Spring til indhold

Fond

Epikur

Formuepleje Epikur er til dig, der ønsker en investering, hvor risikoen er lidt lavere end en tilsvarende investering i globale aktier, men højere end middel, som den er i Formuepleje Safe. Grundporteføljen er stort set den samme som i vores øvrige kapitalforeninger, men i Epikur er den optimale kombination af aktier og obligationer gearet tre gange.

Om Epikur

Investeringsstrategien i Epikur tager udgangspunkt i teorien om optimale porteføljer og tangentporteføljestrategien. Ud fra teoretiske sammenhænge bygges en lavrisikoportefølje, der består af cirka 25-35% globale aktier og cirka 65-75% obligationer. For at øge risikoen og dermed opnå et højere forventet risikojusteret afkast gearer vi denne portefølje tre gange gennem lån optaget af fonden i danske kroner eller euro. Samtidig bevarer vi det gode forhold mellem aktivklasserne.

ISIN-kode: DK0060498269
Risikoindeks: Over middel risikoindeks

Tabsrisiko* og investeringshorisont

Tabsrisiko:
Over middel
Horisont:
Min. 4 år

* I Formuepleje benytter vi en egenudviklet model til risikoklassificeringen af vores fonde, hvor risikoklassificeringen fastlægges på baggrund af tabsrisikoen på 24-36 måneders sigt. Du kan læse mere om Formueplejes egenudviklede model til risikoklassificering her.  

Du skal være opmærksom på, at Formueplejes egenudviklede model til risikoklassificering og vores egne estimater på fremtidige afkast kan afvige fra den risikoklassificering og de afkastscenarier, der fremgår af dokument med central information, som er baseret på fælles europæiske regler. Du kan finde dokument med central information for hver fond her

Bag om fonden: Mod på mere

Epikur er opkaldt efter den græske filosof med samme navn. Han mente, at den sande lykke findes i det rolige og eftertænksomme liv, hvor man passer det nære for at undgå så meget smerte og ubehag som muligt. 

Den epikuræiske tankegang bygger på nydelse som stille eftertænksomhed, og det har også altid været tanken med Formuepleje Epikur. Det gode liv er en stabil tilstand af velvære, hvor man ikke har de store udsving, men hvor man i stedet arbejder på at tilfredsstille nogle mere beskedne behov uden at påtage sig en større risiko. 

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Få en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Mød os

Mød en rådgiver og hør, om vores løsninger er noget for dig. Deltag i et af vores mange intromøder, som afholdes over hele landet.

Book et intromøde

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få mere viden om vores fonde

Fondsbørsmeddelelser

Fondsbørsmeddelelser

Formuepleje A/S sender, når det er relevant og påkrævet af gældende lovgivning, meddelelser til Nasdaq Copenhagen.
Se alle fondsbørsmeddelelser

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept

Mød os

Kom til intromøde

Introduktionsmøderne er et tilbud til nye interesserede investorer og andre, der har lyst til at høre mere om Formueplejes måde at investere på.
Book et intromøde