Spring til indhold

9. januar 2024

Formuepleje indleder salgsproces af kreditteam til samarbejdspartner

Af Formuepleje

Absalon Corporate Credit (ACC), der er Formueplejes afdeling for investeringer i virksomhedsobligationer, bliver solgt til den britiske kapitalforvalter Impax. Efter salget vil Formuepleje fortsat have adgang til ACC’s specialister og produkter, som forbliver en integreret del af Formueplejes fonde og tilbud.

Formuepleje og Impax har et langvarigt samarbejde på både børsnoterede strategier og ikke- børsnoterede fonde, og Impax har siden 2018 også været en af Formueplejes eksterne aktieforvaltere af investeringer i bæredygtige børsnoterede fonde. Impax er en specialiseret asset manager med fokus på investeringer, der understøtter omstillingen til en mere bæredygtig økonomi.

”Jeg er glad for, at vi har fundet denne løsning sammen med teamet fra Absalon Corporate Credit. Den sikrer, at vi i Formuepleje kan fortsætte med kreditforvaltning på allerhøjeste niveau og nu også i samarbejde med en førende global forvalter. Det bliver rigtig godt for kunderne, Formuepleje og ACC-teamet. Løsningen bliver dermed også et element i vores aktuelle fokus på at gøre Formueplejes investeringskerne stærkere og mere robust, med investeringsdirektør Rasmus Cederholm i spidsen”, siger Peter Kjærgaard, direktør i Formuepleje.

Absalon Corporate Credit teamet forvalter to strategier med High Yield obligationer og virksomhedsobligationer fra EM-lande. Teamet på fire personer blev en del af Formuepleje i 2015.

”Med denne aftale bliver vi en del af en af de førende kapitalforvaltere i verden indenfor bæredygtige investeringer. Dette er vigtigt for teamet og den fortsatte udvikling af strategierne, da vi ser ind i et stigende behov for analyse, rapportering og engagement med hensyn til bæredygtighed i tillæg til de gængse finansielle nøgletal. Vi ser fortsat attraktive muligheder i kreditmarkedet, og kombinationen af vores investeringsproces og mere end 20 års erfaring har vist sig særdeles succesfuld i forhold til at skabe merafkast over tid. Dette ser vi frem til at bygge videre på, mens vi fastholder vores stærke forhold til Formuepleje”, siger Klaus Blaabjerg, direktør i Absalon Corporate Credit

Efter gennemførelsen af købet er det planen, at Impax leverer porteføljepleje til Formuepleje i relation til de to danske kreditfonde, mens Formuepleje fortsat vil fungere som administrationsselskab og distributør. Det er ligeledes planen, at Impax bliver administrationsselskab, investeringsforvalter og distributør af de Luxembourg-baserede Absalon SICAV-fonde, der bliver en del af Impax´ Irland-baserede UCITS-sortiment. Dette er betinget af godkendelse fra bestyrelsen i Absalon SICAV, investorerne samt myndighedernes godkendelse.

”Overtagelsen af det meget erfarne team med den særdeles succesfulde historik vil komplementere vores eksisterende obligationsforretning, især i forhold til high yield segmentet. Vi sætter i den forbindelse stor pris på samarbejdet med Formuepleje, og er glade for denne mulighed for at udvikle partnerskabet yderligere", siger Ian Simm, grundlægger og administrerende direktør i Impax.

Impax har hovedkontor i London, men Absalon Corporate Credit teamet bliver siddende i og opererer ud af Danmark.

FAKTA

Formuepleje er en af Danmarks største bankuafhængige kapitalforvaltere med mere end 35 års erfaring i at udvikle optimale investeringsløsninger. Vores investeringskoncept fokuserer målrettet på at levere et højt risikojusteret afkast. Det betyder, at vi investerer med henblik på at få mest muligt afkast for så lav risiko som muligt.

Den samlede kapital under forvaltning er mere end 65 mia. kr., og kundegrundlaget er omkring 18.000. Formuepleje beskæftiger mere end 100 medarbejdere fordelt på kontorer i Århus og København

Impax blev grundlagt i 1998 og er en specialiseret kapitalforvalter med særligt fokus på bæredygtighed og ansvarlige investeringer.

AUM er ca. 300 mia. kr. investeret i både børsnoterede og private markedsstrategier.

Absalon Corporate Credit blev etableret i 2007 af Klaus Blaabjerg, Sune Højholt Jensen og Toke Katborg Hjortshøj.

I 2012 kom også Peter Dabros til. I 2015 blev teamet en del af Formuepleje med særligt sigte mod institutionelle kunder.

Absalon Corporate Credit forvalter to fonde: Absalon Global High Yield, der investerer i 75–125 emner og Absalon Emerging Markets Corporate Debt, med fokus på virksomhedsobligationer fra Emerging Markets. Samlet AUM er ca. 3 mia. kr.

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver