Spring til indhold

Viden

Livrente

Livrenten er også kendt som livsvarig pension, der, som navnet antyder, er en måde at spare op til pension, som giver mulighed for at få udbetalt et fast beløb resten af livet. Udbetalingerne kan tidligst startes fra pensionsalderen og stopper først den dag, du går bort.

En solid byggesten i din pension

En livrente er en pensionsordning, som sikrer dig en løbende udbetaling resten af dit liv fra det tidspunkt, du går på pension. I Formuepleje anbefaler vi ofte, at man tegner en ordning for livrenter, da det vil sikre en fast indkomst i hele ens pensionsperiode. Hør mere om livrenten i denne korte video, hvor senior formuerådgiver Henrik Jackerott gør dig klogere på livrenten og dens mange muligheder og fordele.

Hvad er en livrente? 

Livrenten kan betragtes som en kombination af en opsparing og en forsikring, da man er sikret udbetalinger fra livrenten uanset hvor længe man lever, og uanset hvor meget, man har indbetalt på forsikringen.

Den livsvarige pension er en kollektiv pensionsordning, som en større gruppe mennesker indbetaler til og deler udbetalingerne fra. Størrelsen af ens udbetaling afhænger naturligvis af ens indbetaling, men da pensionen stopper den dag, man dør, kan det potentielt set betyde, at man kan få mere udbetalt, end man har indbetalt. Dør man i en tidlig alder, kan det omvendt også betyde, at man får mindre udbetalt. Restopsparingen vil ikke blive udbetalt til arvingerne, og dermed betaler de, der går bort tidligt til de, der lever længe.

 

Fordele ved livrenten

 • Udbetalingerne fortsætter hver måned, så længe du lever, og livrenten kan dermed mindske økonomiske bekymringer i alderdommen
 • Intet loft over indbetalinger
 • Fuldt skattefradrag for indbetalinger i din personlige indkomst
 • Opsparingssikring betyder, at hvis du går bort inden udbetalingerne starter, vil dine arvinger få opsparingen udbetalt
 • Mulighed for at opnå større udbetalinger end du har indbetalt, hvis du lever meget længe
 • Din livsvarige livrente kan investeres og er underlagt pensionsafkastskatten på 15,3 procent 
 • Mulighed for at udskyde livrenten længere end ratepensionen 

En af de væsentligste ulemper ved livrenten er, at en eventuel restopsparing ved død ikke udbetales til arvingerne. De fleste pensionsudbydere tilbyder dog at løse dette gennem tilkøb:

 • Garantiperiode, som sikrer udbetaling til dine arvinger i en periode efter døden
 • Overlevelsesrente, som sikrer, at udbetalingen overgår til ægtefælle efter døden
 • Eller en kombination af ovenstående

 

Ulemper ved livrenten 

På trods af at livrenten kan være et attraktivt supplement til både aldersopsparing og ratepension, som begge har loft over indskud, er livrenten ikke nødvendigvis den rette løsning for alle.

 

Investering af livrente

Det er muligt at investere sin livrenteopsparing, og i Formuepleje hjælper vi gerne med at finde den rette løsning for dig og gennemgå dine muligheder for at investere ud fra dine ønsker og behov.

 • Investering af pension
 • Udbetalingerne fra livrenten modregnes i sociale ydelser, hvilket kan betyde et reduceret pensionstillæg til folkepensionen
 • Efterlader du dig en restopsparing, når du dør, udbetales denne ikke til arvingerne (garanti for udbetaling til arvinger kan dog tilkøbes)
 • Ophæves livrenten helt eller delvist i opsparingsperioden, koster dette en afgift på 60 procent til staten
 • Afhængigt af din situation kan andre opsparingsformer være mere gunstige

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få mere viden om mulighederne for at optimere din økonomi

Viden

Skab den bedste pension

For at sikre levestandarden for dig selv og dine nærmeste er det vigtigt, at få lagt en pensionsplan og udnytte mulighederne for at optimere udbetalingerne fra din pensionsopsparing.
Læs om pension

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept

Viden

En overset pensionsopsparing

Aldersopsparingen er en af de mest attraktive opsparingsmuligheder, men er desværre overset af mange pensionsopsparere.
Læs om aldersopsparing