Spring til indhold

Pension

Vi ved, hvor vigtigt det er at planlægge din pension og sætte sig ind i, hvordan du kan skabe den bedste tilværelse som pensionist. Derfor har vi gjort det nemt at få den nødvendige viden, og i vores guides får du tips, tricks og fakta om pension.

Derfor skal du gennemgå din pensionsløsning

Hos Formuepleje rådgiver vi hele vejen rundt om vores kunders formueforhold. Et af de vigtigste og mest komplekse områder er pensionsplanlægning. 

Når det kommer til pension, er det altid en god idé at gå sin nuværende løsning igennem for at finde steder, hvor det er muligt at forbedre sin pensionsløsning. Der kan potentielt set være en stor økonomisk gevinst at hente ved at være sikker på, at din løsning er optimalt tilrettelagt. Ofte kan det dog være svært at vide, hvor man skal begynde og hvilke punkter, man skal kigge nærmere på.

En pensionsrådgiver, din bankrådgiver eller en formuerådgiver fra Formuepleje vil kunne hjælpe dig med en gennemgang af din pension. Alternativt kan du selv gå din pension efter. 

Fire vigtige råd til din pensionsopsparing

Uanset om du har lyst til at gå i dybden med alle detaljerne omkring din pensionsløsning, eller om du overlader de komplekse aspekter til dit pensionsselskab, er der fire vigtige pensionsråd, som du skal tænke over og forholde dig til.

Sådan skaber du den bedste pension

  • Kombinér din opsparing i flere skattemiljøer. Det vil sige skattebegunstiget pensionsopsparing, frie midler/aldersopsparing, fast ejendom og via holdingselskab og virksomhedsskatteordning, hvis du driver privat virksomhed. Dermed opnår du størst mulig frihed til at planlægge skat og likviditet optimalt
  • Start pensionsplanlægningen i god tid, kend vilkårene for dine forskellige pensionsordninger og søg kvalificeret rådgivning
  • Planlæg dine pensionsudbetalinger, så du får mest muligt i pensionstillæg og eventuelt andre offentlige ydelser (indefrysning af ejendomsskat, boligstøtte, ældrecheck, helbredstillæg med mere)
  • Brug de penge først, hvor beskatningen af afkastet er højest. Det vil sige frie midler, derefter selskabsmidler og låntagning, til sidst alderspension, ratepension og livrente. Tilrettelæg udbetalingerne, så skatten minimeres, og offentlige ydelser maksimeres

Hvornår skal du starte med at spare op til pension?

Jo tidligere i livet du starter med at spare op til pension, desto længere tid har din opsparing til at vokse. I Formuepleje anbefaler vi forældre og bedsteforældre, at lave en pensionsopsparing til børn og børnebørn mens de er små, så de kan få et afkast på deres pension allerede i en tidlig alder. Selv mindre indskud kan dermed vokse til mange penge via rentes rente, indtil barnet skal pensioneres.

Har du ikke fået en pensionsopsparing med fra barnsben, er det stadig en god idé at starte med at spare op til pension så tidligt i livet som muligt. Det gør det muligt for dig at tilpasse din pensionsløsning og indbetalinger, så det stemmer overens med de drømme, du har for din pensionisttilværelse.

Er du kommet sent i gang med pensionsopsparing, er det en god idé at kontakte en pensionsrådgiver gennem dit pensionsselskab, din bank eller hos Formuepleje og få hjælp med at tilrettelægge opsparingen, så du kan gå en pensionisttilværelse i møde, hvor der er penge til at nyde livet.

Metoder til at starte en pensionsopsparing: 

 

Få den rigtige pensionsrådgivning

Personlig rådgivning

Få den rigtige pensionsrådgivning

Har du lyst til at gå endnu mere i dybden med din pensionsordning, kan du kontakte os til en snak om din pensionsopsparing.

Formuepleje yder dybere rådgivning om din konkrete situation, og det gør vi blandt andet i vores omfattende samarbejde med relevante eksperter som advokater og revisorer.

 

Kontakt en af vores rådgivere

Værd at vide om pensionsopsparing

I Danmark er der traditionelt tre forskellige steder, hvorfra du kan modtage pensionsudbetalinger, når du går på pension:

  • Folkepensionen, som er en offentlig ydelse bestående af et grundbeløb og pensionstillæg, som udbetales fra du når folkepensionsalderen
  • Arbejdsmarkedspension, som din arbejdsgiver indbetaler en del af din løn på under din tid på arbejdsmarkedet
  • Privat pensionsopsparing, hvor du selv opretter en pensionsordning og indbetaler til i løbet af livet. 

Hvorfor er pension vigtigt? 

Formålet med at spare op til pension er typisk at sikre din levestandard som pensionist. For at sikre levestandarden for dig selv og dine nærmeste er det vigtigt, at få lagt en pensionsplan og udnytte mulighederne for at optimere udbetalingerne fra din pensionsopsparing. 

Opsparing og nedsparing af pension

Når man i løbet af livet har sparet op til pension, er det potentielt en stor gevinst i at bruge sine pensionsmidler korrekt. Her kan du læse om, hvordan du tilrettelægger udbetalingen af din pensionsopsparing bedst muligt.

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op