Spring til indhold

Fokus

Fokus er en moderat gearet portefølje, der består af danske realkreditobligationer, hvor målsætningen er at skabe et langsigtet merafkast i forhold til en bred portefølje af langtløbende danske realkreditobligationer. 

 

Om Fokus

Afdelingen investerer i realkreditobligationer og anvender gearing til at optimere det langsigtede risikojusterede afkast. Afdelingen kan alene optage lån i danske kroner og euro og skaber sit afkast gennem ved dels at låne til lave renter og investere til højere renter, dels at positionere sig i forhold til forventede skift på rentekurven, dels ved omhyggelig udvælgelse af de enkelte obligationer. Fokus har mulighed for at anvende finansielle instrumenter til at ændre sin eksponering over for forskellige typer af obligations- og valutarisici.

ISIN-kode: DK0060498509
Risikoindeks: Fokus Indeks

Tabsrisiko* og investeringshorisont

Tabsrisiko:
Middel
Horisont:
Min. 4 år

* I Formuepleje benytter vi en egenudviklet model til risikoklassificeringen af vores fonde, hvor risikoklassificeringen fastlægges på baggrund af tabsrisikoen på 24-36 måneders sigt. Du kan læse mere om Formueplejes egenudviklede model til risikoklassificering her.  

Du skal være opmærksom på, at Formueplejes egenudviklede model til risikoklassificering og vores egne estimater på fremtidige afkast kan afvige fra den risikoklassificering og de afkastscenarier, der fremgår af dokument med central information, som er baseret på fælles europæiske regler. Du kan finde dokument med central information for hver fond her

Fokus på obligationer

Formuepleje Fokus kom til verden som et investeringskoncept, der udnyttede de muligheder, der opstod i kølvandet af den økonomiske krise. Verden over var der stor forskel på, hvordan de enkelte lande blev ramt af krisen, men på grund af det unikke danske realkreditsystem kombineret med 25 års fastkurspolitik stod dansk økonomi som en af de stærkeste i Europa. Med en historisk høj renteforskel mellem pengemarkederne i euroen og traditionelle danske realkreditobligationer så Formuepleje et potentiale for et højt og meget attraktivt afkast. I dag er det samme tilgang, der ligger til grund for investeringsstrategien i Fokus.

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få mere viden om vores fonde

Fondsbørsmeddelelser

Fondsbørsmeddelelser

Formuepleje A/S sender, når det er relevant og påkrævet af gældende lovgivning, meddelelser til Nasdaq Copenhagen.
Se alle fondsbørsmeddelelser

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept

Mød os

Få sparring på din økonomi

Hvis du gerne vil vide mere om Formuepleje, og hvad vi kan gøre for dig og din økonomi, kan du bestille en uforpligtende samtale med en rådgiver.
Bliv ringet op