Spring til indhold
Magasinet FORMUE

Magasinet FORMUE

Magasinet FORMUE er investororientering fra Formueplejeforeningerne og udkommer fire gange årligt. Alle investorer får automatisk tilsendt FORMUE på udgivelsesdagen.

Læs Magasinet FORMUE

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din mail her og gå til nyhedsbrevstilmeldingen.

Nyheder

Vores specialister og eksperter ligger inde med masser af viden om økonomi og investering, som vi gerne deler ud af. Derfor udgiver vi løbende en række artikler, som gør dig klogere på mulighederne for at optimere på din egen privatøkonomi, og hvad den aktuelle udvikling i markederne og den globale økonomi betyder for dine investeringer i Formuepleje.

Du kan også holde dig orienteret i vores ugentlige nyhedsbrev, der udkommer hver søndag. Tilmeld dig her.

22. oktober 2021

Fuld fart på bæredygtighedsdagsordenen i Formuepleje

Selv om EU har udskudt den kommende detailregulering af den finansielle sektor, hvad angår bæredygtighed, arbejder Formuepleje ufortrødent videre med at implementere de krav, der er på vej. ”For os ændrer det ikke noget, og vi fortsætter med uformindsket tempo,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.  

15. oktober 2021

Landbrugsaftale handler om udvikling, ikke afvikling

Det er nærmest historisk, at et samlet Folketing forleden nåede til en aftale om grøn omstilling af dansk landbrug. Det opsigtsvækkende er, at aftaleparterne er enige om, at nye teknologier skal sikre målsætningen om drivhusgasreduktion fra sektoren. Afvikling og afsavn er ikke vejen til en bæredygtig fremtid. Udviklingen skal drives af investering i teknologi.

14. oktober 2021

Formuepleje-fond fører på bæredygtighed

Formuepleje Better World Environmental Leaders er den mørkegrønne fond i Danmark, der tættest følger principperne i EU’s nye regler for bæredygtige investeringer. ”Det handler om, at vi har en anden tilgang, hvor vi vælger bæredygtige investeringer til frem for blot at fravælge de ikke-bæredygtige selskaber. Tilvalg er afgørende og gør en forskel i højere grad end en screeningsproces med fravalg af selskaber,” siger investeringsdirektør Henrik Franck.

14. oktober 2021

Sådan spørger de nye investorer

Spørgsmålene er mange, når du første gang skal kaste dig ud i livet som privatinvestor. Her følger svarene på nogle af de mest typiske. Det allerførste spørgsmål handler for mange om, hvordan de overhovedet kommer i gang.

11. oktober 2021

Investorfokus vil ændre sig markant i de kommende regnskaber

Den amerikanske regnskabssæson starter i denne uge og vil understrege mange virksomheders gunstige driftsforhold gennem stærke vækstrater. Modsat tidligere vil investorerne dog søge svar på den nuværende markedsuro ved at fokusere på virksomhedernes forventninger inden for tre forhold: Omkostninger (inflation), forsyningskæder og logistik (udbud) og salgsforventninger (efterspørgsel). 

8. oktober 2021

Formuepleje på banen med nyt ejendomsprojekt i Aarhus

I dette efterår har Formuepleje Ejendomme åbnet muligheden for at blive medinvestor i det aarhusianske ejendomsprojekt Nicolinehus Nord, som Formuepleje Ejendomme køber af Bricks. ”Der er tale om det hidtil største projekt i Formuepleje Ejendomme, og vi anser det for at være en meget attraktiv investeringscase,” udtaler ejendomsdirektør Kristian Voldsgaard.

6. oktober 2021

Formueplejes kreditteam lægger ikke vægt på benchmark

Formueplejes kreditteam, der står bag de to fonde Global High Yield og EM Virksomhedsobligationer, har investeret i virksomhedsobligationer efter den samme filosofi i 15 år. Filosofien handler om ikke at lægge vægt på, hvor meget en investering fylder i forhold til benchmark, men i stedet om at gå målrettet efter undervurderede investeringer uanset marked.

5. oktober 2021

Ny udgave af Magasinet FORMUE ude nu

Årets sidste udgave af Magasinet FORMUE er i denne uge sendt ud til kunderne. Her kan du blandt andet læse om de nye toner i pengepolitikken, Formueplejes nye ejendomsprojekt og investorportræt af Knud Henrik Hansen.

1. oktober 2021

Flere kilder til faldende aktier og højere renter i september

September var en særdeles begivenhedsrig måned på de finansielle markeder, og der var negative afkast både i aktier og obligationer. Flere ting spillede ind på den negative udvikling: Udmeldinger om pengepolitiske stramninger fra USA, det konkurstruede kinesiske selskab Evergrande og stigende energipriser, især på naturgas.

24. september 2021

Evergrande – Kinas opgør med cowboykapitalismen

Det kinesiske ejendomsudviklingsselskab Evergrande har været det store tema i den forgangne uge. En rekonstruktion af selskabet virker uundgåelig. At det er endt her, skal ses i en større sammenhæng, hvor den kinesiske stat forsøger at tøjle cowboykapitalismen og få landets erhvervsliv trukket i retning af en mere ordentlig form for kapitalisme.

20. september 2021

Evergrande er for stor til, at den kinesiske stat ikke griber ind

Kinas næststørste ejendomsudviklingsselskab, Evergrande, er reelt konkurs. Det er en voldsom begivenhed, der får mange til at drage paralleller til krakket i investeringsbanken Lehman Brothers for præcis 13 år siden. I Formuepleje mener vi ikke, at den sammenligning holder, og det må kraftigt formodes, at den kinesiske stat griber ind, da Evergrande er ”too big to fail”.

20. september 2021

Formuepleje vil rejse 355 millioner til ny ejendomsfond

Nu kan du som privat investor med en minimumsinvestering på 750.000 kroner blive medejer af den aarhusianske ejendom Nicolinehus Nord, som er et moderne byggeri, der lever op til alle kvalitetskriterier.

17. september 2021

Kursfald i dansk realkredit mangler en rygende pistol – og derfor vil det normalisere sig igen

Udviklingen i konverterbare danske realkreditobligationer er p.t. ramt af et nervøst og stresset marked uden entydig forklaring på, at kurserne falder. Men det rammer afkastet i Formuepleje Fokus og de af Formueplejes investeringsløsninger, hvor der indgår en stor andel af konverterbare danske realkreditobligationer, negativt. Formueplejes investeringskomite har en klar forventning om, at markedet vil normalisere sig igen.

16. september 2021

Paradigmeskifte i pengepolitikken

Efter 40 års rente- og inflationsudvikling i nedadgående retning står vi nu midt i et skifte i pengepolitikken, hvor vi igen skal vænne os til, at renter og inflation kan stige.  

14. september 2021

Renteudviklingen svinger p.t. taktstokken i aktiemarkedet

Sommerens aktieafkast har på mange måder været iøjnefaldende med et afkast de seneste tre måneder, der stort set har været identisk med første halvår af 2021. På trods af identiske afkast har de underliggende afkastkilder dog været vidt forskellige med renteudviklingen og forventningsdannelsen i denne som den primære taktstok. Fremadrettet skal man indstille sig på endnu mere af dette som aktieinvestor.

9. september 2021

Tænk jer nu om med den aktieskat

I et debatindlæg på Borsen.dk kan du læse kundedirektør Helle Snedkers reaktion på regeringens planer om at hæve aktieskatten i sit nye reformudspil.

30. august 2021

Klumme: Har du penge nok længe nok?

Din opsparing skal række ind i den tredje alder. Det er en af de vigtigste overvejelser, du skal gøre dig, når du investerer og sparer op. Derfor kommer her et forsvar for livrenten: Har du penge nok længe nok?

27. august 2021

Formuepleje bevarer solidt Morningstar-forspring

Formuepleje rangerede også i juli øverst på Morningstars månedlige liste over Danmarks bedste investeringsforeninger og atter med en pæn margin til de næste på listen.

27. august 2021

Aktiemarkedet venter i spænding på Feds udmeldinger

Denne weekend finder det årlige pengepolitiske topmøde på sted i Jackson Hole, Wyoming netop som de finansielle markeder har en klar forventning om, at USA’s centralbank snart strammer pengepolitikken.

20. august 2021

Den særlige teori som Formuepleje bekender sig til

Hvis du gerne vil blive klogere på, hvad Formuepleje er for en størrelse og komme i dybden med, hvordan vi gør tingene, er det ikke til at komme udenom tangentporteføljeteorien, som ligger til grund for, hvordan vores primære investeringsløsninger er skruet sammen. I denne artikel kan du blive klogere på teorien, der ligger bag hele Formueplejes måde at investere på.

6. august 2021

Livet med en optimal økonomi – del 4

I løbet af sommeren kan du læse fire guideartikler fra Formueplejes kundedirektør Helle Snedker om, hvordan du skal bære dig ad økonomisk alt afhængig af, hvor du befinder dig i livet. Den første af de fire handlede om de unge år, mens denne nummer to havde sit udgangspunkt i etableringsfasen, hvor mange stifter familie. Den tredje tog afsæt i jer, der er etableret, inden serien i dette afsluttende kapitel afrundes med en artikel til jer, der er på vej på pension eller allerede pensioneret. Rigtig god læselyst – vi håber, at I har haft god sommer.

3. august 2021

Farvel til topskat er et naturligt skridt mod et enklere skattesystem

Topskattedebatten her til lands er altid delikat, men har heldigvis atter været bragt til torvs denne sommer. Det er en rigtig fornuftig ide at tage debatten endnu et skridt videre – og måske endda skride til handling og en gang for alle få taget opgøret med den topskat, som måske skader mere, end den gavner. Det oplagte ville være at lade det ske i forbindelse med en større forenkling af skattesystemet.

30. juli 2021

Livet med en optimal økonomi – del 3

I løbet af sommeren kan du læse fire guideartikler fra Formueplejes kundedirektør Helle Snedker om, hvordan du skal bære dig ad økonomisk alt afhængig af, hvor du befinder dig i livet. Den første af de fire handlede om de unge år, mens denne nummer to havde sit udgangspunkt i etableringsfasen, hvor mange stifter familie, mens denne tredje tager afsæt i jer, der er etableret, inden serien i det kommende afsnit rundes af med at henvende sig til jer, der er på vej på pension eller allerede pensioneret. Rigtig god læselyst – og god sommer.

27. juli 2021

Formueplejes fintunede investeringsproces

Når man som Formuepleje aktivt forvalter cirka 118 milliarder kroner (ultimo maj), gælder det om at have styr på sine investeringsprocesser. Her får du et indblik i, hvordan det foregår i Formueplejes kapitalforvaltning.

23. juli 2021

Livet med en optimal økonomi – del 2

I løbet af sommeren kan du læse fire guideartikler fra Formueplejes kundedirektør Helle Snedker om, hvordan du skal bære dig ad økonomisk alt afhængig af, hvor du befinder dig i livet. Den første af de fire handlede om de unge år, mens denne nummer to handler om etableringsfasen, hvor mange stifter familie, mens den tredje tager afsæt i jer, der er etableret, inden serien rundes af med at henvende sig til jer, der er på vej på pension eller allerede pensioneret. Rigtig god læselyst – og god sommer.

20. juli 2021

Markedskommentar: Bølgeskvulp på de finansielle markeder

Sommeren er over os, hvilket normalt er ensbetydende med afslappende ferie og lav puls. På de finansielle markeder er sommeridyllen i disse dage dog udfordret af lidt bølgeskvulp i form af kursfald på de globale aktiemarkeder i størrelsesordenen 2-3 procent. Det skyldes i høj grad en hastig udbredelse af Delta-varianten, hvilket har øget antallet af Covid-19-smittede markant.

16. juli 2021

Livet med en optimal økonomi - del 1

I løbet af sommeren kan du læse fire guideartikler fra Formueplejes kundedirektør Helle Snedker om, hvordan du skal bære dig ad økonomisk alt afhængig af, hvor du befinder dig i livet. Den første af de fire handler om de unge år, nummer to om etableringsfasen, hvor mange stifter familie, mens den tredje tager afsæt i jer, der er etableret, inden serien rundes af med at henvende sig til jer, der er på vej på pension eller allerede pensioneret. Rigtig god læselyst – og god sommer.

15. juli 2021

Kvinder skal endnu mere med på investeringsbanen

Kvinder lever længere end mænd og sidder på en stadigt større del af formuerne. Derfor kommer der til at ske ændringer i den måde, som økonomisk rådgivning foregår på. Vi skal i branchen have langt mere fokus på kvinderne end tidligere.

14. juli 2021

Når skatten er vores ven

Aldersopsparingen er den eneste pensionsordning, hvor der ikke er nogle skattemæssige påvirkninger på ind- og udbetalingerne. Det forholder sig imidlertid anderledes med de to øvrige pensionsordninger, ratepensionen og den livsvarige livrente. Har du så høj en personlig indkomst, at du betaler topskat af den, kan skatten for en gangs skyld være din ven. Og faktisk en ualmindelig god én af slagsen!

8. juli 2021

Sådan får du bæredygtighed med i din portefølje

Lægger du entydigt vægt på bæredygtighed i dine investeringer, er det en god ide at oprette en aktiesparekonto. Herefter skal du kigge efter de såkaldt mørkegrønne investeringsløsninger, der lever op til Artikel 9-kravene i EU’s relativt nye disclosure-forordning. Sådan en fond har Formuepleje som en af de få investeringsforeninger blandt vores investeringsløsninger.

7. juli 2021

Økonomien galoperer derudaf – men vil tabe fart

Under perioden med nedlukninger og restriktioner er den private opsparing steget voldsomt. Hjælpepakkerne har holdt hånden under indkomsterne, men nedlukningerne har gjort det vanskeligt at forbruge, hvilket specielt servicesektoren har lidt under. Derfor venter der nu exceptionelle vilkår for især serviceindustrien i det kommende halvår, når opsparingspuklen for alvor slippes løs i takt med, at verden genåbner.

5. juli 2021

Magasinet FORMUE er landet

Sommeren er over os, og det betyder også, at det er blevet tid til årets tredje udgave af Magasinet Formue, der i denne uge er på vej ud til kunderne. I det nye magasin får du adgang til en lang række artikler om investering, aktier, økonomi og formuerådgivning.

2. juli 2021

Hvorfor har vi 1000 milliarder stående i banken?

Der kan være gode grunde til at have penge stående i banken frem for at lade dem arbejde. Det er for eksempel det rigtige valg, hvis du skal bruge dem snart. Men det er lige i overkanten af det nødvendige, når danskerne tilsammen har over 1000 milliarder stående i indlån. Her kommer en guide til, hvad du bør gøre, hvis du er en af dem, der har mange penge stående, men ikke ved, hvad der er det rigtige at gøre.

28. juni 2021

Value er blevet den nye momentumfaktor i aktiemarkedet

Der er sket et vagtskifte på det globale aktiemarked. De såkaldte valueselskaber er blevet de nye momentumaktier – på tværs af de forskellige sektorer. Dynamikkerne har ændret sig over det seneste halve år.

25. juni 2021

Markant Formuepleje-forspring hos Morningstar

Formuepleje rangerer igen i maj øverst på Morningstars rangering over de bedste investeringsforeninger i Danmark – og med et solidt forspring til de nærmeste på listen.

25. juni 2021

Investering er ikke det samme som spekulation

Der er forskel på investering og rendyrket spekulation. Som langsigtet investor skal du holde dig til det første og koncentrere dig om at få din opsparing til at vokse støt og roligt.

23. juni 2021

Lars Larsen Group byder på ejerandel i Formuepleje

Lars Larsen Group, som gennem en længere periode har været kunde i Formuepleje, ønsker nu at udvide sit engage­ment i virksomheden ved at byde på en større ejerandel af Formuepleje Holding. Prisen er tæt på 3 milliarder inkl. aconto udlodning af udbytte for 2021. Lars Larsen Group ønsker, at eksisterende aktionærer geninvesterer.

19. juni 2021

Få et godt afkast og bliv en glad pensionist

Succes med formuen efter gennemført generationsskifte afhænger i høj grad af indsatsen i planlægningsfasen tidligere i processen. Der er en række optimeringsmuligheder, som skal køres i stilling i god tid.

18. juni 2021

Fodbold og aktieinvesteringer har meget til fælles

At sammensætte en aktieportefølje er lidt som at sammensætte et fodboldhold. Der er behov for forskellige typer af aktier. Det duer – i overført betydning – ikke at stille op med 11 angribere eller 11 målmænd. Og kravene til det de står for har også ændret sig.

11. juni 2021

Formueplejes investeringskomite justerer aktivallokeringen

Formueplejes investeringskomite har foretaget en række justeringer på investeringsfronten i denne uge. I Formuepleje LimiTTellus erstattes eksponeringen mod små og mellemstore amerikanske investeringer med europæiske aktier, og i Optimum, Pareto og Safe ændres fordelingen af virksomhedsobligationer, ligesom afdækningen af renterisikoen hæves.

2. juni 2021

Månedskommentar: Uændrede aktier og danske renter i en måned med fokus på centralbanker

På overfladen var maj en rolig måned, men ved nærmere eftersyn er tingene ikke helt som de plejer. I denne kommentar forklarer senior porteføljemanager René Rømer, hvorfor maj var en hård måned for danske konverterbare realkreditobligationer, mens aktiechef Otto Friedrichsen giver sit bud på, hvordan og hvorfor aktieverdenen blev vendt på hovedet.

21. maj 2021

Formuepleje reducerer renterisikoen

Formueplejes investeringskomite vurderer på baggrund af kraftig stigende vækst i kølvandet på genåbningerne samt heraf følgende risiko for stigende inflation, at der er en risiko for, at yderligere rentestigninger i USA vil trække renterne i Europa med op og har af den årsag nedbragt rentefølsomheden i obligationsporteføljerne.

21. maj 2021

Aktiv kapitalforvaltning har flere fortrin

Når du køber bil, hus, ferier eller andre større ting her i livet, skal du kigge dig godt for. Sådan er det også, når du investerer. Særligt hvis du vælger en aktiv kapitalforvalter. Men kigger du dig godt for, kan du sagtens finde value for money. Billigt er ikke altid bedst.

13. maj 2021

Negative renter tvinger dig til at tænke over din strategi

Debatten om negative renter er i den grad blusset op på det seneste. Herfra er budskabet, at investeringer er et godt alternativ, hvis du ikke kan acceptere negative renter. Men kaster du dig ud i at investere, kræver det til gengæld, at du lægger en god strategi.

12. maj 2021

Nervøsitet præger i øjeblikket de finansielle markeder

De finansielle markeder er p.t. præget af en vis nervøsitet, som kom til udtryk tirsdag med relativt markante kursfald. Formueplejes investeringskomite peger i sin vurdering af situation på to afgørende forhold, der ligger til grund for nervøsiteten.

12. maj 2021

Et røntgenbillede af Formueplejes globale aktieportefølje

Aktieinvesteringer udgør en vigtig del af rygraden i Formueplejes investeringseksponering og har som hovedformål at levere et konkurrencedygtigt langsigtet afkast til investorerne. Udvælgelsen af aktierne foregår efter en nøje defineret proces, hvor specifikke krav skal opfyldes for, at de børsnoterede selskaber kan blive en del af Formueplejes globale aktieportefølje. Det er forudsætningen for gode langsigtede afkast.

11. maj 2021

Formuepleje har fået ny hjemmeside

Vi har givet formuepleje.dk en makeover, og det betyder, at siden har fået en ny struktur og et nyt layout. Men selvom siden ser anderledes ud, indeholder den stadig mange af de gamle funktioner. Dem guider vi dig til at finde her.

6. maj 2021

Kapitalforeningen Formuepleje Merkur er under fusion

Den 22. april 2021 godkendte generalforsamlingen i Kapitalforeningen Formuepleje Merkur forslag om fusion. Kapitalforeningen Formuepleje Merkur fusioneres således ind i Kapitalforeningen Formuepleje Safe, som vil være den fortsættende afdeling.

5. maj 2021

Udbytter fragår kurserne i Formueplejes obligationsafdelinger i dag

På grund af at udbytte fragår i dag, falder kurserne i Formueplejes obligationsbaserede afdelinger i dagens handel. Samtidig skal investorerne i de pågældende afdelinger være opmærksomme på, at de for første gang vil opleve, at der bliver tilbageholdt kildeskat af udbyttebetalingen.

4. maj 2021

Aldersopsparing – børneopsparingen for voksne!

På grund af et meget lavt loft for indskud er aldersopsparingen for manges vedkommende ikke særligt højt prioriteret. Men uanset beløbsstørrelsen indeholder aldersopsparingen nogle fordele, som er værd at overveje – og går man i gang i tide, kan man i sidste ende stå med en større opsparing, end man ellers ville have kunnet opnå ved at benytte alternative muligheder.

4. maj 2021

Ny pris til Formueplejes kreditteam

Formuepleje Global High Yield er blevet hædret med en Refinitiv Nordic Lipper Fund Award i kategorien Bond Global High Yield LC for sit 5 års afkast. ”Det understreger den gode udvikling, vi har haft over en længere årrække. Det er vi meget tilfredse med,” konstaterer Klaus Blaabjerg, chef for Formueplejes kreditteam.

29. april 2021

Aktiesparekontoen har fået fat – udnyt det

Danskernes øgede investeringslyst afspejlede sig også i antallet af nyoprettede aktiesparekonti i 2020. Det viser, at der er plads til endnu flere forbedringer for at fremelske investorkulturen i Danmark.

28. april 2021

Stærk performance for Formuepleje i Morningstar og Hedge Fund Nordic

Formuepleje endte øverst på skamlen i Morningstars rating i marts med et markant forspring ned til nummer to. Og der var også gode Formuepleje-relaterede nyheder fra Hedge Fund Nordic, hvor fire af Formueplejes balancerede fonde var blandt dem, der klarede sig allerbedst i månedens løb.

27. april 2021

Formueplejes kreditteam søger sine egne veje i markedet

Som investor i virksomhedsobligationer kan man hurtigt komme til blindt at følge markedet. I Formueplejes kreditteam, der står bag de to fonde Global High Yield og EM Virksomhedsobligationer, er tilgangen imidlertid en anden og går på systematisk at finde undervurderede investeringer på undervurderede markeder.

23. april 2021

Ordinære generalforsamlinger afholdt 2021

Formuepleje har torsdag den 22. april 2021 afholdt generalforsamlinger i de børsnoterede foreninger, der tæller en investeringsforening samt seks kapitalforeninger.

22. april 2021

Udbytte på vej i Formueplejes obligationsfonde

Udbyttebetalingen i Formuepleje Obligationer, Global High Yield, EM Virksomhedsobligationer lander på investorernes konti den 7. maj. Betalingerne er lidt længere undervejs i år grundet en ændring i vedtægterne.

19. april 2021

20 procent i aktieafkast de seneste fem måneder – hvad nu?

Selvom 2020 på alle fronter var et meget begivenhedsrigt år, var især den 9. november en skelsættende dato. På denne dato blev fundamentet lagt for, at vi de seneste fem måneder har set det amerikanske aktiemarked stige med 20 procent.

13. april 2021

Virksomhedsordning giver mange muligheder

Er du revisor, advokat eller anden form for selvstændig erhvervsdrivende vil det ofte være en fordel at benytte virksomhedsskatteordningen (VSO). Der er fortsat visse begrænsninger i, hvordan du kan bruge VSO-midlerne, men reglerne er blevet lempet en del i de senere år. Derfor er det en god ide at få undersøgt, hvilke muligheder du har for at investere dine opsparede midler i VSO.

7. april 2021

Apriludgaven af Magasinet FORMUE er landet

Efter en forhåbentlig veloverstået påske er det blevet tid til årets anden udgave af Magasinet FORMUE, som i disse dage er på vej til at blive omdelt til kundernes adresse. I det nye magasin kan du blandt andet læse investeringsdirektør Henrik Franck forklare Formueplejes syn på renter og inflation, der er det store tema på de finansielle markeder i 2021.

6. april 2021

Et gensyn med den passive ”aktieboble”

Denne kommentar fra min hånd er lidt anderledes end normalt, fordi den på mange måder kan betragtes som en fortsættelse af en lignende kommentar, som jeg skrev i september 2019. Emnet dengang var passiv investering og den deraf afledte likviditetssårbarhed og parallellerne til finanskrisens CDO’er (Collateralized Debt Obligations). Det var højaktuelt dengang, og det er det også i dag.

1. april 2021

Kære nye investor, velkommen til

I de senere år har jeg flere gange efterlyst en bedre investeringskultur i Danmark. Det har coronakrisen sjovt nok været med til at hjælpe på vej. Massevis af private danskere har kastet sig over investeringerne. Og nu må jeg så løfte pegefingeren lidt den anden vej og advare imod, at investorkulturen får for meget skær af guldgraverstemning.

31. marts 2021

Dit afkast i Formuepleje er altid opgjort efter alle omkostninger

I disse dage modtager mange investorer brev fra deres bank, som informerer om stigende omkostninger ved blandt andre Formueplejes investeringsløsninger. Det har skabt flere henvendelser fra kunder, som er bekymrede for, om de modtager en regning fra Formuepleje. Ifølge kundedirektør Helle Snedker kan man dog være helt rolig, for i Formuepleje er afkast altid opgjort efter alle omkostninger.

29. marts 2021

Indkaldelse til ordinære generalforsamlinger

På grund af Covid 19-situationen vil Formueplejes ordinære generalforsamling i Investeringsforeningen Formuepleje og i Kapitalforeningerne Formuepleje Merkur, Formuepleje Fokus, Formuepleje Penta, Formuepleje Epikur, Formuepleje Safe og Formuepleje Pareto blive afholdt fuldstændig elektronisk uden mulighed for fysisk deltagelse.

23. marts 2021

Fusion af investeringsafdelinger

På dagens bestyrelsesmøde i Kapitalforeningen Formuepleje Merkur, Investeringsforeningen Formuepleje, og Kapitalforeningen Formuepleje Safe er det besluttet at lade enkelte afdelinger fusionere.

18. marts 2021

Kig dig godt for i en verden fuld af investeringsmuligheder

Der er rig mulighed for at fare vild i junglen af investeringer i denne verden. Det vrimler med investeringsmuligheder, så det handler om at kigge sig godt for og være i stand til at foretage fravalg, når du skal placere dine midler.

15. marts 2021

Højere renter udfordrer dele af aktiemarkedet

Her tæt på udgangen af første kvartal nærmer afkastet for det globale aktiemarked sig 7 procent. Under den rolige overflade er tingene dog i opbrud, hvor forskydninger mellem forskellige områder og faktorer i aktiemarkedet kører i hver sin retning. Ganske som det var tilfældet i 2018, er det de stigende renter, der nu igen svinger taktstokken i aktiemarkedet.

11. marts 2021

Årsopgørelsen er lige på trapperne

Årsopgørelsen for 2020 er lige oppe over, og på mandag den 15. marts får du officielt adgang til at se din afregning med Skat for sidste år. Formentlig foreligger muligheden for at tyvstarte allerede inden da.

8. marts 2021

Et kampskrift for kvinders investeringer

Det er kvindernes internationale kampdag. Lad det være et afsæt til at komme i gang med at investere. Det kan nemlig medvirke til at reducere gabet mellem mænds og kvinders indkomst.

4. marts 2021

Sørg for den rette balance i din formue

Investering er som en taburet. Som tommelfingerregel skal der være nogenlunde balance mellem de tre ben, som består af frie midler, pensionsmidler og friværdi i boligen.

25. februar 2021

Formuepleje forventer, at inflationsfrygt og rentestigninger er forbigående

Stigende inflation er blevet et tema på de finansielle markeder i februar. Det har drevet de lange renter op i USA og har trukket danske renter med op. Derudover er renteforskellen mellem stats- og realkreditobligationer steget i Danmark. Rentestigningerne har medført, at Formueplejes obligationsfond Fokus har givet et negativt afkast på 9,1 procent år-til-dato. Eftersom Fokus indgår i Formueplejes kapitalforeninger er afkastet også her påvirket negativt.

25. februar 2021

Kommentar: Ubalancer ligger til grund for den seneste tids aktiespekulation – ikke et ideologisk korstog

Slutningen af januar bød på voldsom spekulation i aktiemarkedet med GameStop-aktien i centrum. Det så voldsomt ud, men det er ikke et nyt fænomen, at spekulanter kortvarigt påvirker aktiemarkedet. Seneste lignende eksempel var i februar 2018. Det iøjnefaldende er det der på overfladen ligner en koordineret indsats fra detailspekulanterne – et fænomen der er kommet for at blive.

22. februar 2021

Formuepleje topper Morningstar-liste

Rangeringen af de danske investeringsforeninger i årets første måned rummer gode nyheder set med Formuepleje-investorernes øjne. På Morningstars liste topper Formuepleje således adskillige af opgørelserne.

18. februar 2021

Klumme: Højsæson for udbytter

Mange investorer har de seneste par uger modtaget udbyttebetalinger fra deres investeringer i aktier og investeringsforeninger. Det er en god følelse, men det minder lidt om at få penge tilbage i skat: Der er ikke tale om gaver, der på mirakuløs vis kommer flyvende ind på din konto. Derfor skal du tænke nøje over, hvordan du bruger dem.

17. februar 2021

Vacciner viser lovende takter – mutationer kan forstyrre billedet

Effekterne af COVID-19-vaccinerne begynder at vise sig. Risikoen for, at vaccinerne har nedsat virkningsgrad imod visse mutationer, er dog en risikofaktor for bekæmpelsen af pandemien. Mange økonomier er fortsat ramt af nedlukning, men der er håb om genåbninger forude. Og de finansielle markeder ser lyst på fremtiden.

11. februar 2021

Hvor mange rejer skal der i en rejesalat?

Forbrugerbeskyttelse vinder mere og mere indpas også i den finansielle verden. Det er i altovervejende grad en god ting, men nogle gange risikerer de gode hensigter at blive overskygget.

8. februar 2021

Spekulanter skubber til aktiemarkedet

De fleste danskere med interesse for de finansielle markeder kender efterhånden GameStop. Den amerikanske detailkæde, der blandt andet sælger computerspil og IT-udstyr, og som over de seneste uger er blevet synonym for den ekstreme spekulation, man har kunnet følge i en række aktier, men som også ganske naturligt har haft følgeeffekter i det mere investeringsdrevne aktiemarked.

4. februar 2021

Kamæleoner i habitter

Centralbanker verden over er blevet hyldet for at have knægtet inflationsproblemet. Dog er der meget der tyder på, at centralbankernes prioriteringer er ved at ændre sig – og at Formueplejes realkreditobligationsporteføljer både har tjent og i fremtiden vil tjene på udviklingen.

1. februar 2021

Udbyttebetaling årsag til dagens kursfald

Der fragår i dag aconto-udbytter fra Formueplejes udbyttebetalende aktiebaserede foreninger, og det er hovedårsagen til, at kurserne i disse fonde i dag falder.

1. februar 2021

Indkaldelse til investorforum

Formuepleje A/S indkalder til investorforum den 18. februar 2021, hvor der skal vælges en investorrepræsentant til bestyrelsen.

29. januar 2021

Sportsstjerner bør huske at træne økonomien

VM i håndbold er over os, og hvis coronaen tillader det, står vi foran et stort sportsår med udsigt til både OL og EM i fodbold senere i 2021. Det leder altid mine tanker hen på, om den enkelte atlet har optimeret sine forhold uden for banen, så de kan præstere optimalt inde på banen.

28. januar 2021

Overraskende god regnskabssæson forstyrres af markedsuro

De foreløbige regnskaber fra den igangværende regnskabssæson viser, at selskaberne igen-igen har gjort de lave forventninger til skamme og overrasket positivt. Både bankerne og teknologiselskaberne skiller sig positivt ud. Til gengæld bliver de pæne regnskaber ikke belønnet på grund af den verserende markedsuro.

21. januar 2021

Hvordan kan aktiemarkedet blive ved med at stige?

Der er masser af negative begivenheder at bekymre sig over, men alligevel tager aktiemarkedet ikke notits af det. Derimod er optimismen fra 2020 fulgt med ind i det nye år. Det er der faktisk flere gode forklaringer på, selv om det ved første øjekast ser mærkeligt ud.

20. januar 2021

Formuepleje runder 2020 fornemt af hos Morningstar

Morningstars december-rangering af de danske investeringsforeninger er netop landet. Formuepleje kan glæde sig over at ligge med helt i toppen med et gennemsnit på 4,15 ud af de maksimale fem stjerner.

19. januar 2021

Hvorfor tester Nordnet dig?

Når du ønsker at investere i de af Formueplejes investeringsløsninger, der anvender gearing, via Nordnet, skal du først igennem en test på seks spørgsmål. Den skal du være glad for, selv hvis den ved første øjekast kan synes lidt besværlig. Det handler om investorbeskyttelse - og reglen gælder ikke bare Nordnet, men alle.

14. januar 2021

De finansielle markeder tager uro i USA med ophøjet ro

2021 er begyndt med politisk uro i USA, men det har ikke vakt nogen videre bekymring på de finansielle markeder. Forklaringen er dels udsigten til en mere stabil politik i USA og dels, at rammebetingelserne for investeringer er gode med lempelig penge- og finanspolitik.

12. januar 2021

Hvordan måler man egentlig sit afkast?

Investeringer måles på det afkast, der skabes. Men afkastet kommer i mange afskygninger og kan både måles i kroner og procent – og relativt i forhold til et benchmark og/eller andre kapitalforvaltere.

6. januar 2021

Blue Sweep-sejr til Demokraterne

Joe Biden får en demokratisk kongres bag sig, efter at Demokraterne vandt begge senatsvalg ved omvalget i Georgia. Dermed har Demokraterne og Republikanerne 50 senatorer hver, og det gør, at vicepræsident Kamala Harris har den udslagsgivende stemme. Det styrker Bidens muligheder for at få sin politik igennem og har også betydning for de finansielle markeder.

6. januar 2021

Magasinet FORMUE skyder 2021 i gang

Årets første udgave af Magasinet FORMUE er færdigtrykt og lander i de nærmeste dage i postkasserne. Her kan du læse en række forskellige artikler om blandt andet Formueplejes afkast i 2020, COVID-19 – og ikke mindst om, hvordan 2021 bliver året, hvor verdensøkonomien og de finansielle markeder skal finde vej til en mere normal situation end sidste år.

4. januar 2021

2020 er slut, nu venter normaliseringen

Når man i dag kigger tilbage på 2020, vil COVID-19 have haft en effekt på alt, hvad vi kan relatere til året. Det gælder også den finansielle udvikling og ikke mindst bevægelserne på aktiemarkedet.

23. december 2020

Foreløbige forventninger til udbyttesatser

Formuepleje har i alt syv udbyttebetalende investeringsløsninger, og forventningerne til årets udlodning ligger nu klar i disse foreninger. Oversigten fremgår nederst i denne artikel, mens de endelige udbytter skal godkendes på generalforsamlingen til foråret.

15. december 2020

Vacciner sikrer, at 2021 ikke bliver en gentagelse af 2020

Det er svært at forestille sig, at 2021 bliver tilnærmelsesvist lige så begivenhedsrigt som 2020, men mindre kan også gøre det. Efter et hæsblæsende år med COVID-19 og amerikansk præsidentvalg er det tid til at sunde sig. Men som investor er der ikke plads til at sove i timen.

7. december 2020

Præsident Bidens magt afgøres i Georgia

Nok har præsident Donald Trump resigneret og ser ud til at overlade præsidentembedet til Demokraternes Joe Biden. I Georgia udestår dog et omvalg om to pladser til Senatet. Valgresultatet er afgørende for, om præsident Biden får flertal, eller om Republikanerne bevarer flertallet i Senatet. En splittet kongres vil faktisk være ønskværdig for de finansielle markeder.

3. december 2020

Vi oplever nogle særdeles lærerige investeringsår

Hvis man gerne vil lære noget om investeringer, er de seneste tre år særdeles lærerige på hver deres måde. Ikke mindst er det alt andet end ligegyldigt, hvad der sker rundt om i verden. Det har kolossal betydning for afkastet af dine investeringer.

30. november 2020

Aktieinvestorer har set lyset for enden af tunnelen

Overraskende stærke vaccinenyheder fra en række store medicinalselskaber har i den grad sat skub i aktiemarkedet og styrket investorernes tro på fremtiden. Bevægelsen mod lyset sker i krydsfeltet mellem nyt om kommende vacciner og det aktuelle smittetryk.

26. november 2020

Aktiekommentar: det vigtigste valg i min livstid

7 ud af 10 amerikanere betragter det kommende valg som det vigtigste i deres livstid. Men er det virkelig så vigtigt, om den næste præsident i USA hedder Donald Trump eller Joe Biden?

22. november 2020

Det er ikke altid let at være investor

Som investor i Danmark skal du have for øje, at vi opererer i et kompliceret skatte- og pensionssystem. Det er ikke bare kompliceret, det ændres også hyppigt til stor gene for investorerne. Det er en skam.

20. november 2020

Vacciner er et vendepunkt i aktiemarkedet

Indenfor blot en uge har to af verdens førende medicinalselskaber været på banen med lovende nyheder om COVID-19-vacciner. Med udsigten til effektive vacciner blev der vendt op og ned på aktiemarkedet, hvor investorerne kastede sig over de valueorienterede aktier på bekostning af vækstaktierne, der ellers længe har været investorernes kæledægge, specielt efter udbruddet af COVID-19. Nu er billedet i en vis udstrækning vendt.

18. november 2020

To risikofaktorer fjernet - nu er fokus på Brexit

Efter afgørelsen på præsidentvalget i USA og flere gode vaccinenyheder er Brexit næste risikofaktor, som investorer skal forholde sig til. Der er tegn på, at det vil lykkes at lande en aftale mellem EU og Storbritannien. Sker det, vil endnu en risikofaktor være elimineret.

11. november 2020

Forgældet, men fornuftig

Gælden stiger over tid hurtigere end indkomsten i danske husholdninger, og obligatoriske pensionsopsparinger bærer med sikkerhed en del af ansvaret. Heldigvis vokser opsparingen endnu hurtigere end gælden, og nettoeffekten kan være særdeles positiv for dig som langsigtet opsparer. I denne artikel sætter vi fokus på udviklingen, som kan have stor betydning for optimeringen af din økonomi.

11. november 2020

"Glemt" regnskabssæson er meget bedre end frygtet

Over 90 procent af selskaberne i det amerikanske S&P 500-indeks har aflagt regnskab for dette kvartal, og konklusionen er klar: Virksomhederne klarer sig langt bedre end frygtet og overrasker både på indtjening og omsætning. Især indtjeningssiden springer dog i øjnene.

9. november 2020

Vaccinegennembrud er et lovende skridt

Det medicinske gennembrud fra den amerikanske medicinalgigant Pfizer og den tyske partner BioNTech med en COVID-19-vaccine vender op og ned på aktiemarkedet, hvor de valueorienterede aktier stiger på bekostning af de mere vækstorienterede teknologiaktier. Det er en udvikling, der passer godt ind i Formueplejes aktiestrategi, hvor porteføljen er lagt efter dette scenarie.

5. november 2020

Et valg med kolossal betydning for de finansielle markeder

Præsidentvalget i USA er fortsat på vippen, og det trækker ud med en afgørelse. Sådan en valggyser lå på forhånd ikke i kortene, men foreløbig er der ingen bekymring på de finansielle markeder. Tværtimod er aktierne steget markant i ugens løb.

4. november 2020

Trumps chokerende opførsel sår tvivl om valgresultatet og trækker det muligvis i langdrag

Præsidentvalget i USA er på grund af de mange tidlige stemmer før valgdagen blevet uhyrligt tæt. Det har givet den siddende præsident Donald Trump mulighed for at så tvivl om de sidste stemmer. Det risikerer at trække det endelige valgresultat i langdrag. Det er en potentiel risiko for de finansielle markeder og det amerikanske demokrati, selv om det nu ser ud til at tippe i Joe Bidens favør.

3. november 2020

Optakt til USA-valg: Begrænset risiko for forsinket valgresultat

Onsdag morgen ved vi formentlig hvem der bliver USA’s præsident i de kommende fire år. Risikoen for, at valgresultatet bliver meget forsinket og måske drages i tvivl, er højst sandsynligt overdrevet. Florida og Pennsylvania er de to nøglestater, der især skal holdes øje med.

30. oktober 2020

Dommen over den store regnskabsdag

Torsdag var en tung regnskabsdag, hvor teknologigiganterne Apple, Amazon, Alphabet og Facebook fremlagde deres seneste tal. Overordnet set med gode regnskaber, men det samlede billede er præget af, at forventningerne er kørt voldsomt op.

29. oktober 2020

Notat fra investeringskomiteen: øget smittespredning udløser aktiekursfald

Fornyet frygt for nedlukninger verden over i takt med stigende COVID-19-smitte og et præsidentvalg i USA, der på kort sigt udsætter en ny amerikansk hjælpepakke, har midt i regnskabssæsonen medført aktiekursfald den seneste uge. Formueplejes investeringskomite vurderer, at udsvingene skal tages alvorligt, men dog er af midlertidig karakter.

28. oktober 2020

Stor regnskabsuge kulminerer torsdag

Regnskabssæsonen strækker sig over mange uger, men skal man vælge den vigtigste, er det denne uge, hvor særligt torsdag springer i øjnene med regnskaber fra de helt store teknologiselskaber, der har været i vælten gennem hele 2020.

23. oktober 2020

EU's genopretningsfond møder modstand på sin vej

Den storstilede og historiske genopretningsfond, som EU-landene i sommer nåede til enighed om, risikerer at blive offer for et klassisk storpolitisk EU-magtspil. Flere lande har truet med at nedlægge veto imod det kommende EU-budget, som genopretningsfonden hænger tæt sammen med. Det er en ny risikofaktor i markedet, selv om vi anser det for usandsynligt, at genopretningsfonden ryger på gulvet.

20. oktober 2020

Mens vi venter på en coronavaccine

Som om 1. halvår ikke var hæsblæsende nok med udbruddet af den verdensomspændende Covid-19-pandemi, kulminerer 2020 den 3. november med det amerikanske præsidentvalg. På de finansielle markeder har tech-aktierne året igennem sat dagsordenen med ekstreme prisfastsættelser. Og på nøgletalsfronten har de fleste nøgletal rettet sig overraskende hurtigt op igen i forhold til de mest pessimistiske analyser.

19. oktober 2020

Ny torn i finansieringen af Arne-pensionen

Det var godt, at partierne bag Arne-pensionen droppede planerne om at hæve beskatningen af aktieindkomsten. Men den gode nyhed blev afløst af en dårlig, fordi de planlagte forhøjelser af indskud på aktiesparekontoen ikke bliver til noget.

15. oktober 2020

De finansielle markeder er ikke længere så bange for Brexit-spøgelset

I dag er det egentlig Boris Johnsons deadline for, at forhandlingerne mellem EU og Storbritannien skulle være afsluttet for at forhindre et hårdt Brexit. Men de finansielle markeder tager ikke rigtig notits af det. Et hårdt Brexit er gledet ned af listen over investorernes største bekymringer.

12. oktober 2020

Giv Danmark et stabilt skattesystem

Vi vil gerne fremme investorkulturen i Danmark. Det skaber arbejdspladser og understøtter viljen til at spare op og sikre egen forsørgelse. Så lad nu være med at ændre pensions- og skattesystemet hele tiden.

7. oktober 2020

Mest sandsynligt med en total sejr til demokraterne

Skal man tro meningsmålingerne, ser det p.t. ud til, at Joe Biden bliver ny amerikansk præsident, og at Demokraterne samtidig vinder Senatet, så der både kommer ny demokratisk præsident og demokratisk flertal i begge Kongressens kamre. Den totale demokratiske dominans er normalt ikke positiv for de finansielle markeder, men markedet har delvist indregnet, at det kan ske.

5. oktober 2020

Sådan klargør du investeringsprofilen til præsidentvalget

Der er lagt op til et interessant efterår på de finansielle markeder. Covid-19-pandemien skaber fortsat bekymring for nye nedlukninger, og vi står foran et præsidentvalg i USA, hvor et mudret valgresultat vil kunne drille de finansielle markeder. Oven over det hele holder centralbankernes lempelige pengepolitik en solid hånd under de finansielle markeder.

30. september 2020

Kundedirektørens gode råd om de indefrosne feriepenge

Muligheden for at få udbetalt sine indefrosne feriemidler er nu blevet gjort tilgængelig, og i onsdagens udgave af Politiken kunne man læse kundedirektør Helle Snedker dele ud af de gode råd om, hvad man skal gøre af sine feriepenge.

22. september 2020

Smittetallene stiger – og aktiemarkederne falder

Frygt for ny bølge af nedlukninger og corona-restriktioner svinger taktstokken over de finansielle markeder. Men situationen er fundamentalt anderledes end i foråret, og det bør den politiske reaktion også være. Selvom Covid-19 fylder meget i mediebilledet, udgør den på nuværende tidspunkt ikke den største risikofaktor på markederne.

21. september 2020

Aktiemarkederne er tilbage til start – men hvor er starten?

Gættelegen om, hvilket bogstav der kommer til at beskrive opsvinget efter Covid-19, er fortsat i fuld gang. Men hele præmissen for legen kan udfordres. Den bygger nemlig på, hvordan verden faktisk så ud ved årets begyndelse uden at forholde sig til forventningerne på daværende tidspunkt.

3. september 2020

En tv-debat med tre tabere

Udfaldet af den første tv-debat mellem de to kandidater til den amerikanske præsidentpost efterlod tre tabere: Donald Trump, moderatoren Chris Wallace og det amerikanske demokrati. Joe Biden kom ud med skindet på næsen og lod sig ikke tryne så meget af Trump, som man på forhånd kunne frygte.

20. august 2020

Nu kommer feriepengene snart – her er dine muligheder

Der er blevet sagt og skrevet meget om udbetalingen af de indefrosne feriemuligheder, og nu er der ikke længe til, at de kan blive udbetalt. Groft sagt har du fire forskellige muligheder at bruge pengene fornuftigt på – eksempelvis aktiesparekontoen.

13. august 2020

Biden er favorit til at overtage fra Trump

Det trækker op til et præsidentskifte i USA. Med udnævnelsen af Kamala Harris som sin vicepræsidentkandidat har Demokraternes Joe Biden styrket sit kandidatur. Den siddende præsident Donald Trump er presset af sin dårlige håndtering af Covid-19-krisen og Black Lives Matter-debatten. Et muligt præsidentskifte er et tveægget sværd for de finansielle markeder.

11. august 2020

Ny EU-fond er en livline til euroen

Den vigtige historie bag EU’s genopretningsfond er, at EU har bevæget sig et afgørende skridt nærmere en fælles finanspolitik. Det giver en livline til euroen.

6. august 2020

Forfaldet inspirerer – på nær når det handler om afkast

Flemming Hald begyndte som tegner og skabte sit eget reklamebureau, som han sidenhen solgte. I dag er han på papiret pensionist, men det strider imod Flemming Halds natur, så han har skabt sit eget kunstnerværksted, hvor han producerer skulpturer på livet løs.

16. juli 2020

Krisen har skubbet vigtige dagsordener i baggrunden

Handelskrig mellem USA og Kina, præsidentvalgkamp i USA og svære forhandlinger med risiko for, at brexit ender uden aftale mellem EU og Storbritannien. Alle de ting ville under normale omstændigheder have givet anledning til hyppige og store overskrifter i første halvår, men alt har været overskygget af den globale coronapandemi, der brød ud i begyndelsen af året.

13. juli 2020

Verdens bedste investor køber naturgas

Vi lever i en tid, hvor investorer flokkes om grønne investeringer og går i en stor bue uden om fossile brændstoffer. Men nu har Warren Buffet i sit første opkøb i fire år købt et gammelt energiselskab – en investering, der strider mod alle tidens tendenser. Eller gør den?

9. juli 2020

Corona har skabt et historisk halvår uden fortilfælde

Første halvår har på grund af coronapandemien udviklet sig helt anderledes end forudset. Februar og marts bød på dybe fald i vækstrater og aktiekurser. Hurtig og markant indgriben fra centralbanker og regeringer med penge- og finanspolitiske hjælpepakker fik den positive stemning til at vende tilbage på de finansielle markeder i 2. kvartal.

8. juli 2020

Med Covid-19 er statskapitalisme blevet normen

Coronakrisen har medført mange ændringer. En af de klare ændringer er, at der ikke længere sættes spørgsmålstegn ved, at stater støtter eller går ind som medejer af nødlidende virksomheder. EU’s statsstøtteregler er lempet mærkbart under Covid-19, og der er godkendt nye statsstøttetiltag svarende til 16 procent af EU’s BNP. Det er sket uden de store sværdslag og diskussioner, fordi alle har kunnet se nødvendigheden, men det er et ret dramatisk skifte.

6. juli 2020

Golf er Oliver Jespersens langsigtede investering

23-årige Oliver Jespersens ambition er at spille med i golfsportens allerstørste turneringer og blive en af de 50 bedste i verden. Vejen dertil er lang og bumpet og lig med en langsigtet investering. Formuepleje hjælper træningsnarkomanen Oliver Jespersen et stykke af vejen med et sponsorat, hvor forpligtelserne går begge veje.

3. juli 2020

Covid-19 vil også være omdrejningspunkt i 2. halvår

Den første halvdel af 2020 kommer til at gå over i historien, som noget alle kan huske på grund af Covid-19. Andet halvår skal gerne vise, hvordan vi får bevæget os væk fra corona og bragt verden tilbage i normaltilstand. I kulissen spøger vigtige dagsordener som handelskrig, amerikansk præsidentvalg og Brexit.

25. juni 2020

Ikke alle er med i det store aktiecomeback

Det ser imponerende ud, at aktiemarkedet på lange stræk ser ud til at have indhentet tabene under coronakrisen. Men kradser man lidt i overfladen, vil man se, at comebacket dækker over, at nogle få sektorer og selskaber har klaret sig uforholdsmæssigt bedre end andre.

11. juni 2020

Lad dine feriepenge komme samfundet til gode

Det trækker mere og mere op til, at et flertal af Folketingets partier er stemt for at sende danskernes opsparede penge i omløb. Det drejer sig om 55-60 milliarder kroner efter skat. Sker det, bør danskerne droppe opsparingsiveren og forbruge pengene. Kan man ikke det, skal de som minimum investeres frem for bare at ryge ind på indlånskontoen. Det vil være ægte samfundssind.

9. juni 2020

Bye bye buybacks og på gensyn

Mange selskaber har aflyst udbyttebetalinger og aktietilbagekøb i kølvandet på det massive økonomiske kollaps, man har kunnet se på tværs af kloden i takt med nedlukningen af samfundene.

20. maj 2020

Webinar med Formueplejes aktiechef

Tirsdag aften deltog Formueplejes aktiechef Otto Friedrichsen på et webinar hos Invested.dk, hvor han fortalte om aktiestrategi i en historisk tid.  

20. maj 2020

Aktiesparekontoen på vej med nyt loft

Aktiesparekontoen er gået ind i sit andet leveår, og loftet over, hvor meget der må indskydes, hæves pr. 1. juli til 100.000 kroner. Men man skal holde tungen lige i munden for at finde ud af, hvor meget man må skyde ind i 2020.

14. maj 2020

Coronasituation kræver fokus på strategi og kvalitet

Markedet betragter 2020 som et afskrevet indtjeningsår, og mange virksomheder har på grund af coronapandemien undladt at offentliggøre forventninger til hele året. Denne lave grad af økonomisk sigtbarhed kombineret med centralbankernes genopretning af markedsordenen, kræver fokus på strategi og kvalitet i porteføljesammensætningen.

7. maj 2020

Covid-19 sætter fart på udviklingen

Fremtiden er til debat under Covid-19 krisen: Hvilke konsekvenser og forandringer kan vi forvente? Det ændrer ikke nødvendigvis den dagsorden, Formuepleje så ved indgangen til det nye årti, men det accelererer med stor sandsynlighed udviklingen.

4. maj 2020

Stærkeste amerikanske aktiemåned siden slut-1980’erne

April bød nogle af de kraftigste aktiekursstigninger i mere end 30 år og fik den paniske marts-stemning til at fortage sig. På rentemarkederne er obligationskurserne ligeledes steget efter voldsomme kursudsving i marts. De toneangivende centralbankers krisehåndtering skal have en stor del af æren for, at der atter indfandt sig blidere vinde på de finansielle markeder i april.

1. maj 2020

Endnu en historisk måned på de finansielle markeder

Modsat marts oplevede april en kraftig aktiefremgang og blev dermed endnu en historisk aktiemåned. De seneste måneders kraftige bevægelser har accelereret vægtforskellene mellem de forskellige sektorer. En udvikling man som investor aktuelt skal forholde sig til.

30. april 2020

Investeringer i krisetider er ikke meget anderledes

Med de voldsomme kursfald vi så i februar og marts er det som investor oplagt at spørge, hvad man skulle have gjort anderledes. Men som langsigtet investor skal man lægge en plan og et budget og holde sig til det – også i krisetider. På den måde er der ikke stor forskel på at investere i normale tider og krisetider.

21. april 2020

De seneste ugers kursstigninger er kommet meget hurtigt

De seneste uger har budt på mildere vinde i de finansielle markeder, selv om antallet af arbejdsløse er eksploderet, og væksten i verdensøkonomien er hårdt ramt. Hjælpepakkerne fra centralbanker og regeringer samt håb om en vaccine imod Covid-19 får investorerne til at tro på, at den økonomiske nedtur bliver relativt kortvarig, selv om den bliver dyb.

15. april 2020

Påsken bød på gode nyheder fra hjælpepakkefronten

Både EU og USA’s centralbank var i løbet af påsken på banen med flere tiltag, der skal afbøde coronakrisen. Det er gode nyheder og endnu en understregning af, at beslutningstagerne gør, hvad der står i deres magt for at holde hånden under økonomierne.

10. april 2020

Analyse og perspektiver på coronakrisen

I disse ekstraordinære tider har Formuepleje løbende udsendt information til kunder om udviklingen under COVID-19-krisen, de finansielle og økonomiske konsekvenser og Formueplejes dispositioner. Med dette notat gør vi status og perspektiverer udviklingen: Hvad er i vente, og hvilke konsekvenser har det for de finansielle markeder?

30. marts 2020

Aktiemarkedet er i vildrede

Årsagen til de historiske aktiekursfald, vi har set den seneste måned, kan tilskrives corona, men også at omfanget i begyndelsen blev undervurderet og anset for et isoleret kinesisk fænomen. Nu spørger alle, hvor aktiebunden er.

26. marts 2020

Sådan styrer Formuepleje investeringerne gennem corona-krisen

Markederne har den seneste tid oplevet kursudsving af en størrelse vi ikke har set før i moderne børshistorie. Desværre er vi ikke gået ram forbi med de kraftige kursfald, som corona-krisen har udløst, men er dog overbeviste om, at verdensøkonomien vil være i stand til at håndtere krisen, således at væksten igen bliver ganske kraftig, når virussen kan håndteres medicinsk. Det vil de finansielle markeder før eller siden indrette sig efter og således igen vise fremgang.

25. marts 2020

Redningshelikopter til USA’s økonomi

Republikanerne og Demokraterne er som forventet nået til enighed om en historisk stor hjælpepakke, der skal afværge de værste konsekvenser af coronakrisen. Pakken indebærer blandt andet helikopterpenge til amerikanerne og har en værdi af 2000 milliarder dollars.

20. marts 2020

Tænk dig godt om, før du dropper dine investeringer

Mange mennesker sælger instinktivt ud af porteføljen under en periode med voldsomme kursfald, som vi har oplevet de seneste fire uger. ”Medmindre man står og skal bruge pengene her og nu, er det uklogt at sælge ud. Har man lagt en plan om at investere langsigtet, gælder det om at holde sig til den. Også når det brænder mest på,” siger kundedirektør Helle Snedker.

20. marts 2020

Kursfald på dansk realkredit er en mulighed

Her og nu rammer kursfald på dansk realkredit Formueplejes balancerede løsninger negativt. Men det er også en mulighed for Formuepleje, når markedet igen vender – og det tror vi på, det gør.

20. marts 2020

Derfor skriver banken til dig

I løbet af de seneste uger har frygten for coronavirus skabt uro på de finansielle markeder og skabt markante kursfald. Derfor modtager mange investorer breve  ra deres bank, som informerer om, at de har oplevet fald på mere end 10% i deres portefølje.

19. marts 2020

Sådan styrer vi porteføljerne i denne tid

Der er med god grund stor opmærksomhed om udviklingen i de finansielle markeder for tiden. Det samme gælder naturligvis Formueplejes investeringsløsninger, der ligesom alle andre er mærket af de bratte kursfald den seneste måned.

18. marts 2020

Gigantisk hjælpepakke i USA skal afbøde økonomiske konsekvenser af corona

Coronavirus har endnu ikke for alvor ramt USA, men forventningen er, at det vil ske før eller siden. Derfor har Donald Trump fået kongressens opbakning til ny gigantisk hjælpepakke på op til 1000 mia. dollar. Den kommende tid vil vi forventeligt se flere tiltag fra myndigheder og centralbanker verden over, hvilket understøtter forventningen om, at udviklingen på sigt vil vende tilbage til normalen.

16. marts 2020

Derfor bliver handlen midlertidigt suspenderet

Igen mandag var handlen med Formueplejes investeringsløsninger midlertidigt suspenderet. Det sker, når der ikke kan stilles korrekte priser, hvis for eksempel de amerikanske myndigheder suspenderer handlen på deres markeder. ”Når handlen med Formuepleje-beviser suspenderes, er det udelukkende for at sikre, at priserne, der handles på, er 100 procent retvisende. Har vi den mindste tvivl om det, er vi nødt til at tage dette drastiske skridt,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

16. marts 2020

Historisk Fed-indgreb viser, at centralbanker vil gøre alt

Den Amerikanske Centralbanks rentesænkning på 1 procentpoint til nul og genoplivningen af støtteopkøbene af obligationer viser, at der bliver gjort alt fra myndighedernes side for at afværge de værste effekter af coronakrisen.

12. marts 2020

Opdatering på COVID-19: Når vi ser igennem de kommende 6 måneder, er der tale om en købsmulighed

COVID-19 kan som forventet ikke inddæmmes, men udbredelsen kan forsinkes. De økonomiske effekter bliver især påvirket af, hvilke foranstaltninger regeringer gør for at forsinke udbredelsen af smitten. På nuværende tidspunkt kan der forventes opbremsning af væksten i første og andet kvartal. Aktiemarkedet prisfastsætter dog, at væksten ikke kommer igen senere på året. Derfor ser vi i Formueplejes investeringskomite dette som en købsmulighed.

6. marts 2020

Formuepleje: Se igennem panikken

I Formuepleje vurderer vi fortsat, at de finansielle markeder reagerer alt for voldsomt på COVID-19-virussen. Af de årsager har vores investeringskomité brugt dagens kursfald til endnu en gang at købe op i aktier.

4. marts 2020

Reelt kun to demokratiske kandidater tilbage efter Super Tuesday

Efter Super Tuesday er det næsten sikkert, at det bliver Joe Biden eller Bernie Sanders, der skal op imod Donald Trump til det amerikanske præsidentvalg den 3. november. ”Og favoritværdigheden er tilbage hos Joe Biden, som er en moderat kandidat, der har gode chancer for at tiltrække republikanske svingvælgere og dermed vinde over Donald Trump. Begge er set med de finansielle markeders øjne gode kandidater, mens det forholder sig modsat med Bernie Sanders,” vurderer Henrik Franck, investeringsdirektør og partner i Formuepleje.

3. marts 2020

Det amerikanske valg bliver nervepirrende – set med finansielle briller

Demokraterne er godt i gang med at finde ud af, hvem der skal forsøge at slå Donald Trump ved præsidentvalget til november. I dag er det Super Tuesday, og det ligner mere og mere et opgør mellem Bernie Sanders, Michael Bloomberg og Joe Biden, som dog er kommet dårligt fra start trods sit comeback i weekenden. Den situation gør præsidentvalget endnu mere interessant set fra de finansielle markeders perspektiv.

24. februar 2020

Coronafrygt trækker markederne i rødt

De finansielle markeder er mandag åbnet med kursfald i både Asien og Europa. Spredningen af coronavirus uden for Kina risikerer at påvirke både virksomhedernes indtjening og den økonomiske vækst. Formuepleje forventer dog, at dykket bliver midlertidigt. ”Væksten i 1. kvartal bliver berørt, men i de kommende kvartaler forventer vi, at der kommer et rebound,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

14. februar 2020

Pernille Ovesen lærte den økonomiske lektie på den bratte måde

Pernille Ovesen kæmpede i tre år imod sit pensionsselskab, der havde parkeret hele hendes pensionsopsparing på en fejlkonto. Til sidst vandt hun, men kampen lærte hende at være uhyre opmærksom på alle aspekter af privatøkonomien, ikke mindst pensionen, som mange har en tendens til at glemme. Historien om 46-årige Pernille Ovesen er dog mere end blot en kvinde, der vandt over pensionsselskabet. Den handler også om et karrieremenneske med fortid i C25-selskaber, som nu har taget et markant jobskifte, uddannet sig på ny og er sprunget ud som selvstændig. Og så er hun naturligvis glad investor i Formuepleje.

7. februar 2020

Trumps chancer for genvalg er øget

USA’s præsident Donald Trump står styrket tilbage, efter at han er blevet frikendt i rigsretssagen imod ham, og Joe Biden, favoritten til at blive Demokraternes præsidentkandidat, kom svagt fra start i partiets nomineringsproces, der lagde fra land i Iowa. ”Intet er afgjort, men Trump er styrket. Set fra de finansielle markeders perspektiv håber man på et genvalg af Trump eller en moderat demokratisk kandidat, der vil holde gang i både USA’s økonomi og en positiv udvikling på de finansielle markeder,” lyder analysen fra Henrik Franck, investeringsdirektør og partner i Formuepleje.

31. januar 2020

Nu sker Brexit - men det er ikke slut

Tre år efter at Storbritannien stemte sig ud af EU, bliver udtrædelsen omsider en realitet. ”Nu skal de to parter finde ud af, hvordan de skal leve side om side, og begge skal de finde deres nye rolle i en verden, hvor magtbalancen ændrer sig,” siger Henrik Franck, investeringsdirektør og medlem af Investeringskomiteen i Formuepleje.

27. januar 2020

Uvished om virus gør de finansielle markeder usikre

Mandagens handel har været præget af moderate aktiekursfald. Kursfaldene skyldes usikkerheden om, hvor meget corona-virussen kan sprede sig. ”Der er flere ting i det. Corona skaber selvfølgelig noget uvished, fordi det potentielle omfang er ukendt. Kursfaldene kommer dog også oven på en lang periode med ganske pæne kursstigninger, og så skal der typisk ikke så meget til at sende eksempelvis aktier ned,” siger Henrik Franck, investeringsdirektør og medlem af investeringskomiteen i Formuepleje.

20. januar 2020

Verdens største kapitalforvalter ændrer kurs

Midt i offentliggørelsen af amerikanske bankregnskaber og underskriften på delaftalen mellem USA og Kina var der i sidste uge en ting, der tiltrak sig særlig opmærksomhed: Et brev fra direktøren for verdens største kapitalforvalter.

16. januar 2020

Perspektiverne for aktier ser fornuftige ud i 2020

Tre forhold gjorde 2019 til et stærkt aktieår med samlet 30 procent i afkast. Forhold, der tidligere har været en modvind for aktier, og som nu er vendt til medvind. Som investor kan man forvente, at 2020 bliver et positivt aktieår præget af virksomhedernes driftsevner og ikke mindst den politiske situation i USA.

15. januar 2020

Globaliseringen har kulmineret

Over de seneste årtier har globaliseringen skabt stigende velstand over hele kloden og løftet millioner af mennesker ud af fattigdom. Men nu er der tegn på, at globaliseringen har kulmineret.

10. januar 2020

Ti temaer for udviklingen i 20’erne

Hvilke politiske og økonomiske temaer vil skabe historien om det kommende årti? Her kommer ti bud på, hvad der vil optage politikere, økonomer, investorer og arbejdsmarkedets parter.

8. januar 2020

Aktieåret 2020 starter helt anderledes end 2019

Tre forhold gjorde 2019 til et stærkt aktieår med samlet 30 procent i afkast: pengepolitik, handelsretorik og vækststabilisering. Den tiltagende medvind på aktiemarkederne kan dog registreres i aktiernes værdiansættelse. Det bør være et af de væsentligste skift, som investor bør være opmærksom på i 2020.

6. december 2019

Opråb på dine børns vegne

Hvis du er så heldig at være forælder til børn der sparer op – enten med hjælp fra dig eller gavmilde og fremtidssynende bedsteforældre – så har du en forpligtelse, du ikke må ignorere.

15. oktober 2019

Din formue vokser ikke under hovedpuden

På grund af de negative renter er der lagt op til nogle investerings- og opsparingsmæssigt smalle år med lave afkast. Medmindre man gør sig umage og går på jagt efter noget mere og bedre. For at sikre den optimale pension og opsparing kræver det mere end nogensinde en aktiv stillingtagen.

15. maj 2019

På den gyldne Green

I januar fik håndboldspilleren Jannick Green sit livs største håndboldoplevelse, da han blev verdensmester med det danske landshold foran et ellevildt hjemmepublikum. Det var endnu større end at blive olympisk mester, fortæller håndboldmålmanden, der er udlandsprofessionel i den tyske håndboldklub SC Magdeburg. Og så er han med et godt afkast i bagagen og en konservativ tilgang til sine investeringer tilfreds kunde i Formuepleje gennem mange år.

9. maj 2019

Husk at tjekke om din opsparing giver et ordentligt afkast

Mange lader opsparinger og investeringer stå uden aktivt at tjekke, om de faktisk leverer et konkurrencedygtigt afkast. Det er ærgerligt, når man med et relativt enkelt værktøj kan teste sin investerings styrke og måle, hvordan den klarer sig. Her følger en guidet rundtur til, hvordan det foregår.

8. marts 2019

Gør lidt ekstra hjemmearbejde, når du tjekker årsopgørelsen

Danskerne sidder igen i kø til Skats hjemmeside for at finde ud af, om der venter et skattesmæk for 2018, eller om man har betalt for meget og får penge tilbage. ”Imens man sidder der og venter, er det en god ide at sikre sig, at der er styr på ens skatteforhold,” siger Helle Snedker, kundedirektør i Formuepleje.

10. oktober 2018

Mere end blot fodboldspiller

Allerede i en ung alder havde fodboldspilleren Erik Sviatchenko tjent en formue. Han er uhyre bevidst om sin privilegerede situation og tager ansvaret for at værne om og pleje sin formue meget seriøst. Blandt andet ved at investere – men også ved at have andet og mere end fodbolden som karrierevej.

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Få en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Mød os

Mød en rådgiver og hør, om vores løsninger er noget for dig. Deltag i et af vores mange intromøder, som afholdes over hele landet.

Book et intromøde

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op