Spring til indhold
Magasinet FORMUE

Magasinet FORMUE

Magasinet FORMUE er investororientering fra Formueplejeforeningerne og udkommer to gange årligt. Alle investorer får automatisk tilsendt FORMUE på udgivelsesdagen.

Læs Magasinet FORMUE

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din mail her og gå til nyhedsbrevstilmeldingen.

Nyheder

Vores specialister og eksperter ligger inde med masser af viden om økonomi og investering, som vi gerne deler ud af. Derfor udgiver vi løbende en række artikler, som gør dig klogere på mulighederne for at optimere på din egen privatøkonomi, og hvad den aktuelle udvikling i markederne og den globale økonomi betyder for dine investeringer i Formuepleje.

Du kan også holde dig orienteret i vores ugentlige nyhedsbrev, der udkommer hver søndag. Tilmeld dig her.

14. juli 2024

Formuepleje udskifter aktieforvalter i konceptforeningerne

Formueplejes nye globale aktieafdeling Formuepleje Global Future er netop blevet børsnoteret. Det er en internt forvaltet aktieportefølje, der fremover også vil være hovedbyggesten i Formuepleje LimiTTellus, Formuepleje Globale Aktier og i alle vores blandede investeringsløsninger.

6. juli 2024

Formuepleje lancerer ny global aktiefond

Formuepleje udvider investeringstilbuddene med aktieafdelingen Formuepleje Global Future, der netop er blevet børsnoteret. Morten Gregersen er arkitekten bag strategien, som ud fra tidligere erfaring blandt andet har vist sit værd i forhold til at modstå skiftende makroøkonomiske forhold.

2. juli 2024

Formue Update: Positive aktie- og obligationsafkast trods uro i Frankrig

En meget overraskende valgudskrivelse i Frankrig har skabt uro på de finansielle markeder i Europa, hvor både aktier og obligationer er berørt. Samtidig er renter og inflation stadig et hot tema. Om end udviklingen synes, at gå i den retning centralbankerne ønsker, og understøtter scenariet om en blød økonomisk landing.

22. juni 2024

Gaver til dine nære og kære

Når man rådgiver om optimering af privatøkonomi, har gaver en særlig interesse, fordi de kan medvirke til, at et generationsskifte kan finde sted på den økonomisk mest optimale måde.

22. juni 2024

Vokser Novo ind i himlen?

Når en aktie som Novo-aktien stormer afsted, og succesen tilsyneladende ingen ende vil tage, er det tid at stoppe op og spørge sig selv – skal jeg fastholde min store beholdning af "favorit-aktien", eller er det tid til at sprede risikoen?

15. juni 2024

Din pensionsopsparing er (sandsynligvis) fyldt med aktier

De danske pensionsopsparinger består i stigende grad af aktier. Det er på mange måder positivt, men det er samtidigt også vigtigt at overveje om din opsparing er sammensat på den måde, der passer bedst til dig og din risikoprofil og økonomiske situation. 

15. juni 2024

Sådan ser et praktikophold hos Formuepleje ud

For børn og børnebørn af Premium-kunder tilbyder Formuepleje et todages praktikophold i Aarhus. Interesserede kan stadig nå at tilmelde sig det næste forløb, som den 3. og 4. juli 2024.

8. juni 2024

Den forventede og den tøvende rentenedsættelse

Så kom den længe ventede rentenedsættelse fra Den Europæiske Centralbank, der samtidig satte skub i håbet om, at flere er på vej. Et ønske, der dog ikke blev kvitteret af ECB i forbindelse med udmeldingen torsdag.  Dagen efter var blikkene rettet mod USA, men her slukkede overraskende gode jobtal måske lyset for, at FED hurtigt vil træde i europæernes fodspor på rentestien. Med hjælp fra Formueplejes kapitalforvaltning forsøger vi at give et lille overblik over reaktionen på ugens to store finansielle begivenheder og betydningen for investorerne.

8. juni 2024

Opløftende forårstegn på finansmarkederne

Ifølge kalenderen har vi ved maj måneds udgang sagt farvel til foråret, og vi kan benytte lejligheden til at takke for solstråler, ikke kun på terrassen, men også på investorerne.I Europa har vi set en bedring i fremstillingssektoren og generelt en veloverstået regnskabssæson. Forventningerne om en rentesænkning fra ECB blev her i starten af juni også indfriet. De gode takter var også med til at sikre positive afkast på tværs af Formueplejes investeringsløsninger hen over maj måned.

1. juni 2024

Hold øje med vinderne, når inflationen falder

Især virksomheder med en stærk pricing power har nydt godt af en betydelig indtjeningsvækst, mens inflationen har været høj. Som inflationen ser ud til at have toppet, gælder det om at holde ekstra godt øje med de såkaldt 'margin modstandsdygtige' selskaber.

18. maj 2024

Obligationer og skatteoptimering

Der kan være en betydelig skattemæssig fordel i at sætte frie midler i andet end aktier. Jo mere gæld, man har, jo mere interessant er det at investere i noget, der beskattes som kapitalindkomst.

18. maj 2024

Pinsetjek din økonomi

Pinsen er for mange tid til en forårsrengøring i hus og have, og hvorfor ikke samtidig give økonomien et tjek?

11. maj 2024

Historisk dårlig afkastudvikling i mindre selskaber

Traditionelt set påtager man sig som investor i mindre selskaber en øget risiko, men samtidig er man blevet kompenseret med højere afkast. Den logik er dog i øjeblikket vendt på hovedet, for afkastet i de små selskaber er historisk dårligt sammenlignet med større virksomheder.

3. maj 2024

Ændrede renteforventninger forstyrrer stemningen på markederne

Vi har den seneste måned, på baggrund af udviklingen i inflationen, set en markant ændring i renteforventningerne. Hvor man ved indgangen til året forudså mere end 6 nedsættelser i både Europa og USA i år, er vi nu nede på forventninger om én amerikansk rentereducering og 2,6 nedsættelser i Europa. De deraf følgende markedsrenter lægger pres på både obligationer, aktier og virksomhedsobligationer.

3. maj 2024

Kursfald med konsekvens, heldigvis

Nu gik det lige så godt. I fem forrygende måneder fra 31. oktober til 31. marts steg verdensaktieindekset 21,14% og Penta 25,59%. April brød rytmen og bød på en påmindelse om, at det ikke er uden risiko at investere. Således lander seks måneders afkast pr. 30. april på 18,31 for verdensaktieindekset og 19,08% for Penta*.

27. april 2024

Næste generation var på eksklusivt besøg hos udenlandske investeringsbanker

Det blev blandt andet til et besøg hos Goldman Sachs, Bank of America og BNP Paribas og et møde på den danske ambassade i Paris, da Formueplejes rådgivere Michaela Vang og Henrik Jackerott tidligere på ugen havde inviteret 16 unge med på en tredages kombineret lærings- og oplevelsestur i byernes by.

27. april 2024

Mænd med høje hatte

Heldigvis blev P.S. Krøyers uerstattelige værk ”Fra Københavns Børs” reddet ud af flammerne, da Børsen i sidste uge brændte ned til grunden. Billedet er et vigtigt minde om en anden tid. Mændenes tid.

24. april 2024

Formuepleje lander fornuftigt resultat i et omstillingsår

Formueplejes regnskab for 2023 viser, at koncernen kommer fornuftigt ud af året med samlede indtægter på 332 mio. kr. og et resultat på 61 mio. kr. før skat, hvilket er indenfor forventningerne. Formuepleje har gennem året omstillet forretningen til de kommende år og udviklet en ny forretningsstrategi, styrket investeringsteamet og investeringsstrategien.

19. april 2024

Kender du din risikoprofil?

Der er risiko forbundet med alle former for investering, derfor er det vigtigt, du sørger for at matche dine investeringer med dit ønskede risikoniveau, dine økonomiske mål og din livssituation.

9. april 2024

Skal aktiemarkedets Magnificent 7 snart reduceres til 6 eller 5?

De seneste års polarisering på aktiemarkedet har høj grad været drevet af syv fantastiske teknologiselskaber – de såkaldte Magnificent 7. Men ganske som i filmen, de er opkaldt efter, er der aktuelt opbrud i gruppen. Alene i år har der været en afkastforskel på over 110%-point mellem det bedste og dårligste selskab, og man kunne argumentere for, at finansfolkenes kreative navngivning skulle justeres til Magnificent 6 eller lavere.

5. april 2024

Vi udvider Premium-teamet i Aarhus

Premium-kunder vil fremover kunne booke et møde med Joakim Vestergaard Andersen, som er ny rådgiver i Aarhus fra den 1. april. Joakim kommer fra en stilling som investeringsrådgiver i Jyske Markets.

5. april 2024

Indkaldelse til ordinær generalforsamling 2024

Kapitalforeningerne Formuepleje Fokus, Formuepleje Epikur, Formuepleje Pareto, Formuepleje Penta og Formuepleje Safe samt Investeringsforeningen Formuepleje afholder fælles ordinær generalforsamling.

2. april 2024

Formue Update: Den bløde økonomiske landing medførte positive afkast i marts

Marts har budt på positive afkast på tværs af aktier, obligationer og virksomhedsobligationer. Mens den amerikanske vækst fortsætter med at overraske positivt, viser resten af verden svaghedstegn. Alt i alt synes inflationen på vej ned, og det understøtter forventningen om snarlige rentesænkninger.

2. april 2024

Midlertidig suspension af handel ophævet

Den midlertidige suspendering af handlen med Formueplejes investeringsløsninger "Global High Yield" og "EM Virksomhedsobligationer" er nu ophævet

28. marts 2024

Tjek dine investeringer i påsken

Du når langt med et godt mix af investeringer. Her får du et overblik over nogle af mulighederne hos Formuepleje – og husk, at vi er her for at hjælpe dig med at finde de løsninger, som passer til lige præcis dig og din økonomi.

23. marts 2024

Event: Er de fede tider forbi? Investering i behandling mod overvægt

Fedmemedicin som Novo Nordisks Wegovy og Eli Lillys Zepbound har taget verden med storm – både dem, der tager præparaterne, men også for en lang række brancher og virksomheder, der kan profitere på og bidrage til udviklingen. Det betyder også nye muligheder på finansmarkederne og for investorerne. På den baggrund afholdt Formuepleje denne uge to livearrangementer i Aarhus og København med fokus på en fremtid med fedmemedicin på hylderne. Sammen med en række eksperter blev vi klogere på mulighederne rent sundhedsfagligt, og hvilken betydning det har for Formueplejes investeringer i fremtiden.

9. marts 2024

Venner og kollegaer fejrede Formueplejes stifter

Formueplejes stifter Claus Hommelhoff blev forleden fejret på Frederikshøj Kro i Aarhus. Her mødte kunder, kollegaer og samarbejdspartnere op i stort antal for at sige tak til Claus, som i forbindelse med sin 67 års fødselsdag sidste år valgte at takke af.

5. marts 2024

USA: Dystre tal fra regionale banker overskygges af techgiganters fest

Som aktieinvestor skal man være opmærksom på de dynamikker, der for alvor viser sig efter to års kraftig opstramning i pengepolitikken. Udfordringer, der rammer de amerikanske erhvervsejendomme, gør især ondt på regionalbankerne, mens de store banker står anderledes stærkt. 

17. februar 2024

Derfor er nærvær vores vigtigste værdi

Ét tema fylder meget i denne uge, hvor mange af mine børnefamiliekolleger holder vinterferie, og jeg er i fuld gang med at planlægge årets kundeaktiviteter. Det handler om nærvær.

13. februar 2024

Indkaldelse til investorforum 2024

Formuepleje A/S indkalder til investorforum den 29. februar 2024, hvor der skal vælges en investorrepræsentant til bestyrelsen.

9. februar 2024

Passer pensionsalderen til dine planer?

Pension kan være komplekst at gå til. Næsten hvert folketingsår træffes beslutninger på Christiansborg, som medfører større eller mindre ændringer af, hvilke regler der gælder for os, når vi enten sparer op til pension eller sparer ned af pension. Og dette folketingsår er ingen undtagelse. 

18. januar 2024

Sumsæreje har skattefordele

Et sumsæreje er ikke kun en fordel ved skilsmisse – det kan også være en fordel skattemæssigt, når man lever lykkeligt sammen til sine dages ende.

9. januar 2024

Formuepleje indleder salgsproces af kreditteam til samarbejdspartner

Absalon Corporate Credit (ACC), der er Formueplejes afdeling for investeringer i virksomhedsobligationer, bliver solgt til den britiske kapitalforvalter Impax. Efter salget vil Formuepleje fortsat have adgang til ACC’s specialister og produkter, som forbliver en integreret del af Formueplejes fonde og tilbud.

3. januar 2024

Hold øje med det nye magasin

Lige om lidt udkommer magasinet FORMUE, som denne gang byder på glimt fra et i særklasse særligt 2023 for Formuepleje – og på et makroøkonomisk indblik i det nye år.

30. december 2023

Renteforventninger har udløst et julerally blandt globale aktier

Den stærke udvikling på aktiemarkederne gennem de seneste måneder kommer i kølvandet på forventninger om lavere renter i fremtiden, men beror samtidig én væsentlig antagelse: Nemlig at amerikansk økonomi kommer til at foretage en blød økonomisk landing. Det stærke markedskonsensus gør dog, at udfaldsrummet gående ind i 2024 er blevet udvidet markant. 

29. december 2023

Tak til dem der tager tjansen hen over "mellemdagene"

På den sidste dag inden juleaftensweekenden indløb en mail til alle ansatte i Formuepleje med ønske om en rigtig god jul. Den kom fra vores administrerende direktør Peter Kjærgaard, som vi nu har kendt i et år.

16. december 2023

Obligationer på ønskelisten

Obligationer er blevet et rigtig varmt emne og det seneste halvandet år, har danske investorer øget beholdningen betragteligt. Hos Formuepleje har vi flere afdelinger, der giver en simpel adgang til at investere i en aktivklasse, der kan være svær at overskue som privatinvestor, og som er tilpasset risikoprofilen.

14. december 2023

Godt nytår Skat

Hvordan er det nu med skat på investeringer i ”frie midler”? Penge, du investerer, og som ikke er en del af en pensionsopsparing, ikke står på en aktiesparekonto og ikke er sparet op i din virksomhed eller dit selskab kaldes frie midler.

12. december 2023

Forventede udbyttesatser for 2023

Forventningerne til årets udlodning ligger nu klar i Formueplejes udbyttebetalende foreninger. De endelige udbytter skal dog godkendes på generalforsamlingen i det nye år.

9. december 2023

Investorernes interesse for obligationer stiger – helt forståeligt

I Formuepleje har vi arbejdet med obligationer siden starten i 1986. Vi har i dag 16 børsnoterede fonde, hvoraf 11 indeholder obligationer i større eller mindre grad. Så vi har bemærket, at 2023 har været obligationernes år. Renterne er fortsat med at stige og først på det seneste, ser de ud til at være toppet. Det giver nye muligheder for investorerne.

1. december 2023

UDSYN: Aktierne gør stærkt comeback

Læs denne måneds udsyn hvor Formueplejes kapitalforvaltning gør status på udviklingen på de finansielle markeder gennem novemeber.

30. november 2023

Vi hjælper med at forberede kommende generationer til det store ansvar

Hos Formuepleje er ”Next generation” i høj grad i fokus. ”Next generation” er børn af formuende familier, som er kunder i huset, unge, som skal forberede sig på selv at blive velhavende – eller på at træde ind i en bestyrelse eller på en anden ledende post i en familievirksomhed.  

20. november 2023

Vild måned for aktier efter rentefald

Efter fire måneders markante fald på aktiemarkederne vendte det i november. En turbulent periode, som især virksomheder med høj gæld og skrøbelige balancer har mærket. Det er dog ikke uden risiko at stirre sig blind på gæld og renteniveau.

11. november 2023

Er inflationen tæmmet?

Med de seneste ugers rutsjeture er rente- og aktiemarkedet fortsat præget af usikkerhed. I denne artikel fremhæver Formueplejes seniorøkonom Jesper Pedersen de aktuelle begivenheder, der påvirker markedets tro på, hvornår vi igen ser rentefald i horisonten. Og så peger han på de nøgletal, vi skal holde øje med den kommende uge.

9. november 2023

Forskudsopgørelsen kommer. Husk at bruge den

Midt i november åbner Forskudsopgørelsen 2024 for indtastning. Det gør den hvert år, det nye er, at antallet af skatteydere der åbner forskuds- og årsopgørelsen, er stærkt stigende – og at der er nyt indhold for alle, som ejer fast ejendom.

1. november 2023

UDSYN: Stram pengepolitik presser nu vækst og aktier

Oktober blev endnu engang en måned med masser af betydningsfulde begivenheder for de finansielle markeder. Det gjaldt både på den politiske scene, med krigen i Mellemøsten som den store negative overraskelse, men også på den økonomiske med store udsving i de amerikanske renter og fald i priserne på aktier – især de såkaldte magnificent 7, der er de store teknologiaktier som for eksempel Google, Amazon og producenten af mikrochips, Nvidia.

26. oktober 2023

Formuepleje henter ny ejendomsdirektør hos PFA

Formuepleje tilfører solide kræfter til ejendomsforretningen med ansættelsen af Mikael Fogemann som ny ejendomsdirektør. Han kommer fra en stilling som ansvarlig for Direct Real Estate hos Danmarks største ejendomsinvestor, PFA Ejendomme.

16. oktober 2023

Aktiemarkedet køber ind på den bløde økonomiske landing

I takt med at inflationen ser ud til at have toppet og centralbankrenterne holdes mere i ro, stiger tilslutningen til et scenarie med en blød økonomisk landing. Det er en forventning, centralbankerne, men også aktiemarkederne, stiller sig bag.

13. oktober 2023

Frygt er dine penges værste fjende

I en tid med markedsuro: Forhold dig nøgternt til situationen og juster om nødvendigt din risikoprofil, lyder råd nummer et fra director Helle Kammann og senior formuerådgiver Henrik Jackerott. Her svarer de på nogle af de spørgsmål, som i øjeblikket optager mange investorer.

9. oktober 2023

Uro rammer finansmarkederne – Formuepleje står godt positioneret

De finansielle markeder starter ugen på usikker grund efter angreb og konfliktoptrapning i Mellemøsten. Formuepleje følger situationen tæt – og vores langsigtede investeringsstrategi har gjort, at vi og vores kunders investeringer står et godt sted.

5. oktober 2023

En langtidsholdbar økonomi kommer ikke af sig selv

Helle – giv mig dit bedste pengeråd! Hvordan sikrer jeg en stærk økonomi hele livet? Sparer jeg nok op? Hvad har jeg at leve for, hvis jeg stopper med at arbejde som 60-årig? Medmindre du vinder den store lottogevinst, er en stærk økonomi noget, du skal arbejde for.

2. oktober 2023

Udsyn: Højere renter i længere tid kommer til at koste

Efteråret har ramt Danmark. De store spørgsmål er, om temperaturerne også vil falde i verdensøkonomien og på de finansielle markeder, og om udfordringerne med inflationen vil forsvinde, i takt med at dagene bliver kortere.

21. september 2023

Tillykke med jobbet – har du styr på det vigtige?

August og september er store jobskifte-måneder, ifølge rekrutteringsfolk fordi en del af os har brugt en god lang sommerpause på at ’mærke efter’. Her følger en vigtig huskeliste til dig, som har fået nyt job.

11. september 2023

Dårlige nyheder sender aktierne op

Over de seneste uger er der opstået en lidt underlig situation på de finansielle markeder, hvor dårlige makroøkonomiske nøgletal har medført en positiv reaktion i aktiemarkedet.

7. september 2023

Rente op, rente ned - rente i min lejlighed

Skal, skal ikke rentetilpasse? Der findes ikke ét råd, som passer til alle. Men her får du del i mine overvejelser og min foreløbige ’gevinst’ ved at pleje passivsiden af min økonomi.

24. august 2023

Penge holder aldrig ferie

Ferien er slut, det er tid at gøre regningen op og vende tilbage til den snusfornuftige hverdag med madplaner og ugens tilbud. Blev du fattigere eller rigere i sommerens løb?

11. august 2023

Amerikanske regnskaber overrasker positivt – men indtjeningen falder markant

I sidste uge aflagde techmastodonterne Amazon og Apple regnskab for andet kvartal i år. Specielt Amazon overgik forventningerne fra markederne og fortsatte dermed den positive tendens, som har præget en stor del af de amerikanske selskabers kvartalsregnskaber. I alt har 91 pct. af selskaberne i S&P 500 har aflagt regnskab for 2. kvartal 2023.

10. august 2023

Sådan får de nye regler indflydelse på din folkepension

Nærmer du dig pensionsalderen, men er ikke klar til at slippe arbejdet? Så læs med her om de nye regler for folkepensionen, som skal gøre det attraktivt at arbejde, selvom du på papiret er ”pensionsmoden”.

25. juli 2023

Giv de næste generationer en god økonomisk start på livet

Det er svært at komme i tanke om noget mere meningsfuldt end at hjælpe børnene og børnebørnene godt på vej i livet med en finansiel hånd i ryggen. Her får du den ultimative guide til, hvordan du bedst giver de næste generationer en god økonomisk start på tilværelsen.

14. juli 2023

Topchefen på det røde løbehjul

Vi skal forandre os – men vi holder fast i den tårnhøje faglighed, nærværet og den gode energi – alt det, som er Formueplejes særlige kendetegn, siger adm. direktør Peter Kjærgaard, som gør status efter et halvt år i jobbet.

4. juli 2023

Derfor falder inflationen hastigt

Vi oplever i øjeblikket normaliserede forsyningskæder og en pengepolitik, der har skiftet fortegn. Meget tyder på, at inflationen er ved at falde, men alligevel lader centralbankerne champagneflaskerne ligge på køl lidt endnu.

30. juni 2023

Magasinet FORMUE er klar til sommeren

Den nyeste udgave af Magasinet FORMUE er nu på gaden, og denne gang kan du blandt andet læse, hvad Formueplejes adm. direktør tænker om sit første halve år i virksomheden. Du kan også få et indblik i, hvad der rører sig i USA politisk og økonomisk, blive klogere på at spare op til børn og børnebørn eller dykke ned i et inspirerende investorportræt af en ølbrygger.

29. juni 2023

Er din husstandsøkonomi 'omstillingsparat'?

Renten stiger, og ifølge Nationalbanken får flere danskere svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Hvad betyder den stigende rente for din økonomi?

15. juni 2023

Sell in may and stay away - eller hvad?

Holder et amerikansk ordsprog om, at man skal sælge sine værdipapirer i maj og holde sig væk fra markedet indtil november? Helle Snedker har fået eksperterne hos Formuepleje til at regne på sagen.

12. juni 2023

Debatindlæg: Recessionen er på vej

Ulven kommer, ulven kommer! De fleste kender den græske fabel om drengen, der opskræmmer hele landsbyen med sine råb om en truende ulv. Der er ikke nogen ulv, men knægten får den ønskede opmærksomhed.

2. juni 2023

Formuepleje henter ny investeringsdirektør hos pensionsselskab

Rasmus Cederholm bliver ny investeringsdirektør i Formuepleje. Han kommer fra en stilling som investeringsdirektør hos Danmarks fjerdestørste pensionsselskab, AP Pension og afløser dermed Henrik Franck, der forlod Formuepleje ved udgangen af maj.

18. maj 2023

Derfor har investorer kastet deres kærlighed på obligationer

Der er forår og kærlighed i luften. Investorer har fundet sig en ny darling, obligationen er igen inde i varmen. For at forstå, hvorfor den lige nu er så brandvarm, får du her en lille historie. Den begynder i 00’erne, efter finanskrisen.

28. april 2023

Formuepleje Safe: 35 år med attraktive afkast

Formuepleje Safe blev etableret tilbage i 1988 og er dermed Formueplejes ældste investeringsløsning. 35 år senere er Safe fortsat en af Formueplejes mest populære fonde.

27. april 2023

Ny investor? Sådan kommer du i gang

Vil du i gang med at investere, men synes, det lyder besværligt og tidskrævende? Så er en investeringsforening måske noget for dig.

24. april 2023

Hvor hård bliver den økonomiske landing? Spørg bankerne

Uro i banksektoren både i USA og Europa har præget aktiemarkedet de seneste måneder. Og investorernes fokus på sektoren vil fortsætte, da bankerne kan give en pejling af, om den økonomiske landing bliver blød eller hård.

12. april 2023

Indkaldelse til ordinær generalforsamling 2023

Kapitalforeningerne Formuepleje Fokus, Formuepleje Epikur, Formuepleje Pareto, Formuepleje Penta og Formuepleje Safe samt Investeringsforeningen Formuepleje afholder fælles ordinær generalforsamling.

11. april 2023

Jesper Rangvid og Dorte Ransby indtræder i Formueplejes bestyrelse

Formuepleje, en af Danmarks største bankuafhængige og privatejede kapital-forvaltere, får to nye bestyrelsesmedlemmer. På den årlige generalforsamling er professor i finansiering på CBS, Jesper Rangvid, og Dorte Ransby, der har mange års erfaring fra forskellige direktørroller i den finansielle sektor, netop blevet præsenteret.

6. april 2023

Jeg gør det i morgen

Kender du det – du udskyder det vigtige gennemsyn af privatøkonomien og får ikke rigtig gjort noget ved det? Beslut dig nu, få fikset tingene. Du vil garanteret sove bedre om natten, når der er styr på opsparing, pension, investering og forsikringer.

4. april 2023

Ingen grund til bekymring om værdien af obligationsfonde

Problemerne i banksektoren i både USA og Europa har skabt bekymring om værdiansættelsen af obligationsfonde. Som investor i Formueplejes fonde er der dog ikke noget at være bekymret for. Læs med her og forstå hvorfor.

3. april 2023

Udsyn fra Formueplejes kapitalforvaltning

Marts var en måned med masser af begivenheder på de finansielle markeder - igen, kunne man fristes til at sige. Men nu var fokus for første gang i omtrent to år ikke på inflationen, men på finansiel uro.

20. marts 2023

Midlertidig forhøjelse af indløsningsfradraget for to afdelinger

Den seneste tids uro på de finansielle markeder, blandt andet skabt af usikkerheden omkring den schweiziske storbank Credit Suisse, påvirker nu obligationsmarkedet. Det medfører blandt andet en meromkostning ved salg af obligationer, og derfor øger Formuepleje midlertidigt indløsningsfradraget for to afdelinger.

20. marts 2023

Tvangsægteskab i europæisk banksektor var en nødvendighed

UBS har overtaget Credit Suisse i en nødvendig manøvre, som skal sikre ro og finansiel stabilitet i Europa. Der kan opstå flere problemer i banksektoren, men Formuepleje vurderer fortsat, at der ikke er større risiko for ny finansiel krise.

20. marts 2023

Etårsjubilæum trækker dybe spor i aktiemarkedet

Det næststørste bankkrak i USA’s historie skete få dage før en særlig årsdag. Torsdag i sidste uge var det nemlig et år siden, at den amerikanske centralbank skød gang i en serie rentestigninger.  

17. marts 2023

Udsigt til fortsat høj efterspørgsel efter lejeboliger

Boligudlejningsmarkedet vil også i de næste mange år opleve høj efterspørgsel som følge af befolkningstilvækst og fortsat urbanisering. Det er godt nyt for ejendomsinvestorer. Bliv klogere på fremtiden for boligudlejningsmarkedet her.

17. marts 2023

Banker sætter dagsordenen i hektisk uge på de finansielle markeder

En hektisk uge nærmer sig sin afslutning, hvor særligt fokus på amerikanske og europæiske banker, inflationstal og ikke mindst renteforhøjelse fra ECB har sat dagsordenen for markante bevægelser på de finansielle markeder. På trods af den seneste uro ligger Formueplejes klassiske fonde alle med positive afkast i 2023 og alle med afkast bedre end de respektive fondes sammenlignelige risikoindeks.

16. marts 2023

Et usædvanligt år – sådan blev 2022 på ejendomsinvesteringsmarkedet

2022 blev et usædvanligt år for investeringsejendomme – men endte alligevel med at blive et travlt år med en markant handelsvolumen og stor fremgang på detailejendomsmarkedet. Læs mere om 2022 på ejendomsinvesteringsmarkedet her – og hvad Formuepleje Ejendomme forventer af 2023.

9. marts 2023

Banko! Der er sidegevinst til din alderdom

Der er en ikke ubetydelig sidegevinst at hente for dig, som indbetaler på din ratepension eller livrente – så her en påmindelse om at huske det ekstra (gunstige) pensionsfradrag.

23. februar 2023

Hvem styrer finanserne hjemme hos jer?

Formueplejes kundedirektør vil have flere kvinder til at blande sig i de vigtige økonomiske beslutninger. Alt for tit er det manden, som styrer den fælles opsparing og porteføljen.

16. februar 2023

Er du og din rådgiver det perfekte match?

God formuerådgivning bygger på respekt og tillid. Fungerer parløbet ikke optimalt, skal du ikke være bleg for at skifte din nuværende rådgiver ud med en af vores andre dygtige folk.

15. februar 2023

Ønsker du et bæredygtigt fokus i dine investeringer?

De senere år har budt på en stigende interesse for bæredygtige investeringsprodukter. EU-regler stiller nye krav til investeringsrådgivere, der skal afklare kundernes ønsker til bæredygtighed i porteføljen. Det gælder også kunder, der modtager rådgivning fra Formuepleje. Det bliver der stillet skarpt på i denne artikel, som også er at finde i seneste udgave af Magasinet FORMUE.

9. februar 2023

Noget om tal

Tal er dejlige. De er rene og har det med at kunne forklare komplicerede forhold hurtigt og letforståeligt. Tal for Formueplejes ældste fond på snart 35 år samt for det amerikanske aktieindeks gennem de sidste 30 år kan nemlig give et fingerpeg om, hvor du hører til som investor, hvor svært det er at time markedet, og hvorfor det er vigtigt at forblive investeret.

1. februar 2023

Indkaldelse til investorforum 2023

Formuepleje A/S indkalder til investorforum den 17. februar 2023, hvor der skal vælges en investorrepræsentant til bestyrelsen.

26. januar 2023

Endelige udbyttesatser for 2022 er klar

Før jul blev de foreløbige forventninger til årets udlodning i Formueplejes udbyttebetalende foreninger meldt ud, og nu foreligger de endelige udbyttesatser. Der udbetales udbytte i afdelingerne Globale Aktier og Global High Yield.

26. januar 2023

Top-topskat straffer virksomhedsordningen

Lige siden den blev indført i 1993, har der været en ophedet politisk diskussion om topskatten. Men trods mange ønsker om en højere topskattegrænse, så store grupper af almindelige lønmodtagere slap for at betale topskat, så har der ikke været et politisk flertal for at ændre ved systemet. Indtil december sidste år.

25. januar 2023

Nye muligheder for attraktive ejendomsinvesteringer

Året 2021 var et rekordår for danske ejendomsinvesteringer, og der var generelt en bred optimisme på tværs af alle ejendomsinvesteringssegmenter. I 2022 blev optimismen skiftet ud med en noget større tilbageholdenhed blandt de fleste aktører på ejendomsmarkedet. Det ser denne artikel, som var en del af seneste udgave af Magasinet FORMUE, nærmere på.

19. januar 2023

Skat, jeg forstår dig ikke altid!

Det danske skattesystem er i vores optik unødigt kompliceret, og det lader ikke til, at der er ændringer på trapperne. Derfor ser vi i denne artikel fra seneste FORMUE magasin på, hvordan afkast beskattes, og giver vores syn på, om det giver mening udelukkende at styre sine investeringer efter det.

9. januar 2023

Hvorfor er gode nøgletal aktuelt dårligt nyt for aktier?

2022 har på mange måder været et usædvanligt og udfordrende år for både obligations- og aktieinvestorer. Forhold som krig, inflation og pengepolitik har været de primære omdrejningspunkter, og hvor de makroøkonomiske nøgletal i denne kontekst i perioder er blevet tolket forskelligt af bl.a. aktiemarkedet.

5. januar 2023

Det nye magasin er nu på gaden

Farvel til annus horribilis og goddag til 2023. Formueplejes kunder kan nu se frem til at læse den nyeste udgave af Magasinet FORMUE, hvor vi blandt andet giver dig et overblik over den svære skat. Derudover sætter vi fokus på forventningerne til 2023 og refleksioner over det forgangne år. Magasinet er også tilgængeligt digitalt.

16. december 2022

Tjek din økonomi inden 2023 kommer for godt i gang

Selvom du måske har travlt med at finde de rette julegaver til at lægge under træet, så er der endnu en ting, der er værd at huske på. Et nyt skatteår venter lige om hjørnet, og så er det med at overveje: Har du et budget, der holder og er gearet til at bygge til en god fremtidig økonomi? Og er du opmærksom på at indberette din skattebillet rigtigt og rettidigt – og at skattesatserne ofte ændrer sig ved et årsskifte?

15. december 2022

Kort update fra Formuepleje Ejendomme på baggrund af regeringsgrundlaget

I det nye regeringsgrundlag er det anført, at den nye regering vil annullere den ellers påtænkte lagerbeskatning af ejendomme. For investorer i Formueplejes ejendomsfonde medfører det en forbedret løbende likviditet i ejendomsselskaber som følge af, at der ikke skal betales skat løbende.

14. december 2022

Nye hurdlerates træder i kraft ved årsskiftet

I flere af Formueplejes investeringsløsninger arbejder vi med resultathonorar. Dette honorar udløses kun, hvis indre værdi i den enkelte fond er højere end senest, der blev betalt resultathonorar, og hvis afkastet overstiger en såkaldt hurdlerate, som angiver afkastkravet til den enkelte fond det kommende år. Nye hurdlerates træder i kraft den 1. januar 2023.

9. december 2022

Skat: Sådan gør du, når du har tab på dine investeringer

Det hører heldigvis til sjældenhederne, men for første gang i lang tid skal mange af os nu forholde os til, at der i årets løb har været tab på vores investeringer. Hvilke implikationer har det? Kan man udnytte et tab? Hvornår skal du gøre noget aktivt? Og hvad skal du i øvrigt være opmærksom på? Det giver senior formuerådgiver Anders Bjørnager svarene på i denne artikel.

8. december 2022

Der er ingen dumme spørgsmål

Lad mig starte denne klumme med en opfordring: Vi, der arbejder i den finansielle sektor, skal blive bedre til at kommunikere. Og ikke bare lidt. Vi skal blive meget bedre!

5. december 2022

Er lavere renter entydigt godt for aktier?

Det kan være nærliggende at tro, at når renterne topper og måske endda begynder at falde, så vil det have en entydig positiv effekt på aktier. Tager man historikken i betragtning, er der dog et stort ”men” ved denne tese.

24. november 2022

Hvis din bil skal klare et syn, skal du ikke komme til mig

For jeg kan hælde benzin på min bil, pumpe luft i et dæk og sørge for at sende den til service, når der er brug for det. Det kan mine familie og mine venner i et vist omfang også. Men at forberede en bil, inden den skal til syn – det går jeg til en mekaniker med, uanset hvor mange, der giver mig velmenende råd på nettet. Til gengæld skal man ikke tøve med at komme til mig, hvis man vil have sparring på økonomi og investering.

10. november 2022

Kommentar på det amerikanske midtvejsvalg: Øget polarisering i USA

Tirsdag den 8. november blev der afholdt midtvejsvalg i USA, og umiddelbart peger resultatet på, at Præsident Biden og hans parti, Demokraterne, vil miste flertallet. Det kan gøre det sværere for Biden at få gennemført sin politik. Og det er præcist på et tidspunkt, hvor der kan være behov for at reagere på de udfordringer, som amerikansk økonomi i øjeblikket står over for.

4. november 2022

Skal arveafgiften finansiere valgløfterne?

Socialdemokratiet har tidligere ønsket at ændre arveafgiften. Og planen, de har fremlagt, vil gøre det dyrere, hvis man har en større formue og billigere med en lille formue.

20. oktober 2022

Jeg stemmer for enkle og forståelige skatter

Valgkampen er i fuld gang. Og vi skal snart alle sammen over i den lokale gymnastiksal og afgive vores stemme på det parti eller den politiker, vi tror bedst kan forvalte magten og bringe vores land i den rigtige retning.  

18. oktober 2022

Derfor er det attraktivt at investere i obligationer

Mange år med lave eller negative renter har givet obligationer et kedeligt ry som en mindre attraktiv investering. Men obligationer bør være en central del af en langsigtet investeringsstrategi. Særligt ovenpå den seneste tids markante rentestigninger.

11. oktober 2022

Husk skatten – også når kurserne falder

Det er en god ide løbende at tjekke, om din forskudsopgørelse for året fortsat passer med virkeligheden. Det gælder, når kurserne stiger – men så sandelig også, når kurserne på dine investeringer falder.

10. oktober 2022

Formuepleje Ejendomme køber attraktiv udlejningsejendom i Næstved

Ejendomsfonden Formuepleje Ejendomme Select har netop overtaget en attraktiv udlejningsejendom i Næstved, der består af 46 udlejede boligenheder. Ejendommen skal bidrage til at sikre investorerne i ejendomsfonden et attraktivt risikojusteret afkast.

3. oktober 2022

Udsyn: Fra vækstopbremsning til kraftig nedbremsning?

Efteråret har ramt Danmark med køligere temperaturer, vind og regn. Det er også en passende beskrivelse på udviklingen i verdensøkonomien. For det ser mindre og mindre positivt ud for væksten.

3. oktober 2022

Midlertidig suspension af handel er ophævet

Den midlertidige suspendering af handlen med Formueplejes investeringsløsninger er nu ophævet, da de tekniske problemer løst, og der igen kan stilles retvisende priser.

29. september 2022

Derfor skriver banken til dig

I løbet af de seneste uger har uro præget de finansielle markeder og skabt markante kursfald. Derfor modtager mange investorer breve fra deres bank, som informerer om, at de har oplevet fald på mere end 10% i deres portefølje.

23. september 2022

Markedskommentar Rentebevægelser og frygt for recession skabte turbulens

Selvom inflationen i USA faldt i forrige uge, så steg inflationen renset for udviklingen i energi- og fødevarer. Det overraskede både markedet og den amerikanske centralbank, FED. Overraskelsen bidrog ugen igennem til kraftige rentestigninger. De korte renter i USA steg med 0,4 procentpoint, mens de europæiske steg med hele 0,6 procentpoint i ugens løb.

20. september 2022

Vi må ikke gentage 70’ernes økonomiske fejltagelser

Historien har vist, at det kan gå rigtig galt, når pengepolitikken og finanspolitikken modarbejder hinanden. Det så vi i 70’erne med tocifrede inflationstal til følge. Og vi ser antydninger af, at vi er ved at gentage fortidens fejl. Det kan blive meget dyrt for os alle.

15. september 2022

Derfor bør du have en fremtidsfuldmagt

Måske er det et tilfælde. Måske er det alderen. I det seneste stykke tid er flere i periferien af mit netværk blevet ramt af alvorlig sygdom, og sågar er en midt i 50’erne pludseligt og uventet afgået ved døden. Det giver stof til eftertanke.

1. september 2022

Lad dig ikke friste til at droppe investeringerne – du vil fortryde det

Hvis man spørger folk, hvad de vil huske året 2020 for, vil tankerne hos de fleste nok falde på coronapandemiens udbrud og de voldsomme nedlukninger over hele verden. Coronakrisen havde og har fortsat mange negative konsekvenser. Men som den gamle talemåde lyder: intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

18. august 2022

Valget er på vej – og det har stor betydning for din og min økonomi

Kundedirektør Helle Snedker håber, at det kommende folketingsvalg vil handle om, hvordan vi finder de rette balancer i vores samfund. I hendes optik bør fokus være på vilkårene for vores virksomheder, den skat vi betaler, antallet af arbejdsdygtige hænder – og hvordan vi som samfund bliver rigere til gavn for alle.

15. august 2022

Formuepleje styrker aktiestrategien med nye aktieforvaltere

Formuepleje vil fremover have tre eksterne aktieforvaltere tilknyttet med ansvar for sammensætningen af Formueplejes globale aktieportefølje. Den nye strategi skal bidrage til bedre performance og øget fokus på bæredygtighed.

12. august 2022

Andre menneskers penge

I Formuepleje investerer vi langsigtet for at skabe et attraktivt risikojusteret afkast til vores kunder på den lange bane. Det ved vi, og det ved vores kunder. Men det betyder ikke, at tvivlen ikke rammer, når markederne falder, og afkastet på den korte bane ikke er prangende.

1. august 2022

Finanstilsynet er til for at beskytte investorerne

I Danmark er det Finanstilsynet, der har til opgave at føre tilsyn med finansielle virksomheder. Det indebærer både penge- og realkreditinstitutter, pensions- og forsikringsselskaber, investeringsforeninger, investeringsselskaber og fondsmæglere med flere.

27. juli 2022

Hvad er planen med din formue?

Jagten på den perfekte investering er noget, der har manges interesse, mens opsparing og nedsparing i den rigtige rækkefølge kan virke knap så spændende. Men det er det, og det er vigtigt.

21. juli 2022

Alle investorer stiller sig selv tre spørgsmål lige nu – her er tre (opløftende!) bud på svar

Verdensøkonomien er yderst interessant at studere i øjeblikket med eftervirkningerne fra pandemien, krig i Europa, den højeste inflation i mange år og kraftigt stigende renter. Og samtidig er verdensøkonomien yderst kompleks; specielt i øjeblikket, hvor økonomien ikke kun drives af sædvanlige sammenhænge, men i høj grad også af politik. Lukker Putin for gassen? Hvor længe fortsætter krigen? Hvad med nedlukningerne i Kina? Og hvordan bliver de eventuelle konsekvenser? Det er svære spørgsmål at besvare, for vi bevæger os uden tvivl på kanten af det ubekendte.

18. juli 2022

Alle taler om recession Hvad siger de amerikanske selskaber?

Recession og forventninger om høj vækst i selskabernes indtjening er to temaer, som lige nu er på alles læber. De kommende uger vil investorer se nuancerne i de tilsyneladende høje indtjeningsforventninger og søge svar på spørgsmålet om, hvorvidt recessionen er på vej – og hvor dyb den i så fald vil blive.

8. juli 2022

Derfor kan det være nødvendigt (midlertidigt) at hæve priserne for køb og salg

Siden midten af juni har man i medierne, i fondsbørsmeddelelser og på formuepleje.dk kunnet læse, at Formuepleje midlertidigt har hævet indløsningsfradraget i vores obligationsafdelinger og nogle af vores blandede afdelinger. Det har givet anledning til en række spørgsmål – og desværre også misforståelser – om årsagerne til, at det for Formuepleje og andre kapitalforvaltere i perioder kan være nødvendigt at hæve priserne for at købe og/eller sælge investeringsbeviser.

7. juli 2022

Lad ikke markedsuroen slå dig ud som investor – det bliver godt igen

Selvom negative renter – både i banken og på realkreditlånet – snart er historie, og selvom vi har fået vores frihed tilbage og igen kan bruge penge på fly, festivaler og familiefester er det ikke ensbetydende med, at optimering af din økonomi er blevet mindre relevant. Tværtimod.

7. juli 2022

Formuepleje genindfører normale indløsningsfradrag

Formuepleje sænker indløsningsfradraget for en række afdelinger. Den seneste periodes forbedring i likviditeten på obligationsmarkedet betyder, at indløsningsfradraget ændres tilbage til det oprindelige, som fremgår af prospektet. De midlertidige ændringer er således neutraliseret for alle afdelinger.

1. juli 2022

Handel via Formuepleje kræver tredjepartsaftale for Danske Bank-kunder

Størstedelen af Formueplejes investeringsløsninger er børsnoterede, og derfor kan du frit købe og sælge vores produkter via Formuepleje, Nordnet, SaxoTraderGO eller i din egen netbank. Er du kunde i Danske Bank og ønsker at handle via Formuepleje kræver det en tredjepartsaftale.

24. juni 2022

Formueplejes PensionPlanner-fonde skifter navn til Mix

Hvis du er investor i Formuepleje Optimum eller en af Formueplejes PensionPlanner-fonde, skal du være opmærksom på, at der den 1. juli træder en række fusioner og navneændringer i kraft. Disse ændringer vil ikke få større betydning for dig som investor, men der er alligevel et par forhold, du skal være opmærksom på.

23. juni 2022

Er du godt nok beskyttet, når du investerer via netbanken?

I Danmark har der historisk været en tæt forbindelse mellem dem, der oftest talte med kunderne – bankrådgiverne – og dem, der investerede for kunderne, investeringsforeningerne. Bankerne fik betaling fra foreningerne for at fortælle kunderne om de forskellige foreningers fortræffeligheder. Pudsigt gik det ofte så sådan, at når man kom ind i bank A, så hørte man om investeringsforening A.

23. juni 2022

Formuepleje reducerer midlertidig forhøjelse af indløsningsfradrag

Formuepleje reducerer den midlertidige forhøjelse af indløsningsfradrag for en række blandede fonde og obligationsfonde. Markante rentestigninger som følge af højere inflationsforventninger har ramt obligationsmarkedet og gjort det sværere at handle obligationer herunder dansk realkredit. Likviditeten er dog forbedret på det seneste, hvilket retfærdiggør en reduktion i forhøjelsen. De fortsat forhøjede indløsningsfradrag afspejler den meromkostninger, der stadig er forbundet med at sælge obligationer.

15. juni 2022

Midlertidig forhøjelse af indløsningsfradrag

Markante rentestigninger som følge af højere inflationsforventninger har ramt obligationsmarkedet og gjort det sværere at handle obligationer, herunder danske realkredit. Formuepleje er derfor nødsaget til midlertidigt at hæve indløsningsfradraget for en række obligationsafdelinger og blandede afdelinger. Ændringen afspejler den meromkostning, der i øjeblikket er forbundet med at sælge obligationer.

13. juni 2022

Markedskommentar: Inflation og centralbanker giver aktiekursfald og rentestigninger

Den seneste uge har budt på fornyet turbulens på de finansielle markeder. Renterne steg kraftigt, og de globale aktiemarkeder faldt med omkring 5%. Alene fredag i sidste uge faldt de amerikanske aktieindeks med omkring 3%, og aktiekursfaldene er fortsat mandag. Rentestigningerne og aktiekursfaldene har desværre også haft negative konsekvenser for Formueplejes investeringsløsninger. Mandag er afkastet på Formuepleje Fokus -4,5%, Formuepleje Penta falder med 5,6% og Formuepleje Safe falder med 3,5%.  

13. juni 2022

Fra inflation til vækst – fra værdiansættelse til indtjening

De seneste otte måneder har handlet om inflation, hvilket har resulteret i en markant justering af værdiansættelse af aktier. Mens verdens centralbanker forsøger at genoprette ligevægt mellem udbud og efterspørgsel for at tæmme inflationen, skal aktieinvestorernes fokus skifte fra værdiansættelse til indtjening, fordi fokus kommer til at skifte fra inflation til vækst. Klassiske dyder som: Soliditet, indtjeningskvalitet og pricingpower bliver afgørende parametre for at skabe afkast.

9. juni 2022

Skat er en lykkelig begivenhed

Hvis der skal betales skat, er det fordi du har fået et afkast af dine investeringer. Du skal imidlertid ikke have levet livet som investor særligt længe, før du ved, at afkast og risiko hænger sammen. Over lange tidshorisonter vil der ofte være en sammenhæng mellem, hvor store udsving du kan leve med, og hvor stort et afkast du kan forvente. Desværre gælder det ikke uden undtagelser. Der findes masser af højrisikoinvesteringer, som ender med tab – uanset hvor længe du venter.

1. juni 2022

Udsyn: Centralbanker og inflation satte dagsordenen i maj

Udsyn: I maj var fokus i høj grad rettet mod centralbankerne og deres balancegang med at navigere i det nuværende økonomiske miljø med høj inflation uden at træde for hårdt på bremsen og dermed skabe nedgang i væksten.

26. maj 2022

Kære nye investor – har du gjort dit forarbejde?

Jeg har sagt det før, men budskabet er så vigtigt, at jeg har lyst til at sige det igen: Velkommen til de finansielle markeder. Det er så vigtigt, at du er her, men husk, at det ikke er en legeplads.

24. maj 2022

Prisdannelsen på markedet for investeringsejendomme

Når det kommer til ejendomsinvestering, bliver vi i Formuepleje ofte mødt af spørgsmålet om, hvorvidt det i kølvandet på stigende boligpriser – og potentielt faldende boligpriser – stadig er muligt at skabe afkast på ejendomme. Det mener vi, det er. I denne artikel forklarer vi hvorfor.

12. maj 2022

"Jeg sparer bare op i mit selskab"

Der er så mange ting, vi går og gør, uden at vi måske helt ved hvorfor – eller uden at vi tryktester, om det fortsat er en rigtig god ide. Forhold dig til din økonomi, og gør noget ved den, hvis du finder ud af, at der er plads til forbedring.

10. maj 2022

Recessionsfrygt skaber uro på de finansielle markeder

De finansielle markeder gennemgår i øjeblikket nogle turbulente dage. Der er en række mulige årsager til dette, hvor den måske vigtigste er en øget recessionsfrygt. Denne frygt har gennem de seneste dage givet anledning til bevægelse både på aktiemarkedet, virksomhedsobligationer og på rentemarkedet, herunder det danske realkreditmarked.

9. maj 2022

Aktieuro skærper investorernes fokus på én ting

Den seneste måned har de globale aktiemarkeder været præget af stor uro, som primært skyldes forsyningsproblemer og inflation samt opbremsning i den globale vækst. I sidste ende er der dog kun én ting, som er afgørende for, at man som aktieinvestor kan skabe afkast.

6. maj 2022

Stor uro på de finansielle markeder

Den forgangne uge var præget af en del turbulens på de finansielle markeder. Set over ugen faldt de globale aktiemarkeder med 2,5%, men der var betydeligt større udsving på daglig basis. Der var også forholdsvis store forskelle regionerne imellem, hvor de amerikanske aktier faldt væsentligt mere end de europæiske. De største tab var på de amerikanske teknologiaktier og Nasdaq-indekset tabte 5% alene torsdag.

4. maj 2022

Nye anbefalinger til pension: Hurra for enkelhed og fleksibilitet

Pensionskommissionen har udgivet en rapport med en række anbefalinger til, hvordan fremtidens pensionssystem skal se ud i Danmark. Men hvad er det for anbefalinger, og vil de have den ønskede effekt, hvis de bliver vedtaget? Det giver Formueplejes kundedirektør Helle Snedker sine bud på i denne artikel.

29. april 2022

Ordinære generalforsamlinger afholdt 2022

Formuepleje har fredag den 29. april 2022 afholdt generalforsamlinger i de børsnoterede foreninger, der tæller en investeringsforening samt fem kapitalforeninger.

28. april 2022

Økonomiske rødstrømpetanker

Sølvbryllupsskilsmisser er i vækst, og derfor kan det være en god ide at sørge for at begge parter kan klare sig selv, hvis livet pludselig tager en uventet drejning.

25. april 2022

Centralbanker og covid-nedlukninger i Kina presser kurserne

Formueplejes investeringsløsninger har over den seneste uges tid oplevet kursfald efter en periode med kursstigninger. Vores balancerede løsninger er siden starten på 2022 typisk faldet fra 5%-19% afhængig af risikoniveau og andelen af dansk realkredit. Sammenlignet med markedet er det lidt bedre i vores lavrisikoforening, mens højrisikoforeninger er faldet mere end markedet. Det er både aktier og danske realkreditobligationer, der har bidraget til kursfaldene.

14. april 2022

Udskyd ikke investeringer i aktier

Skal jeg købe nu? Eller er det bedre at vente? Det spørgsmål stiller mange sig selv i det nuværende marked. Svaret er, at dine penge har bedst af at komme ud på markedet nu. Så arbejder de for dig længst muligt. Et godt råd til dig er derfor at tænke langsigtet, når du investerer. Giv dig selv en tidshorisont på mindst 3-5 år, og spred din risiko, for eksempel ved at købe aktier i flere portioner over tid. Og vær tro over for din strategi, også når der er udsving på markedet.

12. april 2022

Længe leve konfirmationsgaven!

Konfirmationssæsonen er over os, og dermed er det tid til konfirmationsgaver. Men hvad er den rette gave – er det mobiltelefonen eller noget andet? Her er det også værd at overveje, om gaven skal have kort eller lang levetid, og måske om det skal være en gave, der giver mere end gaven selv.

11. april 2022

Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Kapitalforeningerne Formuepleje Epikur, Formuepleje Fokus, Formuepleje Pareto, Formuepleje Penta og Formuepleje Safe samt Investeringsforeningen Formuepleje afholder fælles ordinær generalforsamling.

6. april 2022

Kirstine Damkjær ny bestyrelsesformand i Formuepleje

Kirstine Damkjær er ny bestyrelsesformand i Formuepleje Holding A/S, hvor hun skal realisere forretningsstrategien for 2026, der blandet andet rummer en ambition om at fordoble kapitalen under forvaltning. Samtidig træder Steffen Ebdrup tilbage fra bestyrelsen efter mere end ti års indsats.

6. april 2022

Skelsættende rekordår for Formuepleje

2021 bød på en ny ankerinvestor, en historisk stærk bundlinje og stadig flere og flere kunder, der betroede Formuepleje at forvalte deres penge.

4. april 2022

Rentekurven vil stjæle overskrifter, men aktieinvestorer bør i første omgang fokusere på regnskaber

Hvis du ikke allerede har læst om det, kommer du formentlig til det inden for nær fremtid. Den amerikanske rentekurve har kortvarigt været invers og ligger nu tæt på at invertere reelt. For mange lyder det som volapyk, men i løbet af de seneste 70 år er det et forhold, der har ligget forud for alle amerikanske recessioner. Dermed er det også et område, der tiltrækker sig enorm opmærksomhed blandt aktieinvestorer. Sidste gang kurven inverterede var i august 2019.

31. marts 2022

Danskerne begynder at fatte interesse for pension

I sidste uge så jeg en overskrift, der gjorde mig glad. Vi interesserer os for pension som aldrig før. Overskriften var fra pensionsselskabet Sampension. Der er stadig lang vej, før vi er i mål, men det glæder mig, når et af vores større pensionsselskaber med sine nye tal kan meddele, at interessen for pension aldrig har været større.

25. marts 2022

Rusland kan blive afgørende afhængig af Kina – det var nok ikke Putins plan

Ruslands invasion af Ukraine den 24. februar 2022 vil stå som skelsættende for såvel Rusland som verdensøkonomien. Rusland vil blive økonomisk isoleret af de vestlige demokratier – og vil på kort og mellemlangt sigt være økonomisk afhængig af Kina. Kina vil fremstå som den økonomiske vinder af konflikten, men kan have undervurderet reaktio­nerne for de vestlige forbrugere, der indirekte medvirker til, at produktion flytter hurtigere ud af Kina.

17. marts 2022

Krigen i Ukraine påvirker din privatøkonomi

Når en krig bryder ud, som vi har set efter Ruslands invasion af Ukraine, påvirker det store dele af økonomien – ja, helt ned i din privatøkonomi kan det mærkes. Der er derfor potentielt store ting i spil lige nu, som du skal være opmærksom på. Du bør sætte dig ind i, hvordan udviklingen kan ramme dig – eventuelt med hjælp af professionel rådgivning.

16. marts 2022

Krigen i Ukraine ændrer dagsordenen

Ruslands krig i Ukraine medfører store forandringer: Vi befinder os midt i et paradigmeskifte. Der skal sættes yderligere skub i energiomstillingen, så vi frigør os af afhængigheden af fossile brændstoffer og russisk energiforsyning.

14. marts 2022

Forstå OAS på 5 minutter

OAS, spændudvidelser og kreditspænd er svært forståelige begreber og ord, men meget afgørende for afkastudviklingen i flere af Formueplejes investeringsløsninger. Denne artikel forsøger at forklare begreberne, så de bliver mere forståelige.

9. marts 2022

Aktiesparekontoen: Din skat bestemmer det reelle indskudsloft

I 2022 er indskudsloftet på aktiesparekontoen 103.500 kroner, men er din aktiesparekonto oprettet i 2021 eller tidligere, så er regnestykket lidt mere kompliceret. Så bliver indskudsloftet nemlig individuelt, fordi det afhænger af den skat, du har betalt.

1. marts 2022

Udsyn: Ruslands invasion påvirker store dele af de finansielle markeder

Ruslands invasion af Ukraine tager p.t. al opmærksomhed på de finansielle markeder. Op til krigen i Ukraine har det ellers mest handlet om inflation og pengepolitiske stramninger, men den geopolitiske situation har taget over. Siden den russiske invasion blev sat i værk, er renterne faldet, og markedet er nu ikke helt så aggressiv i prisningen af renteforhøjelser, hverken fra Fed eller ECB. Til gengæld er der som konsekvens af den russiske invasion ny udsigt til betydelige, finanspolitiske stimuli – overvejende i Europa. Der skal investeres kraftigt i forsvar samt opbygningen af en uafhængig energiinfrastruktur (forsyning og distribution). Dette vil understøtte væksten.

28. februar 2022

Tre udfordringer påvirker aktiemarkedet – med Rusland som den største

De første måneder af 2022 har været udfordrende som aktieinvestor med negative afkast som det gennemgående tema på tværs af regioner, sektorer og faktorer. Tre temaer har været og er dominerende som de forklarende faktorer, men specielt den russiske invasion af Ukraine udfordrer aktuelt investorernes risikoappetit.

24. februar 2022

Bekymrende udvikling i Ukraine – men bevar besindelsen

Situationen i Ukraine er forværret, efter at Rusland har invaderet Ukraine, og reel krig er dermed den nye virkelighed, som vi må forholde os til. Det påvirker de finansielle markeder temmelig voldsomt. Formueplejes investeringsløsninger er også mærket af de negative kursreaktioner.

24. februar 2022

Pludseligt sporskifte svækker den fremtidige tillid til ECB

Den Europæiske Centralbanks modeller til at forudsige inflationen har taget fejl så ofte, at centralbanken nu selv har mistet tilliden til dem. Det er baggrunden for det markante skifte, vi så ECB-chef Christine Lagarde foretage for nylig.

22. februar 2022

Markedskommentar om Rusland / Ukraine-konflikten

Konflikten mellem Rusland og Ukraine blev yderligere eskaleret i går, da Vladimir Putin anerkendte de to østukrainske territorier Luhansk og Donetsk som selvstændige republikker. Reaktionen på de finansielle markeder har indtil videre været meget behersket, og selv om vi ikke udelukker, at der vil komme dage med større aktiekursfald som følge af den tilspidsede situation i Ukraine, forventer vi ikke nogen langvarig negativ reaktion.

14. februar 2022

En hyldest til de private pensionsordninger

Det er en sand lykke, at de private pensionsordninger nu har nået et omfang, hvor to tredjedele af landets pensionister har sparet op til egen alderdom. Andelen er kun stigende, og det er godt for både den enkelte og samfundsøkonomien.

10. februar 2022

Handel er genoptaget efter midlertidig suspension

De tekniske problemer, der tidligere på dagen gjorde, at det ikke var muligt at handle i Formueplejes foreninger, er nu løst. Handlen er derfor genoptaget, og der kan atter vises retvisende indre værdier i Formueplejes foreninger.

7. februar 2022

Formuepleje nedbringer renterisikoen efter kursfald

Den forgangne uge sluttede med kraftige kursfald i både aktier og obligationer, efter at ECB foretog en kovending og signalerede, at renteforhøjelser kan komme på tale langt tidligere end forventet. Udviklingen, der har negativ indvirkning på afkastene i Formueplejes foreninger, har fået Formuepleje til at reducere renterisikoen.

3. februar 2022

Storpolitiske konflikter kan ramme de finansielle markeder

Der er øget sandsynlighed for, at det i den kommende tid ender med militær konflikt i en eller anden form mellem Rusland og Ukraine. Det vil for en stund påvirke særligt Europas økonomi, ramme energipriserne yderligere og potentielt også de finansielle markeder, men dog næppe sætte sig varigt. Samtidig rumsterer Kina også med sin fremfærd over for Taiwan.

2. februar 2022

Skuffende start på 2022 for dansk realkredit

Det danske obligationsmarked har haft en svag start på året og har indtil videre været negativt påvirket af kursfald, hvilket har medvirket til at give Formuepleje Fokus og de Formueplejeforeninger med realkredit i porteføljerne en dårlig start på året.

1. februar 2022

Udsyn fra Formuepleje

I dette Udsyn kigger Formuepleje nærmere på de finansielle markeders noget vaklende start på året. En udvikling, der er trukket af accelererende inflation, udsigten til renteforhøjelser, mulig vækstbekymring – og så den anspændte geopolitiske situation mellem Rusland og Ukraine.

1. februar 2022

Svar på spørgsmål om ny honorarmodel

Formueplejes nye honorarmodel har medført en række spørgsmål fra kunderne. Denne artikel besvarer de spørgsmål, der er blevet stillet.

1. februar 2022

Indkaldelse til investorforum 2022

Formuepleje A/S indkalder til investorforum den 18. februar 2022, hvor der skal vælges en investorrepræsentant til bestyrelsen.

31. januar 2022

Geninvestér dit udbytte – for din egen skyld

I denne tid betaler mange investeringsforeninger, herunder Formuepleje, udbytte, og det kan dreje sig om ganske mange penge. Den bedste ide er at geninvestere pengene, da du på den måde får mest glæde af renters rente-effekten.

25. januar 2022

Formuepleje justerer omkostningsstrukturen

Med afsæt i nye EU-regler og Finanstilsynets præcisering af disse opdaterer Formuepleje sin honorarmodel, så den er ajour med de nye retningslinjer. Formuepleje vil som hidtil arbejde med resultathonorar for at sikre interessefællesskabet med kunderne, og det bliver ikke dyrere at være kunde i Formuepleje. Ændringerne får således ikke betydning for det samlede omkost­nings­niveau. Det er alene fordelingen af omkostninger på faste omkostninger og resultat­honorar, der fremover vil være anderledes. Den nye model er gældende med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2022 og vil ikke være kurspåvirkende.

24. januar 2022

Aktiekorrektion med enorm spredning

Ændrede markedsforventninger til den amerikanske pengepolitik i 2022 og frem har givet de globale aktiemarkeder en turbulent start på året. Men der er stor forskel på, hvordan de enkelte dele af aktiemarkedet bliver berørt af udviklingen.

24. januar 2022

De endelige udbyttesatser ligger klar

Før jul blev de foreløbige forventninger til årets udlodning i Formueplejes udbyttebetalende foreninger meldt ud, og nu foreligger de endelige udbyttesatser.

21. januar 2022

En bæredygtig aktie fuld af gas og grøn omstilling

Linde er verdens største producent af industrigas, der er afgørende for nærmest enhver fremstillingsproces. Men det er derudover et af de selskaber, der er afgørende i den grønne omstilling. Det skyldes, at hydrogen er en central del af produktporteføljen og årsagen til, at Linde befinder sig i en bæredygtig poleposition.

20. januar 2022

Husk hvad investeringer kan gøre

Over tid gør investeringer dig rigere. Alt du skal gøre er faktisk at komme i gang. Lader du bare pengene stå uden at investere dem, bliver det dyrt for dig i det lange løb. 2021 er et glimrende eksempel på det.

13. januar 2022

Formuepleje er for alle – uanset formuens størrelse

Normalt omhandler investorportrættet i Magasinet FORMUE en enkelt investor, men denne gang har vi valgt at bringe hele tre investorportrætter, som viser, at Formuepleje er for alle – uanset hvem du er, og uanset det beløb du investerer for. I løbet af 2021 har vi budt velkommen til omtrent 4000 nye investorer i Formuepleje, og dem er vi naturligvis meget glade for – alle som en. Mange af de nye kunder har fundet vej til os via handelsplatforme som Nordnet og Saxo Bank, der i højere og højere grad vinder indpas, ligesom de negative indlånsrenter også får flere og flere danskere til at få øjnene op for at investere deres midler. Summa summarum: Formuepleje er for alle investorer – uanset størrelsen på formuen, og vi bestræber os derfor også på at have et bredt udvalg af attraktive investeringsløsninger, der passer til netop dig. 

12. januar 2022

DET GLOBALE AKTIEMARKED 2021 OG 2022

Året har været kendetegnet ved de fortsatte følgevirkninger af den økonomiske genopretning i kølvandet på 2020, som generelt har været understøttende for risikoaktiver og herunder aktiemarkedet.

6. januar 2022

App nu tilgængelig for alle Formueplejes investorer

I dag er Formuepleje gået live med appen ”Mit Formuepleje” for alle investorer. Her kan du som investor i Formueplejes fonde følge med i din afkastrapportering og se hvornår vi holder arrangementer, som du kan deltage i. For Formueplejes Premium-kunder (over 3 millioner kroner investeret) er der blot tale om et navneskifte fra Premium-appen og Premium-universet til ”Mit Formuepleje”. Indholdet vil stadig være, som man kender det som Premium-kunde.

6. januar 2022

Begivenhedsrigt 2022 i vente for Formuepleje Ejendomme

2021 blev et skelsættende år for Formueplejes nyeste forretningsområde, Formuepleje Ejendomme: De tre første ejendomsfonde blev solgt fra med et solidt merafkast til fondenes investorer, og der blev investeret i Aarhusejendommen Nicolinehus Nord og i den forbindelse rejst 355 millioner kroner fra investorer. Der er lagt op til et lige så interessant 2022 for Formuepleje Ejendomme, oplyser ejendomsdirektør Kristian Voldsgaard.

6. januar 2022

Årets første udgave af Magasinet FORMUE er landet

Vi har taget hul på et nyt år, og det betyder også, at det er tid til en ny udgave af Magasinet FORMUE, som netop er udkommet. Du kan læse magasinet enten digitalt eller på tryk, og de trykte eksemplarer er i denne uge på vej uge til kunderne.

3. januar 2022

Stærk afslutning på 2021 fra både aktier og obligationer

December blev en god afslutning på året både for aktier og obligationer. På aktiefronten var det især valueaktier, der klarede sig godt. Fra de to toneangivende centralbanker blev der sendt blandede signaler: Tålmodig tilgang fra ECB, mens FED har valgt en mere aggressiv tilgang.

30. december 2021

Formueplejes tre første ejendomsfonde er solgt fra

Salgsprocessen af de tre første fonde Formuepleje Ejendomme er nu afsluttet. Investorerne i de tre fonde kan se frem til et markant højere afkast end oprindeligt udmeldt – og endda tidligere end forventet.

28. december 2021

Se de nye skattesatser for 2022

Mange skattesatser ændrer sig ved årsskiftet, og det er godt at være opmærksom på, hvad man kan indskyde på sin ratepension og aldersopsparing. Vi har i denne artikel samlet de vigtigste ændringer i skattesatserne fra 2021 til 2022.

27. december 2021

Børnenes frikort gemmer på gode investeringsmuligheder

Hvis du giver børn eller børnebørn pengegaver, er det en god ide at investere pengene i fonde, der beskattes som kapitalindkomst. Her sørger frikortet for, at afkast på op til 37.300 kroner (2022-tal) er skattefrit. Men husk, at frikortet skal aktiveres.

23. december 2021

Investeringsdirektørens ønskeliste for 2022

2022 står for døren, og det bliver et interessant år både set fra de finansielle markeders perspektiv – og økonomisk og politisk. Investeringsdirektør Henrik Franck har en lang ønskeliste for, hvordan året gerne må udvikle sig optimalt.

20. december 2021

Modvind fra amerikanske renter kan også ramme danske aktier

Renteudviklingen siden finanskrisen og især de seneste år har været understøttende for aktier ved reelt at fjerne alternativerne til aktieinvestering. Analyse af den aktuelle rentefølsomhed afslører sårbare områder i aktiemarkedet over for højere realrenter, og det er et forhold, man som investor i danske aktier ikke bør ignorere.

16. december 2021

Formuepleje flytter til ny adresse i Odense

Den 15. december slog Formuepleje dørene op i Cortex Park Vest 3 i Odense M, og det er nu her, du kan finde os, hvis du vil have en snak med Formueplejes lokale rådgivere, der sammen har mere end 40 års erfaring.  

14. december 2021

Formueplejeinvestorens økonomiske nytårs-to-do-liste

Midt i juletravlheden skal du forberede dig på, at der venter et nyt skatteår forude. Det er en god ide at få lagt et budget, der holder og måske bygge fundamentet til en god økonomi i fremtiden. Vær også opmærksom på, at du får indberettet din skattebillet rigtigt og rettidigt – og at skattesatserne ofte ændrer sig ved et årsskifte.

9. december 2021

Husk pensionsindskuddet i år

Den søde juletid giver dig mulighed for at give dig selv og din ægtefælle en ekstra gave. Især hvis du har under 15 år til folkepensionsalderen, bør du lige tjekke, om I har husket at indskyde mindst 74.700 kroner på ratepension og livrente hver. For op til netop det beløb er fradraget forhøjet, og du kan alene ved at udskyde skatten tjene over 50 procent.

7. december 2021

Aktive tilvalg gør den bæredygtige forskel

Bæredygtige investeringer står højt på dagsordenen som aldrig før. Men det er en illusion at tro, at vi gør verden mere bæredygtig alene ved at lave alenlange eksklusionslister med selskaber, man ikke må investere i. Det er både ineffektivt og uambitiøst.  

26. november 2021

Ny coronavariant påvirker markedsstemningen negativt

En helt ny sydafrikansk variant af Covid-19 har torsdag og fredag præget stemningen på de finansielle markeder. Det springende punkt i forhold til, om markedsstemningen kan blive yderligere forværret, er, om vaccinernes effektivitet kan opretholdes i forhold til at reducere antallet af indlæggelser og alvorlige følger af sygdommen, lyder vurderingen fra Formueplejes investeringskomité.

26. november 2021

Vigtigt med stabilitet i toppen af Fed

De finansielle markeder kan se frem til en ny fireårig periode med Jerome Powell i spidsen for USA’s centralbank. Det sikrer ro om den pengepolitiske linje, der er lagt, og nok så vigtigt værner det om centralbankens uafhængighed, at den demokratiske præsident Joe Biden ikke skifter den republikanske centralbankchef ud.

25. november 2021

Ønskelisten til den danske investorkultur

Der er sket meget positivt med den danske investorkultur i de senere år, men der er fortsat mere at gøre, før vi nærmer os målet. Noget kan politikerne hjælpe med, men de private investorer har også fortsat noget at lære.

23. november 2021

Genudnævnelsen af Powell sikrer kontinuitet

Joe Bidens genudnævnelse af Jerome Powell som chef for USA's centralbank Federal Reserve er yderst fornuftig. Den sikrer ro om den fremtidige pengepolitik på et presset tidspunkt, hvor inflationen er stigende. Med genudnævnelsen af Powell genopliver Biden også en praksis, som blev brudt under Donald Trump, og han bekræfter dermed centralbankens uafhængighed.

19. november 2021

Inflationens genfødsel bliver ikke 1970’erne om igen

Efter 40 års faldende renter og inflation har tiden efter pandemien genfødt inflationen, som pludselig er blevet det allestedsnærværende tema for økonomer, centralbanker og kapitalforvaltere. Diskussionen går især på, om vi ser en tilbagevenden til 1970’ernes højinflation og stagflation, eller om det kun er midlertidige effekter efter genåbningen af vores økonomier – jeg mener det sidste.

18. november 2021

Lars Larsen Group er ny ankerinvestor i Formuepleje med ejerandel på 41 procent

Lars Larsen Group, som gennem en længere periode har været kunde i Formuepleje, bød tidligere på året på en større ejerandel af virksomheden. Transaktionen er nu godkendt af alle aktionærer og Finanstilsynet, og den familieejede kapitalforvalter føres videre med uændret værdisæt, der flugter med Lars Larsen Groups kerneværdier – købmandskab, ordentlighed og vækst.

15. november 2021

Aktiemarkedet lever igen i skyggen af centralbankerne

Efter en stærk udvikling på aktiemarkederne siden marts 2020 er det aktuelle fokus i særdeleshed rettet mod inflation, vækst og ikke mindst udmeldinger fra centralbankerne. De seneste uger har meldinger fra verdens centralbanker skabt udsving på de finansielle markeder, men hvorfor al den fokus på centralbanker, når man er aktieinvestor?

11. november 2021

Tag kontrollen over din egen økonomi

Mange kommer sent i gang med at tage kontrollen og blive økonomiministre i deres eget liv. Går du i gang i rette tid, har du også mulighed for at inddrage dine børn i hele processen og opdrage dem til at have styr på deres økonomi.  

11. november 2021

Ny hæder til Formueplejes kreditteam

Formueplejes kreditteam, der investerer i virksomhedsobligationer, har atter engang fået en pris i kategorien Global High Yield.

5. november 2021

Et år med Biden: Begejstringen har aldrig været stor – nu er den helt væk

Den 3. november var det et år siden, at amerikanerne gik til valg og efter den højeste valgdeltagelse nogensinde fravalgte Republikanernes Donald Trump til fordel for Demokraternes Joe Biden. Joe Biden er kommet særdeles dårligt fra start og har lav opbakning i befolkningen. Det er kritisk for Demokraterne, der på grund af præsidentens mildest talt dårlige start står til en vælgerlussing ved midtvejsvalget om et år, hvis tingene ikke ændrer sig.

28. oktober 2021

Hvor nervøs skal du være i det nervøse marked?

Efteråret har båret præg af en god portion nervøsitet i de finansielle markeder efter en lang række begivenheder med potentiel betydning for udviklingen. Overordnet gælder det også om at have en rolig hånd, når stemningen svinger på markederne.

22. oktober 2021

Fuld fart på bæredygtighedsdagsordenen i Formuepleje

Selv om EU har udskudt den kommende detailregulering af den finansielle sektor, hvad angår bæredygtighed, arbejder Formuepleje ufortrødent videre med at implementere de krav, der er på vej. ”For os ændrer det ikke noget, og vi fortsætter med uformindsket tempo,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.  

15. oktober 2021

Landbrugsaftale handler om udvikling, ikke afvikling

Det er nærmest historisk, at et samlet Folketing forleden nåede til en aftale om grøn omstilling af dansk landbrug. Det opsigtsvækkende er, at aftaleparterne er enige om, at nye teknologier skal sikre målsætningen om drivhusgasreduktion fra sektoren. Afvikling og afsavn er ikke vejen til en bæredygtig fremtid. Udviklingen skal drives af investering i teknologi.

14. oktober 2021

Formuepleje-fond fører på bæredygtighed

Formuepleje Better World Environmental Leaders er en artikel 9 fond (også kaldet mørkegrøn fond) og har bæredygtige investeringer som et mål. ”Det handler om, at vi har en anden tilgang, hvor vi vælger bæredygtige investeringer til frem for blot at fravælge de ikke-bæredygtige selskaber. Tilvalg er afgørende og gør en forskel i højere grad end en screeningsproces med fravalg af selskaber,” siger investeringsdirektør Henrik Franck.

14. oktober 2021

Sådan spørger de nye investorer

Spørgsmålene er mange, når du første gang skal kaste dig ud i livet som privatinvestor. Her følger svarene på nogle af de mest typiske. Det allerførste spørgsmål handler for mange om, hvordan de overhovedet kommer i gang.

11. oktober 2021

Investorfokus vil ændre sig markant i de kommende regnskaber

Den amerikanske regnskabssæson starter i denne uge og vil understrege mange virksomheders gunstige driftsforhold gennem stærke vækstrater. Modsat tidligere vil investorerne dog søge svar på den nuværende markedsuro ved at fokusere på virksomhedernes forventninger inden for tre forhold: Omkostninger (inflation), forsyningskæder og logistik (udbud) og salgsforventninger (efterspørgsel). 

6. oktober 2021

Formueplejes kreditteam lægger ikke vægt på benchmark

Formueplejes kreditteam, der står bag de to fonde Global High Yield og EM Virksomhedsobligationer, har investeret i virksomhedsobligationer efter den samme filosofi i 15 år. Filosofien handler om ikke at lægge vægt på, hvor meget en investering fylder i forhold til benchmark, men i stedet om at gå målrettet efter undervurderede investeringer uanset marked.

5. oktober 2021

Ny udgave af Magasinet FORMUE ude nu

Årets sidste udgave af Magasinet FORMUE er i denne uge sendt ud til kunderne. Her kan du blandt andet læse om de nye toner i pengepolitikken, Formueplejes nye ejendomsprojekt og investorportræt af Knud Henrik Hansen.

1. oktober 2021

Flere kilder til faldende aktier og højere renter i september

September var en særdeles begivenhedsrig måned på de finansielle markeder, og der var negative afkast både i aktier og obligationer. Flere ting spillede ind på den negative udvikling: Udmeldinger om pengepolitiske stramninger fra USA, det konkurstruede kinesiske selskab Evergrande og stigende energipriser, især på naturgas.

24. september 2021

Evergrande – Kinas opgør med cowboykapitalismen

Det kinesiske ejendomsudviklingsselskab Evergrande har været det store tema i den forgangne uge. En rekonstruktion af selskabet virker uundgåelig. At det er endt her, skal ses i en større sammenhæng, hvor den kinesiske stat forsøger at tøjle cowboykapitalismen og få landets erhvervsliv trukket i retning af en mere ordentlig form for kapitalisme.

20. september 2021

Evergrande er for stor til, at den kinesiske stat ikke griber ind

Kinas næststørste ejendomsudviklingsselskab, Evergrande, er reelt konkurs. Det er en voldsom begivenhed, der får mange til at drage paralleller til krakket i investeringsbanken Lehman Brothers for præcis 13 år siden. I Formuepleje mener vi ikke, at den sammenligning holder, og det må kraftigt formodes, at den kinesiske stat griber ind, da Evergrande er ”too big to fail”.

17. september 2021

Kursfald i dansk realkredit mangler en rygende pistol – og derfor vil det normalisere sig igen

Udviklingen i konverterbare danske realkreditobligationer er p.t. ramt af et nervøst og stresset marked uden entydig forklaring på, at kurserne falder. Men det rammer afkastet i Formuepleje Fokus og de af Formueplejes investeringsløsninger, hvor der indgår en stor andel af konverterbare danske realkreditobligationer, negativt. Formueplejes investeringskomite har en klar forventning om, at markedet vil normalisere sig igen.

16. september 2021

Paradigmeskifte i pengepolitikken

Efter 40 års rente- og inflationsudvikling i nedadgående retning står vi nu midt i et skifte i pengepolitikken, hvor vi igen skal vænne os til, at renter og inflation kan stige.  

14. september 2021

Renteudviklingen svinger p.t. taktstokken i aktiemarkedet

Sommerens aktieafkast har på mange måder været iøjnefaldende med et afkast de seneste tre måneder, der stort set har været identisk med første halvår af 2021. På trods af identiske afkast har de underliggende afkastkilder dog været vidt forskellige med renteudviklingen og forventningsdannelsen i denne som den primære taktstok. Fremadrettet skal man indstille sig på endnu mere af dette som aktieinvestor.

9. september 2021

Tænk jer nu om med den aktieskat

I et debatindlæg på Borsen.dk kan du læse kundedirektør Helle Snedkers reaktion på regeringens planer om at hæve aktieskatten i sit nye reformudspil.

6. september 2021

Lav kinesisk aktievægt – for nuværende

Kina er blevet en dominerende økonomi på verdensplan, men det kinesiske aktiemarked fylder i sammenligning nærmest ingenting. Men det vil ændre sig over tid. Det skal man som aktieinvestor have med i sine overvejelser.

30. august 2021

Har du penge nok længe nok?

Din opsparing skal række ind i den tredje alder. Det er en af de vigtigste overvejelser, du skal gøre dig, når du investerer og sparer op. Derfor kommer her et forsvar for livrenten: Har du penge nok længe nok?

27. august 2021

Formuepleje bevarer solidt Morningstar-forspring

Formuepleje rangerede også i juli øverst på Morningstars månedlige liste over Danmarks bedste investeringsforeninger og atter med en pæn margin til de næste på listen.

27. august 2021

Aktiemarkedet venter i spænding på Feds udmeldinger

Denne weekend finder det årlige pengepolitiske topmøde på sted i Jackson Hole, Wyoming netop som de finansielle markeder har en klar forventning om, at USA’s centralbank snart strammer pengepolitikken.

20. august 2021

Den særlige teori som Formuepleje bekender sig til

Hvis du gerne vil blive klogere på, hvad Formuepleje er for en størrelse og komme i dybden med, hvordan vi gør tingene, er det ikke til at komme udenom tangentporteføljeteorien, som ligger til grund for, hvordan vores primære investeringsløsninger er skruet sammen. I denne artikel kan du blive klogere på teorien, der ligger bag hele Formueplejes måde at investere på.

10. august 2021

De bedste opsparinger til børn

Ønsker du at hjælpe dine børn og børnebørn økonomisk, så findes der forskellige opsparingsformer, med klare økonomiske fordele, som du kan gøre brug af, imens du er i levende live.

6. august 2021

Livet med en optimal økonomi – del 4

I løbet af sommeren kan du læse fire guideartikler fra Formueplejes kundedirektør Helle Snedker om, hvordan du skal bære dig ad økonomisk alt afhængig af, hvor du befinder dig i livet. Den første af de fire handlede om de unge år, mens denne nummer to havde sit udgangspunkt i etableringsfasen, hvor mange stifter familie. Den tredje tog afsæt i jer, der er etableret, inden serien i dette afsluttende kapitel afrundes med en artikel til jer, der er på vej på pension eller allerede pensioneret. Rigtig god læselyst – vi håber, at I har haft god sommer.

3. august 2021

Farvel til topskat er et naturligt skridt mod et enklere skattesystem

Topskattedebatten her til lands er altid delikat, men har heldigvis atter været bragt til torvs denne sommer. Det er en rigtig fornuftig ide at tage debatten endnu et skridt videre – og måske endda skride til handling og en gang for alle få taget opgøret med den topskat, som måske skader mere, end den gavner. Det oplagte ville være at lade det ske i forbindelse med en større forenkling af skattesystemet.

30. juli 2021

Livet med en optimal økonomi – del 3

I løbet af sommeren kan du læse fire guideartikler fra Formueplejes kundedirektør Helle Snedker om, hvordan du skal bære dig ad økonomisk alt afhængig af, hvor du befinder dig i livet. Den første af de fire handlede om de unge år, mens denne nummer to havde sit udgangspunkt i etableringsfasen, hvor mange stifter familie, mens denne tredje tager afsæt i jer, der er etableret, inden serien i det kommende afsnit rundes af med at henvende sig til jer, der er på vej på pension eller allerede pensioneret. Rigtig god læselyst – og god sommer.

27. juli 2021

Formueplejes fintunede investeringsproces

Når man som Formuepleje aktivt forvalter cirka 118 milliarder kroner (ultimo maj), gælder det om at have styr på sine investeringsprocesser. Her får du et indblik i, hvordan det foregår i Formueplejes kapitalforvaltning.

23. juli 2021

Livet med en optimal økonomi – del 2

I løbet af sommeren kan du læse fire guideartikler fra Formueplejes kundedirektør Helle Snedker om, hvordan du skal bære dig ad økonomisk alt afhængig af, hvor du befinder dig i livet. Den første af de fire handlede om de unge år, mens denne nummer to handler om etableringsfasen, hvor mange stifter familie, mens den tredje tager afsæt i jer, der er etableret, inden serien rundes af med at henvende sig til jer, der er på vej på pension eller allerede pensioneret. Rigtig god læselyst – og god sommer.

20. juli 2021

Markedskommentar Bølgeskvulp på de finansielle markeder

Sommeren er over os, hvilket normalt er ensbetydende med afslappende ferie og lav puls. På de finansielle markeder er sommeridyllen i disse dage dog udfordret af lidt bølgeskvulp i form af kursfald på de globale aktiemarkeder i størrelsesordenen 2-3 procent. Det skyldes i høj grad en hastig udbredelse af Delta-varianten, hvilket har øget antallet af Covid-19-smittede markant.

16. juli 2021

Livet med en optimal økonomi - del 1

I løbet af sommeren kan du læse fire guideartikler fra Formueplejes kundedirektør Helle Snedker om, hvordan du skal bære dig ad økonomisk alt afhængig af, hvor du befinder dig i livet. Den første af de fire handler om de unge år, nummer to om etableringsfasen, hvor mange stifter familie, mens den tredje tager afsæt i jer, der er etableret, inden serien rundes af med at henvende sig til jer, der er på vej på pension eller allerede pensioneret. Rigtig god læselyst – og god sommer.

15. juli 2021

Kvinder skal endnu mere med på investeringsbanen

Kvinder lever længere end mænd og sidder på en stadigt større del af formuerne. Derfor kommer der til at ske ændringer i den måde, som økonomisk rådgivning foregår på. Vi skal i branchen have langt mere fokus på kvinderne end tidligere.

14. juli 2021

Når skatten er vores ven

Aldersopsparingen er den eneste pensionsordning, hvor der ikke er nogle skattemæssige påvirkninger på ind- og udbetalingerne. Det forholder sig imidlertid anderledes med de to øvrige pensionsordninger, ratepensionen og den livsvarige livrente. Har du så høj en personlig indkomst, at du betaler topskat af den, kan skatten for en gangs skyld være din ven. Og faktisk en ualmindelig god én af slagsen!

8. juli 2021

Sådan får du bæredygtighed med i din portefølje

Lægger du entydigt vægt på bæredygtighed i dine investeringer, er det en god ide at oprette en aktiesparekonto. Herefter skal du kigge efter de såkaldt mørkegrønne investeringsløsninger, der lever op til Artikel 9-kravene i EU’s relativt nye disclosure-forordning. Sådan en fond har Formuepleje som en af de få investeringsforeninger blandt vores investeringsløsninger.

7. juli 2021

Økonomien galoperer derudaf – men vil tabe fart

Under perioden med nedlukninger og restriktioner er den private opsparing steget voldsomt. Hjælpepakkerne har holdt hånden under indkomsterne, men nedlukningerne har gjort det vanskeligt at forbruge, hvilket specielt servicesektoren har lidt under. Derfor venter der nu exceptionelle vilkår for især serviceindustrien i det kommende halvår, når opsparingspuklen for alvor slippes løs i takt med, at verden genåbner.

5. juli 2021

Magasinet FORMUE er landet

Sommeren er over os, og det betyder også, at det er blevet tid til årets tredje udgave af Magasinet Formue, der i denne uge er på vej ud til kunderne. I det nye magasin får du adgang til en lang række artikler om investering, aktier, økonomi og formuerådgivning.

2. juli 2021

Hvorfor har vi 1000 milliarder stående i banken?

Der kan være gode grunde til at have penge stående i banken frem for at lade dem arbejde. Det er for eksempel det rigtige valg, hvis du skal bruge dem snart. Men det er lige i overkanten af det nødvendige, når danskerne tilsammen har over 1000 milliarder stående i indlån. Her kommer en guide til, hvad du bør gøre, hvis du er en af dem, der har mange penge stående, men ikke ved, hvad der er det rigtige at gøre.

2. juli 2021

Stærk måned og halvår for aktieafkastet – uro på realkredit

Juni blev en stærk måned for globale aktier, og Formueplejes globale aktieportefølje LimiTTellus kan se tilbage på et meget stærkt halvår. På dansk realkredit fik vi endnu en måned med nogen uro, men det endte med positive afkast fra realkreditobligationerne i Formueplejeforeningerne.

28. juni 2021

Value er blevet den nye momentumfaktor i aktiemarkedet

Der er sket et vagtskifte på det globale aktiemarked. De såkaldte valueselskaber er blevet de nye momentumaktier – på tværs af de forskellige sektorer. Dynamikkerne har ændret sig over det seneste halve år.

25. juni 2021

Markant Formuepleje-forspring hos Morningstar

Formuepleje rangerer igen i maj øverst på Morningstars rangering over de bedste investeringsforeninger i Danmark – og med et solidt forspring til de nærmeste på listen.

25. juni 2021

Investering er ikke det samme som spekulation

Der er forskel på investering og rendyrket spekulation. Som langsigtet investor skal du holde dig til det første og koncentrere dig om at få din opsparing til at vokse støt og roligt.

23. juni 2021

Lars Larsen Group byder på ejerandel i Formuepleje

Lars Larsen Group, som gennem en længere periode har været kunde i Formuepleje, ønsker nu at udvide sit engage­ment i virksomheden ved at byde på en større ejerandel af Formuepleje Holding. Prisen er tæt på 3 milliarder inkl. aconto udlodning af udbytte for 2021. Lars Larsen Group ønsker, at eksisterende aktionærer geninvesterer.

19. juni 2021

Godt afkast, glad pensionist

Succes med formuen efter gennemført generationsskifte afhænger i høj grad af indsatsen i planlægningsfasen tidligere i processen. Der er en række optimeringsmuligheder, som skal køres i stilling i god tid.

18. juni 2021

Fodbold og aktieinvesteringer har meget til fælles

At sammensætte en aktieportefølje er lidt som at sammensætte et fodboldhold. Der er behov for forskellige typer af aktier. Det duer – i overført betydning – ikke at stille op med 11 angribere eller 11 målmænd. Og kravene til det de står for har også ændret sig.

11. juni 2021

Formueplejes investeringskomite justerer aktivallokeringen

Formueplejes investeringskomite har foretaget en række justeringer på investeringsfronten i denne uge. I Formuepleje LimiTTellus erstattes eksponeringen mod små og mellemstore amerikanske investeringer med europæiske aktier, og i Optimum, Pareto og Safe ændres fordelingen af virksomhedsobligationer, ligesom afdækningen af renterisikoen hæves.

2. juni 2021

Månedskommentar: Uændrede aktier og danske renter i en måned med fokus på centralbanker

På overfladen var maj en rolig måned, men ved nærmere eftersyn er tingene ikke helt som de plejer. I denne kommentar forklarer senior porteføljemanager René Rømer, hvorfor maj var en hård måned for danske konverterbare realkreditobligationer, mens aktiechef Otto Friedrichsen giver sit bud på, hvordan og hvorfor aktieverdenen blev vendt på hovedet.

21. maj 2021

Formuepleje reducerer renterisikoen

Formueplejes investeringskomite vurderer på baggrund af kraftig stigende vækst i kølvandet på genåbningerne samt heraf følgende risiko for stigende inflation, at der er en risiko for, at yderligere rentestigninger i USA vil trække renterne i Europa med op og har af den årsag nedbragt rentefølsomheden i obligationsporteføljerne.

21. maj 2021

Aktiv kapitalforvaltning har flere fortrin

Når du køber bil, hus, ferier eller andre større ting her i livet, skal du kigge dig godt for. Sådan er det også, når du investerer. Særligt hvis du vælger en aktiv kapitalforvalter. Men kigger du dig godt for, kan du sagtens finde value for money. Billigt er ikke altid bedst.

13. maj 2021

Negative renter tvinger dig til at tænke over din strategi

Debatten om negative renter er i den grad blusset op på det seneste. Herfra er budskabet, at investeringer er et godt alternativ, hvis du ikke kan acceptere negative renter. Men kaster du dig ud i at investere, kræver det til gengæld, at du lægger en god strategi.

12. maj 2021

Nervøsitet præger i øjeblikket de finansielle markeder

De finansielle markeder er p.t. præget af en vis nervøsitet, som kom til udtryk tirsdag med relativt markante kursfald. Formueplejes investeringskomite peger i sin vurdering af situation på to afgørende forhold, der ligger til grund for nervøsiteten.

12. maj 2021

Et røntgenbillede af Formueplejes globale aktieportefølje

Aktieinvesteringer udgør en vigtig del af rygraden i Formueplejes investeringseksponering og har som hovedformål at levere et konkurrencedygtigt langsigtet afkast til investorerne. Udvælgelsen af aktierne foregår efter en nøje defineret proces, hvor specifikke krav skal opfyldes for, at de børsnoterede selskaber kan blive en del af Formueplejes globale aktieportefølje. Det er forudsætningen for gode langsigtede afkast.

11. maj 2021

Formuepleje har fået ny hjemmeside

Vi har givet formuepleje.dk en makeover, og det betyder, at siden har fået en ny struktur og et nyt layout. Men selvom siden ser anderledes ud, indeholder den stadig mange af de gamle funktioner. Dem guider vi dig til at finde her.

6. maj 2021

Kapitalforeningen Formuepleje Merkur er under fusion

Den 22. april 2021 godkendte generalforsamlingen i Kapitalforeningen Formuepleje Merkur forslag om fusion. Kapitalforeningen Formuepleje Merkur fusioneres således ind i Kapitalforeningen Formuepleje Safe, som vil være den fortsættende afdeling.

5. maj 2021

Udbytter fragår kurserne i Formueplejes obligationsafdelinger i dag

På grund af at udbytte fragår i dag, falder kurserne i Formueplejes obligationsbaserede afdelinger i dagens handel. Samtidig skal investorerne i de pågældende afdelinger være opmærksomme på, at de for første gang vil opleve, at der bliver tilbageholdt kildeskat af udbyttebetalingen.

4. maj 2021

Aldersopsparing – børneopsparingen for voksne!

På grund af et meget lavt loft for indskud er aldersopsparingen for manges vedkommende ikke særligt højt prioriteret. Men uanset beløbsstørrelsen indeholder aldersopsparingen nogle fordele, som er værd at overveje – og går man i gang i tide, kan man i sidste ende stå med en større opsparing, end man ellers ville have kunnet opnå ved at benytte alternative muligheder.

4. maj 2021

Ny pris til Formueplejes kreditteam

Formuepleje Global High Yield er blevet hædret med en Refinitiv Nordic Lipper Fund Award i kategorien Bond Global High Yield LC for sit 5 års afkast. ”Det understreger den gode udvikling, vi har haft over en længere årrække. Det er vi meget tilfredse med,” konstaterer Klaus Blaabjerg, chef for Formueplejes kreditteam.

29. april 2021

Aktiesparekontoen har fået fat – udnyt det

Danskernes øgede investeringslyst afspejlede sig også i antallet af nyoprettede aktiesparekonti i 2020. Det viser, at der er plads til endnu flere forbedringer for at fremelske investorkulturen i Danmark.

28. april 2021

Stærk performance for Formuepleje i Morningstar og Hedge Fund Nordic

Formuepleje endte øverst på skamlen i Morningstars rating i marts med et markant forspring ned til nummer to. Og der var også gode Formuepleje-relaterede nyheder fra Hedge Fund Nordic, hvor fire af Formueplejes balancerede fonde var blandt dem, der klarede sig allerbedst i månedens løb.

27. april 2021

Formueplejes kreditteam søger sine egne veje i markedet

Som investor i virksomhedsobligationer kan man hurtigt komme til blindt at følge markedet. I Formueplejes kreditteam, der står bag de to fonde Global High Yield og EM Virksomhedsobligationer, er tilgangen imidlertid en anden og går på systematisk at finde undervurderede investeringer på undervurderede markeder.

23. april 2021

Ordinære generalforsamlinger afholdt 2021

Formuepleje har torsdag den 22. april 2021 afholdt generalforsamlinger i de børsnoterede foreninger, der tæller en investeringsforening samt seks kapitalforeninger.

22. april 2021

Udbytte på vej i Formueplejes obligationsfonde

Udbyttebetalingen i Formuepleje Obligationer, Global High Yield, EM Virksomhedsobligationer lander på investorernes konti den 7. maj. Betalingerne er lidt længere undervejs i år grundet en ændring i vedtægterne.

19. april 2021

20 procent i aktieafkast de seneste fem måneder – hvad nu?

Selvom 2020 på alle fronter var et meget begivenhedsrigt år, var især den 9. november en skelsættende dato. På denne dato blev fundamentet lagt for, at vi de seneste fem måneder har set det amerikanske aktiemarked stige med 20 procent.

13. april 2021

Virksomhedsordning giver mange muligheder

Er du revisor, advokat eller anden form for selvstændig erhvervsdrivende vil det ofte være en fordel at benytte virksomhedsskatteordningen (VSO). Der er fortsat visse begrænsninger i, hvordan du kan bruge VSO-midlerne, men reglerne er blevet lempet en del i de senere år. Derfor er det en god ide at få undersøgt, hvilke muligheder du har for at investere dine opsparede midler i VSO.

7. april 2021

Apriludgaven af Magasinet FORMUE er landet

Efter en forhåbentlig veloverstået påske er det blevet tid til årets anden udgave af Magasinet FORMUE, som i disse dage er på vej til at blive omdelt til kundernes adresse. I det nye magasin kan du blandt andet læse investeringsdirektør Henrik Franck forklare Formueplejes syn på renter og inflation, der er det store tema på de finansielle markeder i 2021.

6. april 2021

Et gensyn med den passive aktieboble

Denne kommentar fra min hånd er lidt anderledes end normalt, fordi den på mange måder kan betragtes som en fortsættelse af en lignende kommentar, som jeg skrev i september 2019. Emnet dengang var passiv investering og den deraf afledte likviditetssårbarhed og parallellerne til finanskrisens CDO’er (Collateralized Debt Obligations). Det var højaktuelt dengang, og det er det også i dag.

1. april 2021

Kære nye investor, velkommen til

I de senere år har jeg flere gange efterlyst en bedre investeringskultur i Danmark. Det har coronakrisen sjovt nok været med til at hjælpe på vej. Massevis af private danskere har kastet sig over investeringerne. Og nu må jeg så løfte pegefingeren lidt den anden vej og advare imod, at investorkulturen får for meget skær af guldgraverstemning.

31. marts 2021

Dit afkast i Formuepleje er altid opgjort efter alle omkostninger

I disse dage modtager mange investorer brev fra deres bank, som informerer om stigende omkostninger ved blandt andre Formueplejes investeringsløsninger. Det har skabt flere henvendelser fra kunder, som er bekymrede for, om de modtager en regning fra Formuepleje. Ifølge kundedirektør Helle Snedker kan man dog være helt rolig, for i Formuepleje er afkast altid opgjort efter alle omkostninger.

29. marts 2021

Indkaldelse til ordinære generalforsamlinger

På grund af Covid 19-situationen vil Formueplejes ordinære generalforsamling i Investeringsforeningen Formuepleje og i Kapitalforeningerne Formuepleje Merkur, Formuepleje Fokus, Formuepleje Penta, Formuepleje Epikur, Formuepleje Safe og Formuepleje Pareto blive afholdt fuldstændig elektronisk uden mulighed for fysisk deltagelse.

23. marts 2021

Fusion af investeringsafdelinger

På dagens bestyrelsesmøde i Kapitalforeningen Formuepleje Merkur, Investeringsforeningen Formuepleje, og Kapitalforeningen Formuepleje Safe er det besluttet at lade enkelte afdelinger fusionere.

18. marts 2021

Kig dig godt for i en verden fuld af investeringsmuligheder

Der er rig mulighed for at fare vild i junglen af investeringer i denne verden. Det vrimler med investeringsmuligheder, så det handler om at kigge sig godt for og være i stand til at foretage fravalg, når du skal placere dine midler.

17. marts 2021

Få styr på testamentet

Det er vigtigt at få styr på arveforholdene i god tid. Det kan nemlig få store konsekvenser for de efterladte, hvis man lader være. I samarbejde med Holst Advokater bringer vi her fem gode råd til, hvad man blandt andet skal overveje i forbindelse med sine arveforhold. 

15. marts 2021

Højere renter udfordrer dele af aktiemarkedet

Her tæt på udgangen af første kvartal nærmer afkastet for det globale aktiemarked sig 7 procent. Under den rolige overflade er tingene dog i opbrud, hvor forskydninger mellem forskellige områder og faktorer i aktiemarkedet kører i hver sin retning. Ganske som det var tilfældet i 2018, er det de stigende renter, der nu igen svinger taktstokken i aktiemarkedet.

11. marts 2021

Årsopgørelsen er lige på trapperne

Årsopgørelsen for 2020 er lige oppe over, og på mandag den 15. marts får du officielt adgang til at se din afregning med Skat for sidste år. Formentlig foreligger muligheden for at tyvstarte allerede inden da.

8. marts 2021

Et kampskrift for kvinders investeringer

Det er kvindernes internationale kampdag. Lad det være et afsæt til at komme i gang med at investere. Det kan nemlig medvirke til at reducere gabet mellem mænds og kvinders indkomst.

4. marts 2021

Sørg for den rette balance i din formue

Investering er som en taburet. Som tommelfingerregel skal der være nogenlunde balance mellem de tre ben, som består af frie midler, pensionsmidler og friværdi i boligen.

25. februar 2021

Formuepleje forventer, at inflationsfrygt og rentestigninger er forbigående

Stigende inflation er blevet et tema på de finansielle markeder i februar. Det har drevet de lange renter op i USA og har trukket danske renter med op. Derudover er renteforskellen mellem stats- og realkreditobligationer steget i Danmark. Rentestigningerne har medført, at Formueplejes obligationsfond Fokus har givet et negativt afkast på 9,1 procent år-til-dato. Eftersom Fokus indgår i Formueplejes kapitalforeninger er afkastet også her påvirket negativt.

25. februar 2021

Ubalancer ligger til grund for den seneste tids aktiespekulation – ikke et ideologisk korstog

Slutningen af januar bød på voldsom spekulation i aktiemarkedet med GameStop-aktien i centrum. Det så voldsomt ud, men det er ikke et nyt fænomen, at spekulanter kortvarigt påvirker aktiemarkedet. Seneste lignende eksempel var i februar 2018. Det iøjnefaldende er det der på overfladen ligner en koordineret indsats fra detailspekulanterne – et fænomen der er kommet for at blive.

22. februar 2021

Formuepleje topper Morningstar-liste

Rangeringen af de danske investeringsforeninger i årets første måned rummer gode nyheder set med Formuepleje-investorernes øjne. På Morningstars liste topper Formuepleje således adskillige af opgørelserne.

18. februar 2021

Klumme: Højsæson for udbytter

Mange investorer har de seneste par uger modtaget udbyttebetalinger fra deres investeringer i aktier og investeringsforeninger. Det er en god følelse, men det minder lidt om at få penge tilbage i skat: Der er ikke tale om gaver, der på mirakuløs vis kommer flyvende ind på din konto. Derfor skal du tænke nøje over, hvordan du bruger dem.

17. februar 2021

Vacciner viser lovende takter – mutationer kan forstyrre billedet

Effekterne af COVID-19-vaccinerne begynder at vise sig. Risikoen for, at vaccinerne har nedsat virkningsgrad imod visse mutationer, er dog en risikofaktor for bekæmpelsen af pandemien. Mange økonomier er fortsat ramt af nedlukning, men der er håb om genåbninger forude. Og de finansielle markeder ser lyst på fremtiden.

11. februar 2021

Hvor mange rejer skal der i en rejesalat?

Forbrugerbeskyttelse vinder mere og mere indpas også i den finansielle verden. Det er i altovervejende grad en god ting, men nogle gange risikerer de gode hensigter at blive overskygget.

8. februar 2021

Spekulanter skubber til aktiemarkedet

De fleste danskere med interesse for de finansielle markeder kender efterhånden GameStop. Den amerikanske detailkæde, der blandt andet sælger computerspil og IT-udstyr, og som over de seneste uger er blevet synonym for den ekstreme spekulation, man har kunnet følge i en række aktier, men som også ganske naturligt har haft følgeeffekter i det mere investeringsdrevne aktiemarked.

4. februar 2021

Kamæleoner i habitter

Centralbanker verden over er blevet hyldet for at have knægtet inflationsproblemet. Dog er der meget der tyder på, at centralbankernes prioriteringer er ved at ændre sig – og at Formueplejes realkreditobligationsporteføljer både har tjent og i fremtiden vil tjene på udviklingen.

1. februar 2021

Udbyttebetaling årsag til dagens kursfald

Der fragår i dag aconto-udbytter fra Formueplejes udbyttebetalende aktiebaserede foreninger, og det er hovedårsagen til, at kurserne i disse fonde i dag falder.

1. februar 2021

Indkaldelse til investorforum 2021

Formuepleje A/S indkalder til investorforum den 18. februar 2021, hvor der skal vælges en investorrepræsentant til bestyrelsen.

29. januar 2021

Sportsstjerner bør huske at træne økonomien

VM i håndbold er over os, og hvis coronaen tillader det, står vi foran et stort sportsår med udsigt til både OL og EM i fodbold senere i 2021. Det leder altid mine tanker hen på, om den enkelte atlet har optimeret sine forhold uden for banen, så de kan præstere optimalt inde på banen.

28. januar 2021

Overraskende god regnskabssæson forstyrres af markedsuro

De foreløbige regnskaber fra den igangværende regnskabssæson viser, at selskaberne igen-igen har gjort de lave forventninger til skamme og overrasket positivt. Både bankerne og teknologiselskaberne skiller sig positivt ud. Til gengæld bliver de pæne regnskaber ikke belønnet på grund af den verserende markedsuro.

21. januar 2021

Hvordan kan aktiemarkedet blive ved med at stige?

Der er masser af negative begivenheder at bekymre sig over, men alligevel tager aktiemarkedet ikke notits af det. Derimod er optimismen fra 2020 fulgt med ind i det nye år. Det er der faktisk flere gode forklaringer på, selv om det ved første øjekast ser mærkeligt ud.

20. januar 2021

Formuepleje runder 2020 fornemt af hos Morningstar

Morningstars december-rangering af de danske investeringsforeninger er netop landet. Formuepleje kan glæde sig over at ligge med helt i toppen med et gennemsnit på 4,15 ud af de maksimale fem stjerner.

19. januar 2021

Hvorfor tester Nordnet dig?

Når du ønsker at investere i de af Formueplejes investeringsløsninger, der anvender gearing, via Nordnet, skal du først igennem en test på seks spørgsmål. Den skal du være glad for, selv hvis den ved første øjekast kan synes lidt besværlig. Det handler om investorbeskyttelse - og reglen gælder ikke bare Nordnet, men alle.

19. januar 2021

Hvorfor tester din investeringsplatform dig?

Når du ønsker at investere i de af Formueplejes investeringsløsninger, der anvender gearing, via Nordnet, skal du først igennem en test på seks spørgsmål. Den skal du være glad for, selv hvis den ved første øjekast kan synes lidt besværlig. Det handler om investorbeskyttelse - og reglen gælder ikke bare Nordnet, men alle.

14. januar 2021

De finansielle markeder tager uro i USA med ophøjet ro

2021 er begyndt med politisk uro i USA, men det har ikke vakt nogen videre bekymring på de finansielle markeder. Forklaringen er dels udsigten til en mere stabil politik i USA og dels, at rammebetingelserne for investeringer er gode med lempelig penge- og finanspolitik.

12. januar 2021

Hvordan måler man egentlig sit afkast?

Investeringer måles på det afkast, der skabes. Men afkastet kommer i mange afskygninger og kan både måles i kroner og procent – og relativt i forhold til et benchmark og/eller andre kapitalforvaltere.

6. januar 2021

Blue Sweep-sejr til Demokraterne

Joe Biden får en demokratisk kongres bag sig, efter at Demokraterne vandt begge senatsvalg ved omvalget i Georgia. Dermed har Demokraterne og Republikanerne 50 senatorer hver, og det gør, at vicepræsident Kamala Harris har den udslagsgivende stemme. Det styrker Bidens muligheder for at få sin politik igennem og har også betydning for de finansielle markeder.

6. januar 2021

Magasinet FORMUE skyder 2021 i gang

Årets første udgave af Magasinet FORMUE er færdigtrykt og lander i de nærmeste dage i postkasserne. Her kan du læse en række forskellige artikler om blandt andet Formueplejes afkast i 2020, COVID-19 – og ikke mindst om, hvordan 2021 bliver året, hvor verdensøkonomien og de finansielle markeder skal finde vej til en mere normal situation end sidste år.

4. januar 2021

2020 er slut, nu venter normaliseringen

Når man i dag kigger tilbage på 2020, vil COVID-19 have haft en effekt på alt, hvad vi kan relatere til året. Det gælder også den finansielle udvikling og ikke mindst bevægelserne på aktiemarkedet.

28. december 2020

"Jeg venter lige lidt endnu med at investere"

Er man langsigtet investor, er der ingen grund til lige at vente med at komme i gang med at investere. Det optimale tidspunkt at begynde at investere er sådan set nu. Men du behøver jo ikke placere alle dine midler på en gang.

23. december 2020

Foreløbige forventninger til udbyttesatser

Formuepleje har i alt syv udbyttebetalende investeringsløsninger, og forventningerne til årets udlodning ligger nu klar i disse foreninger. Oversigten fremgår nederst i denne artikel, mens de endelige udbytter skal godkendes på generalforsamlingen til foråret.

15. december 2020

Vacciner sikrer, at 2021 ikke bliver en gentagelse af 2020

Det er svært at forestille sig, at 2021 bliver tilnærmelsesvist lige så begivenhedsrigt som 2020, men mindre kan også gøre det. Efter et hæsblæsende år med COVID-19 og amerikansk præsidentvalg er det tid til at sunde sig. Men som investor er der ikke plads til at sove i timen.

7. december 2020

Præsident Bidens magt afgøres i Georgia

Nok har præsident Donald Trump resigneret og ser ud til at overlade præsidentembedet til Demokraternes Joe Biden. I Georgia udestår dog et omvalg om to pladser til Senatet. Valgresultatet er afgørende for, om præsident Biden får flertal, eller om Republikanerne bevarer flertallet i Senatet. En splittet kongres vil faktisk være ønskværdig for de finansielle markeder.

3. december 2020

Vi oplever nogle særdeles lærerige investeringsår

Hvis man gerne vil lære noget om investeringer, er de seneste tre år særdeles lærerige på hver deres måde. Ikke mindst er det alt andet end ligegyldigt, hvad der sker rundt om i verden. Det har kolossal betydning for afkastet af dine investeringer.

30. november 2020

Aktieinvestorer har set lyset for enden af tunnelen

Overraskende stærke vaccinenyheder fra en række store medicinalselskaber har i den grad sat skub i aktiemarkedet og styrket investorernes tro på fremtiden. Bevægelsen mod lyset sker i krydsfeltet mellem nyt om kommende vacciner og det aktuelle smittetryk.

26. november 2020

Få nu skabt de rigtige rammer for opsparing

Det er i samfundets interesse, at folk selv tager vare på deres økonomi. Desværre er der en tendens til, at vi bevæger os i den modsatte retning. Vi har fået skabt lidt af en uoverskuelig jungle, som folk har svært ved at navigere i.

26. november 2020

Aktiekommentar: det vigtigste valg i min livstid

7 ud af 10 amerikanere betragter det kommende valg som det vigtigste i deres livstid. Men er det virkelig så vigtigt, om den næste præsident i USA hedder Donald Trump eller Joe Biden?

22. november 2020

Det er ikke altid let at være investor

Som investor i Danmark skal du have for øje, at vi opererer i et kompliceret skatte- og pensionssystem. Det er ikke bare kompliceret, det ændres også hyppigt til stor gene for investorerne. Det er en skam.

20. november 2020

Vacciner er et vendepunkt i aktiemarkedet

Indenfor blot en uge har to af verdens førende medicinalselskaber været på banen med lovende nyheder om COVID-19-vacciner. Med udsigten til effektive vacciner blev der vendt op og ned på aktiemarkedet, hvor investorerne kastede sig over de valueorienterede aktier på bekostning af vækstaktierne, der ellers længe har været investorernes kæledægge, specielt efter udbruddet af COVID-19. Nu er billedet i en vis udstrækning vendt.

18. november 2020

To risikofaktorer fjernet - nu er fokus på Brexit

Efter afgørelsen på præsidentvalget i USA og flere gode vaccinenyheder er Brexit næste risikofaktor, som investorer skal forholde sig til. Der er tegn på, at det vil lykkes at lande en aftale mellem EU og Storbritannien. Sker det, vil endnu en risikofaktor være elimineret.

11. november 2020

Forgældet, men fornuftig

Gælden stiger over tid hurtigere end indkomsten i danske husholdninger, og obligatoriske pensionsopsparinger bærer med sikkerhed en del af ansvaret. Heldigvis vokser opsparingen endnu hurtigere end gælden, og nettoeffekten kan være særdeles positiv for dig som langsigtet opsparer. I denne artikel sætter vi fokus på udviklingen, som kan have stor betydning for optimeringen af din økonomi.

11. november 2020

"Glemt" regnskabssæson er meget bedre end frygtet

Over 90 procent af selskaberne i det amerikanske S&P 500-indeks har aflagt regnskab for dette kvartal, og konklusionen er klar: Virksomhederne klarer sig langt bedre end frygtet og overrasker både på indtjening og omsætning. Især indtjeningssiden springer dog i øjnene.

9. november 2020

Vaccinegennembrud er et lovende skridt

Det medicinske gennembrud fra den amerikanske medicinalgigant Pfizer og den tyske partner BioNTech med en COVID-19-vaccine vender op og ned på aktiemarkedet, hvor de valueorienterede aktier stiger på bekostning af de mere vækstorienterede teknologiaktier. Det er en udvikling, der passer godt ind i Formueplejes aktiestrategi, hvor porteføljen er lagt efter dette scenarie.

5. november 2020

Et valg med kolossal betydning for de finansielle markeder

Præsidentvalget i USA er fortsat på vippen, og det trækker ud med en afgørelse. Sådan en valggyser lå på forhånd ikke i kortene, men foreløbig er der ingen bekymring på de finansielle markeder. Tværtimod er aktierne steget markant i ugens løb.

4. november 2020

Trumps chokerende opførsel sår tvivl om valgresultatet og trækker det muligvis i langdrag

Præsidentvalget i USA er på grund af de mange tidlige stemmer før valgdagen blevet uhyrligt tæt. Det har givet den siddende præsident Donald Trump mulighed for at så tvivl om de sidste stemmer. Det risikerer at trække det endelige valgresultat i langdrag. Det er en potentiel risiko for de finansielle markeder og det amerikanske demokrati, selv om det nu ser ud til at tippe i Joe Bidens favør.

3. november 2020

Optakt til USA-valg: Begrænset risiko for forsinket valgresultat

Onsdag morgen ved vi formentlig hvem der bliver USA’s præsident i de kommende fire år. Risikoen for, at valgresultatet bliver meget forsinket og måske drages i tvivl, er højst sandsynligt overdrevet. Florida og Pennsylvania er de to nøglestater, der især skal holdes øje med.

30. oktober 2020

Dommen over den store regnskabsdag

Torsdag var en tung regnskabsdag, hvor teknologigiganterne Apple, Amazon, Alphabet og Facebook fremlagde deres seneste tal. Overordnet set med gode regnskaber, men det samlede billede er præget af, at forventningerne er kørt voldsomt op.

29. oktober 2020

Notat fra investeringskomiteen: øget smittespredning udløser aktiekursfald

Fornyet frygt for nedlukninger verden over i takt med stigende COVID-19-smitte og et præsidentvalg i USA, der på kort sigt udsætter en ny amerikansk hjælpepakke, har midt i regnskabssæsonen medført aktiekursfald den seneste uge. Formueplejes investeringskomite vurderer, at udsvingene skal tages alvorligt, men dog er af midlertidig karakter.

28. oktober 2020

Stor regnskabsuge kulminerer torsdag

Regnskabssæsonen strækker sig over mange uger, men skal man vælge den vigtigste, er det denne uge, hvor særligt torsdag springer i øjnene med regnskaber fra de helt store teknologiselskaber, der har været i vælten gennem hele 2020.

23. oktober 2020

EU's genopretningsfond møder modstand på sin vej

Den storstilede og historiske genopretningsfond, som EU-landene i sommer nåede til enighed om, risikerer at blive offer for et klassisk storpolitisk EU-magtspil. Flere lande har truet med at nedlægge veto imod det kommende EU-budget, som genopretningsfonden hænger tæt sammen med. Det er en ny risikofaktor i markedet, selv om vi anser det for usandsynligt, at genopretningsfonden ryger på gulvet.

20. oktober 2020

Mens vi venter på en coronavaccine

Som om 1. halvår ikke var hæsblæsende nok med udbruddet af den verdensomspændende Covid-19-pandemi, kulminerer 2020 den 3. november med det amerikanske præsidentvalg. På de finansielle markeder har tech-aktierne året igennem sat dagsordenen med ekstreme prisfastsættelser. Og på nøgletalsfronten har de fleste nøgletal rettet sig overraskende hurtigt op igen i forhold til de mest pessimistiske analyser.

19. oktober 2020

Ny torn i finansieringen af Arne-pensionen

Det var godt, at partierne bag Arne-pensionen droppede planerne om at hæve beskatningen af aktieindkomsten. Men den gode nyhed blev afløst af en dårlig, fordi de planlagte forhøjelser af indskud på aktiesparekontoen ikke bliver til noget.

15. oktober 2020

De finansielle markeder er ikke længere så bange for Brexit-spøgelset

I dag er det egentlig Boris Johnsons deadline for, at forhandlingerne mellem EU og Storbritannien skulle være afsluttet for at forhindre et hårdt Brexit. Men de finansielle markeder tager ikke rigtig notits af det. Et hårdt Brexit er gledet ned af listen over investorernes største bekymringer.

14. oktober 2020

Et langvarigt generationsskifte drevet af lyst

Fra den ene dag til den anden stod Hanne Elsner tilbage i 2003 pludselig med ansvaret for Fuglebjerg Kistefabrik, men hun tog opgaven til sig og driver i dag en sund og indbringende virksomhed. Samtidig har familien Elsner gang i et langvarigt generationsskifte, hvor døtrene Fie og Caroline en dag skal tage over – hvis de har lyst. Derudover er familiens investeringer lagt i hænderne på Formuepleje.

12. oktober 2020

Giv Danmark et stabilt skattesystem

Vi vil gerne fremme investorkulturen i Danmark. Det skaber arbejdspladser og understøtter viljen til at spare op og sikre egen forsørgelse. Så lad nu være med at ændre pensions- og skattesystemet hele tiden.

8. oktober 2020

Når skatten styrer dine investeringer og økonomi

Som de fleste er bekendt med, er skat en vigtig faktor, når man investerer, og noget man skal være særdeles opmærksom på. Men man må ikke lade den helt overtage måden, man investerer på. Så kommer skatten til at tage overhånd og kan stå i vejen for, at du træffer de rigtige beslutninger.

7. oktober 2020

Mest sandsynligt med en total sejr til demokraterne

Skal man tro meningsmålingerne, ser det p.t. ud til, at Joe Biden bliver ny amerikansk præsident, og at Demokraterne samtidig vinder Senatet, så der både kommer ny demokratisk præsident og demokratisk flertal i begge Kongressens kamre. Den totale demokratiske dominans er normalt ikke positiv for de finansielle markeder, men markedet har delvist indregnet, at det kan ske.

5. oktober 2020

Sådan klargør du investeringsprofilen til præsidentvalget

Der er lagt op til et interessant efterår på de finansielle markeder. Covid-19-pandemien skaber fortsat bekymring for nye nedlukninger, og vi står foran et præsidentvalg i USA, hvor et mudret valgresultat vil kunne drille de finansielle markeder. Oven over det hele holder centralbankernes lempelige pengepolitik en solid hånd under de finansielle markeder.

30. september 2020

Kundedirektørens gode råd om de indefrosne feriepenge

Muligheden for at få udbetalt sine indefrosne feriemidler er nu blevet gjort tilgængelig, og i onsdagens udgave af Politiken kunne man læse kundedirektør Helle Snedker dele ud af de gode råd om, hvad man skal gøre af sine feriepenge.

24. september 2020

Skatten er en vigtig faktor når du investerer

Der er flere former for beskatning i Danmark, når man investerer. Skatten har derfor stor betydning for, hvordan du skal placere dine investerede midler. Her følger et hurtigt overblik over skattemiljøer og de to principper for beskatning.

22. september 2020

Smittetallene stiger – og aktiemarkederne falder

Frygt for ny bølge af nedlukninger og corona-restriktioner svinger taktstokken over de finansielle markeder. Men situationen er fundamentalt anderledes end i foråret, og det bør den politiske reaktion også være. Selvom Covid-19 fylder meget i mediebilledet, udgør den på nuværende tidspunkt ikke den største risikofaktor på markederne.

21. september 2020

Aktiemarkederne er tilbage til start – men hvor er starten?

Gættelegen om, hvilket bogstav der kommer til at beskrive opsvinget efter Covid-19, er fortsat i fuld gang. Men hele præmissen for legen kan udfordres. Den bygger nemlig på, hvordan verden faktisk så ud ved årets begyndelse uden at forholde sig til forventningerne på daværende tidspunkt.

17. september 2020

Sådan investerer du, når du er 20, 40, 60 OG 80 år

Ingen regel uden undtagelser. Men der er nogle gode tommelfingerregler, når du investerer. Ofte kan du bruge din alder som et godt pejlemærke, men det allervigtigste er din risikovillighed og din investeringshorisont. Jo kortere tidshorisont, jo lavere risiko og vice versa.

14. september 2020

Derfor bør du have en fremtidsfuldmagt

Du bør oprette en fremtidsfuldmagt, mens du er fysisk og psykisk frisk og selv er i stand til at beslutte, hvem du har tillid til. På den måde er du sikret, hvis du skulle blive ramt af ulykke eller sygdom, der gør dig ude af stand til selv at træffe beslutninger om dine økonomiske og personlige forhold.

3. september 2020

Kvinder skal tage mere vare på deres økonomi

Fire års længere levetid og 22 procent lavere pensionsformue. Det er realiteterne for danske kvinder, og det er et misforhold, der skal rettes op på. Det skal kvinderne selv sørge for.

3. september 2020

En tv-debat med tre tabere

Udfaldet af den første tv-debat mellem de to kandidater til den amerikanske præsidentpost efterlod tre tabere: Donald Trump, moderatoren Chris Wallace og det amerikanske demokrati. Joe Biden kom ud med skindet på næsen og lod sig ikke tryne så meget af Trump, som man på forhånd kunne frygte.

25. august 2020

Aktiesparekontoen handler om at opbygge en investeringskultur i Danmark

Det kan godt være, at aktiesparekontoen ikke er perfekt. Men i et land som Danmark, hvor investeringskulturen i den grad trænger til et løft, er et skridt i den rigtige retning bedre end at blive stående. Derfor er det forhastet at sløjfe aktiesparekontoen og uklogt ikke at hæve loftet som planlagt.

20. august 2020

Nu kommer feriepengene snart – her er dine muligheder

Der er blevet sagt og skrevet meget om udbetalingen af de indefrosne feriemuligheder, og nu er der ikke længe til, at de kan blive udbetalt. Groft sagt har du fire forskellige muligheder at bruge pengene fornuftigt på – eksempelvis aktiesparekontoen.

13. august 2020

Biden er favorit til at overtage fra Trump

Det trækker op til et præsidentskifte i USA. Med udnævnelsen af Kamala Harris som sin vicepræsidentkandidat har Demokraternes Joe Biden styrket sit kandidatur. Den siddende præsident Donald Trump er presset af sin dårlige håndtering af Covid-19-krisen og Black Lives Matter-debatten. Et muligt præsidentskifte er et tveægget sværd for de finansielle markeder.

11. august 2020

Ny EU-fond er en livline til euroen

Den vigtige historie bag EU’s genopretningsfond er, at EU har bevæget sig et afgørende skridt nærmere en fælles finanspolitik. Det giver en livline til euroen.

6. august 2020

Forfaldet inspirerer – på nær når det handler om afkast

Flemming Hald begyndte som tegner og skabte sit eget reklamebureau, som han sidenhen solgte. I dag er han på papiret pensionist, men det strider imod Flemming Halds natur, så han har skabt sit eget kunstnerværksted, hvor han producerer skulpturer på livet løs.

31. juli 2020

Har du valgt den rigtige risiko?

Når du investerer, er noget af det vigtigste at tage stilling til, om din valgte risikoprofil er den rigtige. Det kan man kun finde ud af ved at lægge den rigtige investeringsplan.

21. juli 2020

Ja, Formuepleje kan også investere dine pensionspenge

Med få undtagelser kan du sagtens bruge dine pensionsmidler til at investere i Formueplejes investeringsløsninger. Formueplejes rådgiverteam står parat til at hjælpe dig med hvordan, eller du kan læse med her, hvor senior formuerådgiver Anders Bjørnager forklarer, hvordan du investerer i Formuepleje-løsninger i din pensionsordning, og hvilke begrænsninger, der er.

16. juli 2020

Krisen har skubbet vigtige dagsordener i baggrunden

Handelskrig mellem USA og Kina, præsidentvalgkamp i USA og svære forhandlinger med risiko for, at brexit ender uden aftale mellem EU og Storbritannien. Alle de ting ville under normale omstændigheder have givet anledning til hyppige og store overskrifter i første halvår, men alt har været overskygget af den globale coronapandemi, der brød ud i begyndelsen af året.

13. juli 2020

Verdens bedste investor køber naturgas

Vi lever i en tid, hvor investorer flokkes om grønne investeringer og går i en stor bue uden om fossile brændstoffer. Men nu har Warren Buffet i sit første opkøb i fire år købt et gammelt energiselskab – en investering, der strider mod alle tidens tendenser. Eller gør den?

9. juli 2020

Corona har skabt et historisk halvår uden fortilfælde

Første halvår har på grund af coronapandemien udviklet sig helt anderledes end forudset. Februar og marts bød på dybe fald i vækstrater og aktiekurser. Hurtig og markant indgriben fra centralbanker og regeringer med penge- og finanspolitiske hjælpepakker fik den positive stemning til at vende tilbage på de finansielle markeder i 2. kvartal.

8. juli 2020

Med Covid-19 er statskapitalisme blevet normen

Coronakrisen har medført mange ændringer. En af de klare ændringer er, at der ikke længere sættes spørgsmålstegn ved, at stater støtter eller går ind som medejer af nødlidende virksomheder. EU’s statsstøtteregler er lempet mærkbart under Covid-19, og der er godkendt nye statsstøttetiltag svarende til 16 procent af EU’s BNP. Det er sket uden de store sværdslag og diskussioner, fordi alle har kunnet se nødvendigheden, men det er et ret dramatisk skifte.

6. juli 2020

Golf er Oliver Jespersens langsigtede investering

23-årige Oliver Jespersens ambition er at spille med i golfsportens allerstørste turneringer og blive en af de 50 bedste i verden. Vejen dertil er lang og bumpet og lig med en langsigtet investering. Formuepleje hjælper træningsnarkomanen Oliver Jespersen et stykke af vejen med et sponsorat, hvor forpligtelserne går begge veje.

3. juli 2020

Covid-19 vil også være omdrejningspunkt i 2. halvår

Den første halvdel af 2020 kommer til at gå over i historien, som noget alle kan huske på grund af Covid-19. Andet halvår skal gerne vise, hvordan vi får bevæget os væk fra corona og bragt verden tilbage i normaltilstand. I kulissen spøger vigtige dagsordener som handelskrig, amerikansk præsidentvalg og Brexit.

25. juni 2020

Ikke alle er med i det store aktiecomeback

Det ser imponerende ud, at aktiemarkedet på lange stræk ser ud til at have indhentet tabene under coronakrisen. Men kradser man lidt i overfladen, vil man se, at comebacket dækker over, at nogle få sektorer og selskaber har klaret sig uforholdsmæssigt bedre end andre.

11. juni 2020

Lad dine feriepenge komme samfundet til gode

Det trækker mere og mere op til, at et flertal af Folketingets partier er stemt for at sende danskernes opsparede penge i omløb. Det drejer sig om 55-60 milliarder kroner efter skat. Sker det, bør danskerne droppe opsparingsiveren og forbruge pengene. Kan man ikke det, skal de som minimum investeres frem for bare at ryge ind på indlånskontoen. Det vil være ægte samfundssind.

9. juni 2020

Bye bye buybacks og på gensyn

Mange selskaber har aflyst udbyttebetalinger og aktietilbagekøb i kølvandet på det massive økonomiske kollaps, man har kunnet se på tværs af kloden i takt med nedlukningen af samfundene.

20. maj 2020

Webinar med Formueplejes aktiechef

Tirsdag aften deltog Formueplejes aktiechef Otto Friedrichsen på et webinar hos Invested.dk, hvor han fortalte om aktiestrategi i en historisk tid.  

20. maj 2020

Aktiesparekontoen på vej med nyt loft

Aktiesparekontoen er gået ind i sit andet leveår, og loftet over, hvor meget der må indskydes, hæves pr. 1. juli til 100.000 kroner. Men man skal holde tungen lige i munden for at finde ud af, hvor meget man må skyde ind i 2020.

14. maj 2020

Coronasituation kræver fokus på strategi og kvalitet

Markedet betragter 2020 som et afskrevet indtjeningsår, og mange virksomheder har på grund af coronapandemien undladt at offentliggøre forventninger til hele året. Denne lave grad af økonomisk sigtbarhed kombineret med centralbankernes genopretning af markedsordenen, kræver fokus på strategi og kvalitet i porteføljesammensætningen.

11. maj 2020

Kapitalindkomst - den svære skat

Mange har netop selvangivet deres kursgevinster og betalt skatten for 2019 – og på grund af kursfaldene under coronakrisen oplever de nu, at en del af gevinsten midlertidigt er borte.  Det handler om beskatningen af kapitalindkomst i frie midler. Det er en noget sværere størrelse at beregne end almindelig aktiebeskatning, da udregningen af kapitalindkomstskat beror på individuelle forhold.

7. maj 2020

Covid-19 sætter fart på udviklingen

Fremtiden er til debat under Covid-19 krisen: Hvilke konsekvenser og forandringer kan vi forvente? Det ændrer ikke nødvendigvis den dagsorden, Formuepleje så ved indgangen til det nye årti, men det accelererer med stor sandsynlighed udviklingen.

4. maj 2020

Stærkeste amerikanske aktiemåned siden slut-1980’erne

April bød nogle af de kraftigste aktiekursstigninger i mere end 30 år og fik den paniske marts-stemning til at fortage sig. På rentemarkederne er obligationskurserne ligeledes steget efter voldsomme kursudsving i marts. De toneangivende centralbankers krisehåndtering skal have en stor del af æren for, at der atter indfandt sig blidere vinde på de finansielle markeder i april.

1. maj 2020

Endnu en historisk måned på de finansielle markeder

Modsat marts oplevede april en kraftig aktiefremgang og blev dermed endnu en historisk aktiemåned. De seneste måneders kraftige bevægelser har accelereret vægtforskellene mellem de forskellige sektorer. En udvikling man som investor aktuelt skal forholde sig til.

30. april 2020

Investeringer i krisetider er ikke meget anderledes

Med de voldsomme kursfald vi så i februar og marts er det som investor oplagt at spørge, hvad man skulle have gjort anderledes. Men som langsigtet investor skal man lægge en plan og et budget og holde sig til det – også i krisetider. På den måde er der ikke stor forskel på at investere i normale tider og krisetider.

21. april 2020

De seneste ugers kursstigninger er kommet meget hurtigt

De seneste uger har budt på mildere vinde i de finansielle markeder, selv om antallet af arbejdsløse er eksploderet, og væksten i verdensøkonomien er hårdt ramt. Hjælpepakkerne fra centralbanker og regeringer samt håb om en vaccine imod Covid-19 får investorerne til at tro på, at den økonomiske nedtur bliver relativt kortvarig, selv om den bliver dyb.

15. april 2020

Påsken bød på gode nyheder fra hjælpepakkefronten

Både EU og USA’s centralbank var i løbet af påsken på banen med flere tiltag, der skal afbøde coronakrisen. Det er gode nyheder og endnu en understregning af, at beslutningstagerne gør, hvad der står i deres magt for at holde hånden under økonomierne.

10. april 2020

Analyse og perspektiver på coronakrisen

I disse ekstraordinære tider har Formuepleje løbende udsendt information til kunder om udviklingen under COVID-19-krisen, de finansielle og økonomiske konsekvenser og Formueplejes dispositioner. Med dette notat gør vi status og perspektiverer udviklingen: Hvad er i vente, og hvilke konsekvenser har det for de finansielle markeder?

30. marts 2020

Aktiemarkedet er i vildrede

Årsagen til de historiske aktiekursfald, vi har set den seneste måned, kan tilskrives corona, men også at omfanget i begyndelsen blev undervurderet og anset for et isoleret kinesisk fænomen. Nu spørger alle, hvor aktiebunden er.

26. marts 2020

Sådan styrer Formuepleje investeringerne gennem corona-krisen

Markederne har den seneste tid oplevet kursudsving af en størrelse vi ikke har set før i moderne børshistorie. Desværre er vi ikke gået ram forbi med de kraftige kursfald, som corona-krisen har udløst, men er dog overbeviste om, at verdensøkonomien vil være i stand til at håndtere krisen, således at væksten igen bliver ganske kraftig, når virussen kan håndteres medicinsk. Det vil de finansielle markeder før eller siden indrette sig efter og således igen vise fremgang.

25. marts 2020

Redningshelikopter til USA’s økonomi

Republikanerne og Demokraterne er som forventet nået til enighed om en historisk stor hjælpepakke, der skal afværge de værste konsekvenser af coronakrisen. Pakken indebærer blandt andet helikopterpenge til amerikanerne og har en værdi af 2000 milliarder dollars.

20. marts 2020

Tænk dig godt om, før du dropper dine investeringer

Mange mennesker sælger instinktivt ud af porteføljen under en periode med voldsomme kursfald, som vi har oplevet de seneste fire uger. ”Medmindre man står og skal bruge pengene her og nu, er det uklogt at sælge ud. Har man lagt en plan om at investere langsigtet, gælder det om at holde sig til den. Også når det brænder mest på,” siger kundedirektør Helle Snedker.

20. marts 2020

Kursfald på dansk realkredit er en mulighed

Her og nu rammer kursfald på dansk realkredit Formueplejes balancerede løsninger negativt. Men det er også en mulighed for Formuepleje, når markedet igen vender – og det tror vi på, det gør.

19. marts 2020

Sådan styrer vi porteføljerne i denne tid

Der er med god grund stor opmærksomhed om udviklingen i de finansielle markeder for tiden. Det samme gælder naturligvis Formueplejes investeringsløsninger, der ligesom alle andre er mærket af de bratte kursfald den seneste måned.

19. marts 2020

Hvad betyder det når handlen med investeringsfonde suspenderes?

Den seneste tid har flere investeringsforeninger i perioder været nødsaget til midlertidigt at suspendere handlen med deres fonde. Brancheorganisationen Finans Danmark forklarer i en artikel, hvad der ligger til grund for suspenderingerne, der er sat i verden for at beskytte dig som investor.

19. marts 2020

Derfor skriver banken til dig

I løbet af de seneste uger har frygten for coronavirus skabt uro på de finansielle markeder og skabt markante kursfald. Derfor modtager mange investorer breve fra deres bank, som informerer om, at de har oplevet fald på mere end 10% i deres portefølje.

18. marts 2020

Gigantisk hjælpepakke i USA skal afbøde økonomiske konsekvenser af corona

Coronavirus har endnu ikke for alvor ramt USA, men forventningen er, at det vil ske før eller siden. Derfor har Donald Trump fået kongressens opbakning til ny gigantisk hjælpepakke på op til 1000 mia. dollar. Den kommende tid vil vi forventeligt se flere tiltag fra myndigheder og centralbanker verden over, hvilket understøtter forventningen om, at udviklingen på sigt vil vende tilbage til normalen.

16. marts 2020

Derfor bliver handlen midlertidigt suspenderet

Igen mandag var handlen med Formueplejes investeringsløsninger midlertidigt suspenderet. Det sker, når der ikke kan stilles korrekte priser, hvis for eksempel de amerikanske myndigheder suspenderer handlen på deres markeder. ”Når handlen med Formuepleje-beviser suspenderes, er det udelukkende for at sikre, at priserne, der handles på, er 100 procent retvisende. Har vi den mindste tvivl om det, er vi nødt til at tage dette drastiske skridt,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

16. marts 2020

Historisk Fed-indgreb viser, at centralbanker vil gøre alt

Den Amerikanske Centralbanks rentesænkning på 1 procentpoint til nul og genoplivningen af støtteopkøbene af obligationer viser, at der bliver gjort alt fra myndighedernes side for at afværge de værste effekter af coronakrisen.

12. marts 2020

Opdatering på COVID-19 Når vi ser igennem de kommende 6 måneder, er der tale om en købsmulighed

COVID-19 kan som forventet ikke inddæmmes, men udbredelsen kan forsinkes. De økonomiske effekter bliver især påvirket af, hvilke foranstaltninger regeringer gør for at forsinke udbredelsen af smitten. På nuværende tidspunkt kan der forventes opbremsning af væksten i første og andet kvartal. Aktiemarkedet prisfastsætter dog, at væksten ikke kommer igen senere på året. Derfor ser vi i Formueplejes investeringskomite dette som en købsmulighed.

6. marts 2020

Formuepleje: Se igennem panikken

I Formuepleje vurderer vi fortsat, at de finansielle markeder reagerer alt for voldsomt på COVID-19-virussen. Af de årsager har vores investeringskomité brugt dagens kursfald til endnu en gang at købe op i aktier.

4. marts 2020

Reelt kun to demokratiske kandidater tilbage efter Super Tuesday

Efter Super Tuesday er det næsten sikkert, at det bliver Joe Biden eller Bernie Sanders, der skal op imod Donald Trump til det amerikanske præsidentvalg den 3. november. ”Og favoritværdigheden er tilbage hos Joe Biden, som er en moderat kandidat, der har gode chancer for at tiltrække republikanske svingvælgere og dermed vinde over Donald Trump. Begge er set med de finansielle markeders øjne gode kandidater, mens det forholder sig modsat med Bernie Sanders,” vurderer Henrik Franck, investeringsdirektør og partner i Formuepleje.

3. marts 2020

Det amerikanske valg bliver nervepirrende – set med finansielle briller

Demokraterne er godt i gang med at finde ud af, hvem der skal forsøge at slå Donald Trump ved præsidentvalget til november. I dag er det Super Tuesday, og det ligner mere og mere et opgør mellem Bernie Sanders, Michael Bloomberg og Joe Biden, som dog er kommet dårligt fra start trods sit comeback i weekenden. Den situation gør præsidentvalget endnu mere interessant set fra de finansielle markeders perspektiv.

24. februar 2020

Coronafrygt trækker markederne i rødt

De finansielle markeder er mandag åbnet med kursfald i både Asien og Europa. Spredningen af coronavirus uden for Kina risikerer at påvirke både virksomhedernes indtjening og den økonomiske vækst. Formuepleje forventer dog, at dykket bliver midlertidigt. ”Væksten i 1. kvartal bliver berørt, men i de kommende kvartaler forventer vi, at der kommer et rebound,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

21. februar 2020

Lad Formuepleje stå for din risikospredning

Risikospredning er vigtig, når man investerer sine penge. Alt for mange danskere nøjes dog med at eje en eller få, typisk danske aktier. Det sikrer slet ikke den nødvendige risikospredning. Men den er vi faktisk leveringsdygtige i hos Formuepleje. Derfor behøver du ikke vælge mere end én kapitalforvalter.

14. februar 2020

Pernille Ovesen lærte den økonomiske lektie på den bratte måde

Pernille Ovesen kæmpede i tre år imod sit pensionsselskab, der havde parkeret hele hendes pensionsopsparing på en fejlkonto. Til sidst vandt hun, men kampen lærte hende at være uhyre opmærksom på alle aspekter af privatøkonomien, ikke mindst pensionen, som mange har en tendens til at glemme. Historien om 46-årige Pernille Ovesen er dog mere end blot en kvinde, der vandt over pensionsselskabet. Den handler også om et karrieremenneske med fortid i C25-selskaber, som nu har taget et markant jobskifte, uddannet sig på ny og er sprunget ud som selvstændig. Og så er hun naturligvis glad investor i Formuepleje.

14. februar 2020

Din alder hjælper dig med at vælge pension og risikoprofil

Når det gælder pension og opsparing, er din alder afgørende for, hvor meget du skal lægge til side, og hvilken risikoprofil du skal vælge, når du investerer. Her får du de mest oplagte tommelfingerregler, der er relativt lette at følge, hvis man gør en lille indsats.

7. februar 2020

Trumps chancer for genvalg er øget

USA’s præsident Donald Trump står styrket tilbage, efter at han er blevet frikendt i rigsretssagen imod ham, og Joe Biden, favoritten til at blive Demokraternes præsidentkandidat, kom svagt fra start i partiets nomineringsproces, der lagde fra land i Iowa. ”Intet er afgjort, men Trump er styrket. Set fra de finansielle markeders perspektiv håber man på et genvalg af Trump eller en moderat demokratisk kandidat, der vil holde gang i både USA’s økonomi og en positiv udvikling på de finansielle markeder,” lyder analysen fra Henrik Franck, investeringsdirektør og partner i Formuepleje.

31. januar 2020

Nu sker Brexit - men det er ikke slut

Tre år efter at Storbritannien stemte sig ud af EU, bliver udtrædelsen omsider en realitet. ”Nu skal de to parter finde ud af, hvordan de skal leve side om side, og begge skal de finde deres nye rolle i en verden, hvor magtbalancen ændrer sig,” siger Henrik Franck, investeringsdirektør og medlem af Investeringskomiteen i Formuepleje.

30. januar 2020

Lykken er ... en belåning på 40 procent

Mange drømmer om at blive gældfri, men med det nuværende rentemiljø er det oplagt at overveje belåning af sin bolig med op til 40 procent. Mange særdeles kreditværdige kunder sigter målrettet mod at blive gældfri, men belåner du din ejendom med op til 40 procent, kan det ofte være en bedre ide, og i flere tilfælde kan du ende med at få penge – for at låne penge.

27. januar 2020

Uvished om virus gør de finansielle markeder usikre

Mandagens handel har været præget af moderate aktiekursfald. Kursfaldene skyldes usikkerheden om, hvor meget corona-virussen kan sprede sig. ”Der er flere ting i det. Corona skaber selvfølgelig noget uvished, fordi det potentielle omfang er ukendt. Kursfaldene kommer dog også oven på en lang periode med ganske pæne kursstigninger, og så skal der typisk ikke så meget til at sende eksempelvis aktier ned,” siger Henrik Franck, investeringsdirektør og medlem af investeringskomiteen i Formuepleje.

20. januar 2020

Verdens største kapitalforvalter ændrer kurs

Midt i offentliggørelsen af amerikanske bankregnskaber og underskriften på delaftalen mellem USA og Kina var der i sidste uge en ting, der tiltrak sig særlig opmærksomhed: Et brev fra direktøren for verdens største kapitalforvalter.

17. januar 2020

Hvad er indre værdi?

Formueplejes rådgivergruppe støder tit på spørgsmål om ”indre værdi” i Formuepleje-foreningerne. Her får du forklaringen på, hvad indre værdi er, og hvorfor der ikke kommer en regning, når du betaler performance fee.

16. januar 2020

Perspektiverne for aktier ser fornuftige ud i 2020

Tre forhold gjorde 2019 til et stærkt aktieår med samlet 30 procent i afkast. Forhold, der tidligere har været en modvind for aktier, og som nu er vendt til medvind. Som investor kan man forvente, at 2020 bliver et positivt aktieår præget af virksomhedernes driftsevner og ikke mindst den politiske situation i USA.

15. januar 2020

Globaliseringen har kulmineret

Over de seneste årtier har globaliseringen skabt stigende velstand over hele kloden og løftet millioner af mennesker ud af fattigdom. Men nu er der tegn på, at globaliseringen har kulmineret.

14. januar 2020

Formuepleje vil være din sparringspartner for livet

Er du Premium Elite-kunde, er du velkommen til at invitere din revisor eller advokat med til møde i Formuepleje. ”Ofte kender vi vores kunders behov præcist, og sammen med din revisor eller advokat kan vi være med til at sørge for, at eksempelvis generationsskiftet glider så let som muligt. Vi har en ambition om at være kundernes sparringspartner for livet, og det er i det lys, at man skal se tilbuddet,” siger Helle Snedker, kundedirektør og partner i Formuepleje.

10. januar 2020

Ti temaer for udviklingen i 20’erne

Hvilke politiske og økonomiske temaer vil skabe historien om det kommende årti? Her kommer ti bud på, hvad der vil optage politikere, økonomer, investorer og arbejdsmarkedets parter.

8. januar 2020

Aktieåret 2020 starter helt anderledes end 2019

Tre forhold gjorde 2019 til et stærkt aktieår med samlet 30 procent i afkast: pengepolitik, handelsretorik og vækststabilisering. Den tiltagende medvind på aktiemarkederne kan dog registreres i aktiernes værdiansættelse. Det bør være et af de væsentligste skift, som investor bør være opmærksom på i 2020.

6. december 2019

Opråb på dine børns vegne

Hvis du er så heldig at være forælder til børn der sparer op – enten med hjælp fra dig eller gavmilde og fremtidssynende bedsteforældre – så har du en forpligtelse, du ikke må ignorere.

20. november 2019

Træffer du også de forkerte beslutninger med dine penge

Næsten alle har et potentiale for at optimere deres privatøkonomi ved at investere rigtigt, spare op rigtigt, bruge pengene i den rigtige rækkefølge og placere sine midler i de rigtige skattemiljøer. Men alt for få får det gjort optimalt.

31. oktober 2019

Sharpe Ratio: Et fantastisk nøgletal - hvis man bruger det korrekt!

De af jer, der har taget imod vores tilbud om at få vurderet jeres porteføljers risiko og potentialer, vil vide, at Sharpe ratio er et af de fire nøgletal, som vores Formueanalyse beregner. Når vi har valgt at beregne og vise Sharpe ratio i Formueanalysen, så er det naturligvis fordi, at det er et vigtigt og informativt nøgletal. Hvis man altså bruger det korrekt! Jeg vil derfor i denne artikel stille skarpt på, hvad det er, at Sharpe ratio kan fortælle os, men også hvilke svagheder og faldgruber der er.

15. oktober 2019

Din formue vokser ikke under hovedpuden

På grund af de negative renter er der lagt op til nogle investerings- og opsparingsmæssigt smalle år med lave afkast. Medmindre man gør sig umage og går på jagt efter noget mere og bedre. For at sikre den optimale pension og opsparing kræver det mere end nogensinde en aktiv stillingtagen.

15. august 2019

Sørg for at sikre din partners adgang til penge ved dødsfald

Det er et følsomt emne, som for mange er svært at tale om: Når din ægtefælle dør, lukkes adgangen til de fælles bankkonti – indtil der er klarhed over, hvem der skal arve afdøde. Sørg derfor for, at begge parter har en konto i eget navn. ”På den måde risikerer man ikke at blive låst fra adgangen til sine penge ved partnerens bortgang. Er samtalen for svær at klare selv, står vi gerne til rådighed for rådgivning og hjælp. Vi har mange kunder i samme situation,” siger Helle Snedker, kundedirektør i Formuepleje.

22. juli 2019

I Formuepleje har vi en rådgiver der passer til dig

Rådgivning er ikke bare rådgivning. Kunder kræver noget forskelligt og har varierende behov. Derfor kan man ikke matche enhver rådgiver med alle kunder og omvendt. I Formuepleje gør vi en stor indsats for, at alle kunder har lige præcis den rådgiver, de gerne vil have. ”Det kræver også, at alle vores rådgivere ikke er ens ud over, at de skal være udstyret med de bedste kompetencer, erfaring og den nødvendige certificering,” siger Helle Snedker, kundedirektør i Formuepleje.

15. maj 2019

På den gyldne Green

I januar fik håndboldspilleren Jannick Green sit livs største håndboldoplevelse, da han blev verdensmester med det danske landshold foran et ellevildt hjemmepublikum. Det var endnu større end at blive olympisk mester, fortæller håndboldmålmanden, der er udlandsprofessionel i den tyske håndboldklub SC Magdeburg. Og så er han med et godt afkast i bagagen og en konservativ tilgang til sine investeringer tilfreds kunde i Formuepleje gennem mange år.

9. maj 2019

Husk at tjekke om din opsparing giver et ordentligt afkast

Mange lader opsparinger og investeringer stå uden aktivt at tjekke, om de faktisk leverer et konkurrencedygtigt afkast. Det er ærgerligt, når man med et relativt enkelt værktøj kan teste sin investerings styrke og måle, hvordan den klarer sig. Her følger en guidet rundtur til, hvordan det foregår.

26. april 2019

Konfirmationsgaven, der varer langt ud i livet: en investering

Konfirmationssæsonen er ved at være over os igen. Det giver anledning til lige at minde om, hvad den gode konfirmationsgave også kan være: En investering eller penge til en investering. Det er en fremtidssikret gave med lang holdbarhed.

8. marts 2019

Gør lidt ekstra hjemmearbejde, når du tjekker årsopgørelsen

Danskerne sidder igen i kø til Skats hjemmeside for at finde ud af, om der venter et skattesmæk for 2018, eller om man har betalt for meget og får penge tilbage. ”Imens man sidder der og venter, er det en god ide at sikre sig, at der er styr på ens skatteforhold,” siger Helle Snedker, kundedirektør i Formuepleje.

7. februar 2019

Sådan gør du, hvis 10 millioner dumper ned i din favn

Fra 0 til 10 millioner kroner stort set på en formiddag. Det har været situationen for et par af Formueplejes nye kunder. Men hvad skal man stille op, hvis man pludseligt får adgang til en stor sum penge? Det er et spørgsmål, som mange drømmer om at skulle svare på, og som rent faktisk bliver aktuelt for nogle dygtige eller heldige mennesker. Svaret er ikke helt ligetil.

7. februar 2019

Skal jeg ændre på min risikoprofil, når markederne falder?

Efter en periode med kursfald som i slutningen af 2018 møder vi som formuerådgivere typisk en del kunder, der er blevet ængstelige efter at have set fald i depotet og derfor overvejer at sælge ud af investeringerne. Hvis man stadig sover godt om natten, gælder det om at holde sig til planen, men ligger man søvnløs over den negative udvikling, kan det godt være, at man bør justere sin risiko, selv om man i princippet ligger med den rigtige risikoprofil.

3. december 2018

Aktiesparekontoen - det kan du bruge den til

Folketinget har gjort det lettere at investere i aktier efter vedtagelsen af Aktiesparekontoen. ”Forhåbentlig stimulerer det danskernes lyst til at investere. Det kan give god mening at kigge på mulighederne i Aktiesparekontoen,” mener Helle Snedker, kundedirektør i Formuepleje.

10. oktober 2018

Mere end blot fodboldspiller

Allerede i en ung alder havde fodboldspilleren Erik Sviatchenko tjent en formue. Han er uhyre bevidst om sin privilegerede situation og tager ansvaret for at værne om og pleje sin formue meget seriøst. Blandt andet ved at investere – men også ved at have andet og mere end fodbolden som karrierevej.

6. juli 2017

Den optimale aktiestrategi

Formuepleje har bevidst valgt en multistrategi i sammensætningen af sin store globale aktieportefølje. Ved at anvende flere strategier, og ikke fokusere smalt på for eksempel Value eller Vækst, har Formuepleje en ambition om på langt sigt fortsat at levere et attraktivt, risikojusteret merafkast.

21. juli 2016

10 skarpe fra kundechefen

Her 100 dage efter, at hun kom tilbage til Formuepleje i Hellerup, er Helle Snedker på de mange kundemøder, hun har deltaget i, løbende blevet stillet de samme spørgsmål igen og igen. Her er listen med dem, hun hører oftest – og hendes svar.

29. april 2016

Investeringer med skjult risiko får sportsfolk til at søge økonomisk rådgivning

Det kan være svært at gennemskue risikoen, når smarte sælgere lover guld, grønne skove og tårnhøje afkast ved for eksempel at investere i vindmølleprojekter eller ejendomme i Sydeuropa. Det oplever flere og flere sportsfolk, og de kommer til Formuepleje for at få hjælp til at styre uden om de risikofyldte investeringer.

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op