Spring til indhold

Mix Low

Mix Low er en lavrisikoportefølje, der er sammensat af både obligationer og en mindre del aktier. Det er også denne portefølje, der udgør fundamentet i Formueplejes kapitalforeninger Pareto, Safe, Epikur og Penta.

 

Om Mix Low

Investeringsstrategien i Mix Low tager udgangspunkt i teorien om optimale porteføljer, som beskriver den sammensætning af aktier og obligationer, der giver det størst mulige forventede afkast til den lavest mulige risiko. 

ISIN-kode: DK0060455962
Risikoindeks: Lavrisikoindeks

Tabsrisiko* og investeringshorisont

Tabsrisiko:
Lav
Horisont:
Min. 3 år

* I Formuepleje benytter vi en egenudviklet model til risikoklassificeringen af vores fonde, hvor risikoklassificeringen fastlægges på baggrund af tabsrisikoen på 24-36 måneders sigt. Du kan læse mere om Formueplejes egenudviklede model til risikoklassificering her.  

Du skal være opmærksom på, at Formueplejes egenudviklede model til risikoklassificering og vores egne estimater på fremtidige afkast kan afvige fra den risikoklassificering og de afkastscenarier, der fremgår af dokument med central information, som er baseret på fælles europæiske regler. Du kan finde dokument med central information for hver fond her

Bag om fonden: Den optimale portefølje

For at sammensætte den portefølje, der giver det højeste afkast til den laveste risiko, siger erfaringen, at den optimale likvide portefølje består af 65-75 procent obligationer og 25-35 procent aktier. Sådan er fordelingen af aktivklasser i vores grundportefølje, som er den af Formueplejes balancerede fonde, der har den laveste risiko (Mix Low).

Investeringsstrategien for vores gearede balancerede fonde (Pareto, Safe, Epikur og Penta) tager udgangspunkt i teorien om optimale porteføljer og tangentporteføljeteorien, som siden Formueplejes etablering i 1986 har været kernen i vores investeringsfilosofi. For at øge risikoen og dermed det forventede afkast gearer vi denne portefølje op til fire gange gennem lån optaget af fonden i danske kroner eller euro. Dermed opnår du som investor en stabil investering med et langsigtet højt forventet risikojusteret afkast.

For de balancerede porteføljer uden gearing justeres risikoen ved at variere aktivernes sammensætning. Således vil den højeste risikoportefølje (Mix High) typisk have flere aktier og færre obligationer end Mix Low og Mix Medium.

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få mere viden om vores fonde

Fondsbørsmeddelelser

Fondsbørsmeddelelser

Formuepleje A/S sender, når det er relevant og påkrævet af gældende lovgivning, meddelelser til Nasdaq Copenhagen.
Se alle fondsbørsmeddelelser

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept

Mød os

Få sparring på din økonomi

Hvis du gerne vil vide mere om Formuepleje, og hvad vi kan gøre for dig og din økonomi, kan du bestille en uforpligtende samtale med en rådgiver.
Bliv ringet op