Spring til indhold

18. maj 2024

Overser du en gylden mulighed? Derfor skal du sige ja til det årlige møde med din rådgiver

Af senior formuerådgiver, partner Søren Nielsen

Er du Premium-kunde hos Formuepleje, vil du opleve, at vi cirka en gang om året inviterer dig til et statusmøde. Der er flere eksempler på, hvorfor et årligt møde er en rigtig god idé – det betaler sig ofte både økonomisk og privat.

På det årlige statusmøde taler vi naturligvis om dine investeringer, men mødet handler lige så meget om andre vigtige privatøkonomiske forhold.

På et statusmøde for nylig fik vi for eksempel afdækket, at investor betalte topskat af sin lønindtægt og samtidig var i stand til at spare et stort beløb op efter skat hver måned. Derfor lavede vi en plan om, at al lønindtægt over topskattegrænsen fremover skulle sættes ind på kundens livrente, så han undgik at betale topskat. I stedet kan han se frem til at få udbetalingerne i bundskatten som pensionist, så det er en fantastisk god forretning.

Et andet eksempel vedrører en kunde, som efter sin skilsmisse havde fundet kærligheden igen, og den nye kæreste var flyttet ind. Hans primære opsparing er i pensionsmidler, så jeg spurgte ham, hvem der skulle arve dem, hvis han døde, inden pengene når at blive udbetalt.

”Det skal mine børn naturligvis”, var svaret.

Han blev helt bleg, da jeg kunne oplyse ham om, at når han og kæresten har delt adresse i to år, er det hende, der i givet fald vil få pengene. Efter to år under samme tag træder samlever nemlig ind foran børnene i prioriteringsrækkefølgen på ”nærmeste pårørende”, og kunden havde netop ”nærmeste pårørende” som begunstiget på pensionsordningerne. Han fik hurtigt fat i sin pensionskasse og fik meddelt, at hans børn skulle indsættes som begunstigede i stedet for.

Hos Formuepleje har vi altid tid til at mødes med dig, når du har brug for hjælp eller sparring. Men én gang om året er det mit og mine kollegers ansvar at invitere dig til en snak. Desværre bliver invitationen ofte afvist med begrundelser som: ”Det hele kører jo, som det skal”, og i de senere år også: ”Det har ikke været en særlig god periode at være investor i, men det kan du jo ikke gøre noget ved”.

Nej, jeg kan ikke ændre på den tid, der er gået, og jeg er heller ikke herre over, om kurserne skal op eller ned i den kommende periode. Men måske er de givne omstændigheder en anledning til at få en snak om den valgte risiko?

Jeg er selv en stor fan af at mødes ansigt til ansigt – fordi det giver værdi for begge parter, når vi en gang om året giver dine investeringer og det valgte risikoniveau et tjek og måske får undersøgt et alternativt investeringsforslag. Typisk spørger vi også ind til en række andre forhold som:

 • Har du lavet testamente?
 • Har du lavet fremtidsfuldmagt?
 • Har du styr på hvem der er indsat som begunstiget på dine pensionsordninger?
 • Har du lavet en aktiesparekonto, og udnyttet den maksimalt?
 • Udnytter du muligheden for aktieindkomst til 27% beskatning?
 • Har du store renteudgifter, så er det måske en fordel med kapitalindkomst på dine investeringer?
 • Betaler du topskat af din lønindtægt?
 • Sparer du nok op til din pension, for lidt eller måske for meget?
 • Har du en aldersopsparing, og husker du at indbetale på den?
 • Udnytter du muligheden for at give skattefrie gaver til børn og børnebørn?
 • Udnytter du i så fald, at kapitalindkomst er fordelagtigt for unge uden anden indtægt?

Din foretrukne økonomiske sparringspartner

Når vi, udover investeringer, interesserer os for testamenter, fremtidsfuldmagter, og hvem, der er begunstiget på dine pensioner, er det ikke, fordi vi tjener penge på det, men fordi vi interesserer os for dig og gerne vil være din foretrukne økonomiske sparringspartner. Den rådgiver, som du kan tale med om alle privatøkonomiske forhold og være sikker på at få et oprigtigt svar fra en, som ikke er farvet af at skulle sælge dig noget.

Vi lever af at passe din opsparing – rådgivningen om alt det andet, er det ekstra, som følger med i pakken, når du er Premium-kunde hos Formuepleje.

Næste gang vi inviterer dig til et statusmøde, så sig ja tak.

Måske viser det sig, at den times rådgivning er endda rigtig godt givet ud.

 

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver