Spring til indhold

Frie midler

Er det pengenes tur til at arbejde for dig?

En solid økonomisk buffer er altid god at have, men er opsparingen i frie midler uforholdsmæssigt stor, risikerer du at gå glip af betydelige afkast. I stedet kan det være en god idé at investere en del af de frie midler og få formuen til at vokse.

Investering af frie midler

Investering af frie midler

Frie midler er penge, der ikke er placeret i en pensionsordning eller på anden måde er låst i en tidsmæssig periode. Penge, der typisk er sparet op gennem mange år – måske gennem et langt liv – og som med fordel kan investeres.

Alt efter hvordan du vælger at lade dine penge arbejde for dig, vil opsparingen formentlig kunne vokse markant mere på længere sigt, hvis du investerer den, end hvis pengene for eksempel står på en bankkonto til en beskeden indlånsrente.

Din investering kan blandt andet strække sig over tre år, fem år, ti år eller endnu længere – alt efter hvornår du forventer at skulle bruge pengene, og du kan vælge fra lav til høj risiko, gearede eller ugearede løsninger alt efter temperament.

 

Invester med Formuepleje

Invester med Formuepleje

Har du mere end tre mio. kr. at investere for i vores investeringsløsninger, får du særlige fordele som kunde hos Formuepleje.

Du får blandt andet din egen personlige rådgiver, som vil hjælpe med at optimere formuen, skatteforhold og alt, der vedrører familiens økonomi i mange år frem. Investerer du for mere end 10 mio. kr. i Formueplejes investeringsløsninger, bliver du Premium Elite-kunde og får del i eksklusive værditilbud og unikke fordele.

Alt efter tidshorisont og risikoprofil har vi en løsning, der passer perfekt til dig.

Vælg den rigtige risikoprofil

Når du investerer dine frie midler, er der en række forhold, du som investor skal være opmærksom på.

For det første er der risiko forbundet med alle former for investering, og det er derfor vigtigt, at du sørger for at matche dine investeringer med dit ønskede risikoniveau. Jo højere risiko, du vælger i dine investeringer, jo højere vil det forventede afkast også være, men samtidig kan du også forvente større udsving undervejs. I sidste ende handler det om at vælge nøjagtigt det risikoniveau, du har det bedst med, og som passer til dig og dine økonomiske forhold.

For det andet hænger den rigtige risikoprofil sammen med din investeringshorisont - altså hvornår du skal bruge pengene. Uanset hvilken situation, du står i, er det derfor altid en god ide at lægge en investeringsplan, som indeholder både din risikoprofil og investeringshorisont.

Mød vores investor Mathias Kehlet

Mød vores investor Mathias Kehlet

For Mathias Kehlet startede rejsen ind på investormarkedet med sin mors gode råd om, at det aldrig er for tidligt at komme i gang. Siden har han fået interessen helt ind under huden, og nu investerer han med et mere målrettet fokus for at give sig selv den størst mulige økonomiske frihed til at leve det liv, han ønsker.

Han konstaterer; "Jeg investerer for at få friheden til at vælge til og fra".

Læs investorportrættet her

Hvor kan du placere dine frie midler?

Med frie midler har du stor valgfrihed, når det kommer til investeringsprodukter. Du kan nemlig både placere dine frie midler i aktier, obligationer og investeringsforeninger. 

Hvis du har frie midler kan du altså investere i alle Formueplejes fonde. Dermed har du mulighed for at finde den investeringsløsning, der passer bedst til din tidshorisont og dit risikoniveau. 

Herunder kan du få et overblik over vores fonde, og hvordan de hver især beskattes, når der investeres med frie midler.

Læs mere om vores fonde her

Beskatning af frie midler i Formueplejes fonde

  Lagerbeskatning Realisationsbeskatning
Kapitalindkomst

Mix Low
Pareto
Safe
Mix Medium
Epikur
Mix High
Penta
Fokus

Obligationer
Global High Yield
EM Virksomhedsobligationer

Aktieindkomst

LimiTTellus
Better World Environmental Leaders
Better World Global Opportunities
Globale Aktier - Akkumulerende

Globale Aktier

Bliv en del af vores investeringsfællesskab

Bliv en del af vores investeringsfællesskab

I Formuepleje har vi siden 1986 hjulpet formuende danskere med at få opsparingen til at vokse, og vi har i dag altså mere end 35 års erfaring.

Som kunde i Formuepleje bliver du en del af et fællesskab med attraktive fordele. Det er nemt og enkelt at blive kunde, og det kræver sådan set kun, at du har oprettet et depot og er godkendt til handel.

Sådan bliver du kunde

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op