmer om at skulle svare på, og som rent faktisk bliver aktuelt for nogle dygtige eller heldige mennesker. Svaret er ikke helt ligetil.

7. februar 2019

Skal jeg ændre på min risikoprofil, når markederne falder?

Efter en periode med kursfald som i slutningen af 2018 møder vi som formuerådgivere typisk en del kunder, der er blevet ængstelige efter at have set fald i depotet og derfor overvejer at sælge ud af investeringerne. Hvis man stadig sover godt om natten, gælder det om at holde sig til planen, men ligger man søvnløs over den negative udvikling, kan det godt være, at man bør justere sin risiko, selv om man i princippet ligger med den rigtige risikoprofil.

3. december 2018

Aktiesparekontoen - det kan du bruge den til

Folketinget har gjort det lettere at investere i aktier efter vedtagelsen af Aktiesparekontoen. ”Forhåbentlig stimulerer det danskernes lyst til at investere. Det kan give god mening at kigge på mulighederne i Aktiesparekontoen,” mener Helle Snedker, kundedirektør i Formuepleje.

6. juli 2017

Den optimale aktiestrategi

Formuepleje har bevidst valgt en multistrategi i sammensætningen af sin store globale aktieportefølje. Ved at anvende flere strategier, og ikke fokusere smalt på for eksempel Value eller Vækst, har Formuepleje en ambition om på langt sigt fortsat at levere et attraktivt, risikojusteret merafkast.

21. juli 2016

10 skarpe fra kundechefen

Her 100 dage efter, at hun kom tilbage til Formuepleje i Hellerup, er Helle Snedker på de mange kundemøder, hun har deltaget i, løbende blevet stillet de samme spørgsmål igen og igen. Her er listen med dem, hun hører oftest – og hendes svar.

29. april 2016

Investeringer med skjult risiko får sportsfolk til at søge økonomisk rådgivning

Det kan være svært at gennemskue risikoen, når smarte sælgere lover guld, grønne skove og tårnhøje afkast ved for eksempel at investere i vindmølleprojekter eller ejendomme i Sydeuropa. Det oplever flere og flere sportsfolk, og de kommer til Formuepleje for at få hjælp til at styre uden om de risikofyldte investeringer.

16. april 2014

Forskellen på røde, gule og grønne investeringsprodukter

For at gøre det nemmere for investorer at gennemskue risikoen i et givent investeringsprodukt har Finanstilsynet har inddelt alle investeringsprodukter i tre kategorier: Røde, gule og grønne.  Kategoriseringen er et udtryk for en juridisk vurdering, og de tre kategorier er meget brede. Det betyder, at et rødt produkt for eksempel vil blive klassificeret som netop rødt, uanset om det lever op til alle eller blot et enkelt af kriterierne.  Som investor bør du betragte kategoriseringen som en vejledning og altid undersøge risikoen i et produkt i detaljer, inden du investerer. 

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Få en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Mød os

Mød en rådgiver og hør, om vores løsninger er noget for dig. Deltag i et af vores mange intromøder, som afholdes over hele landet.

Book et intromøde

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op