Spring til indhold

Pareto

Formuepleje Pareto er bygget på en lavrisikoportefølje af aktier og obligationer, som geares én gang for at nå en højere risiko og dermed et højere forventet afkast til dig som investor. På den måde bevarer vi det gode forhold mellem aktier og obligationer.

 

Om Pareto

Investeringsstrategien i Pareto tager udgangspunkt i teorien om optimale porteføljer og tangentporteføljestrategien. Ud fra teoretiske sammenhænge bygges en lavrisikoportefølje, der består af cirka 25-35% globale aktier og cirka 65-75% obligationer. For at øge risikoen og dermed opnå et højere forventet risikojusteret afkast gearer vi denne portefølje én gang gennem lån optaget af fonden i danske kroner eller euro. Samtidig bevarer vi det gode forhold mellem aktivklasserne.

ISIN-kode: DK0060497964
Risikoindeks: Under middel risikoindeks

Tabsrisiko* og investeringshorisont

Tabsrisiko:
Under middel
Horisont:
Min. 3 år

* I Formuepleje benytter vi en egenudviklet model til risikoklassificeringen af vores fonde, hvor risikoklassificeringen fastlægges på baggrund af tabsrisikoen på 24-36 måneders sigt. Du kan læse mere om Formueplejes egenudviklede model til risikoklassificering her.  

Du skal være opmærksom på, at Formueplejes egenudviklede model til risikoklassificering og vores egne estimater på fremtidige afkast kan afvige fra den risikoklassificering og de afkastscenarier, der fremgår af dokument med central information, som er baseret på fælles europæiske regler. Du kan finde dokument med central information for hver fond her

Bag om fonden: Fokus på det væsentlige

Grundtanken bag Pareto findes helt tilbage i 1800-tallets Italien. Selskabet er opkaldt efter den italienske økonom og filosof Vilfredo Pareto, som brugte hele livet på at forske i optimal fordeling i forskellige sammenhænge. Pareto er især kendt for sine tanker om optimal fordeling og 80/20-reglen - en matematisk formel, der forklarer, hvordan værdier fordeler sig. For eksempel påviste han, at det altid har været sådan, at 20 procent af befolkningen har ejet 80 procent af formuerne i verden. 

Med udgangspunkt i dette princip kan man også sige, at 80 procent af et afkast kommer fra 20 procent af investeringerne, og derfor er det også netop de 20 procent, der er vigtige at identificere og fokusere på. Målsætningen for Formuepleje Pareto er derfor at udnytte ressourcer og kompetencer på en effektiv måde, så man kan optimere og fokusere på de investeringer, der giver investorerne det største afkast. 

 

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få mere viden om vores fonde

Fondsbørsmeddelelser

Fondsbørsmeddelelser

Formuepleje A/S sender, når det er relevant og påkrævet af gældende lovgivning, meddelelser til Nasdaq Copenhagen.
Se alle fondsbørsmeddelelser

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept

Mød os

Få sparring på din økonomi

Hvis du gerne vil vide mere om Formuepleje, og hvad vi kan gøre for dig og din økonomi, kan du bestille en uforpligtende samtale med en rådgiver.
Bestil en opringning