Spring til indhold

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

I Formuepleje er vi specialister i langsigtet opsparing. Det betyder, at vi har en målsætning om at levere et konkurrencedygtigt, risikojusteret afkast efter alle omkostninger og at bevare og øge værdien af vores kunders opsparinger over tid.  

Et langtidsholdbart koncept, der giver resultater

Modsat mange andre kapitalforvaltere mener vi dog ikke, at måden at nå det højere afkast på er ved at øge andelen af aktier i porteføljen, for selvom man øger risikoen markant, følger det forventede afkast ikke nødvendigvis med.

For os er det vigtigste derfor, at du altid har den rigtige sammensætning af aktivklasser i din portefølje. Hvis du vil have mest muligt ud af dine investeringer, handler det nemlig om at bevare det gode forhold mellem afkast og risiko.  

Dét er grundtanken i vores investeringskoncept, som vi siden 1986 løbende har justeret og forbedret, og som går igen i alle vores blandede kapitalforeninger.

Det er også dette koncept, som gennem tiden har sikret investorerne i vores ældste investeringsløsning, Formuepleje Safe, et attraktivt gennemsnitligt årligt afkast.

 

Formueplejes konceptforeninger | Sådan gør vi brug af gearing

* I Formuepleje benytter vi en egenudviklet model til risikoklassificeringen af vores fonde, hvor risikoklassificeringen fastlægges på baggrund af tabsrisikoen på 24-36 måneders sigt. Du kan læse mere om Formueplejes egenudviklede model til risikoklassificering her.  

Du skal være opmærksom på, at Formueplejes egenudviklede model til risikoklassificering og vores egne estimater på fremtidige afkast kan afvige fra den risikoklassificering og de afkastscenarier, der fremgår af dokument med central information, som er baseret på fælles europæiske regler. Du kan finde dokument med central information for hver fond her

Den gode investering

For at sammensætte den portefølje, der giver det højeste afkast til den laveste risiko, siger erfaringen, at den optimale likvide portefølje består af 65-75 procent obligationer og 25-35 procent aktier. Sådan er fordelingen af aktivklasser i vores grundportefølje, som er den af Formueplejes blandede fonde, der har den laveste risiko.

Fondenes investeringsstrategi tager udgangspunkt i teorien om optimale porteføljer og tangentporteføljestrategien. Ud fra disse sammenhænge bygges en lavrisikoportefølje, der består af cirka 25-35 procent globale aktier fordelt på 60-80 selskaber og cirka 65-75 procent obligationer. For at øge risikoen og dermed det forventede afkast gearer vi denne portefølje op til fire gange gennem lån optaget af fonden i danske kroner eller euro. Dermed opnår du som investor en stabil investering med et langsigtet højt forventet risikojusteret afkast.

Bred vifte af fonde uden skjulte omkostninger

Ud over de blandede Formueplejeforeninger udbyder vi en række fonde, som kan sammenlignes med de løsninger, du for eksempel kan købe i din bank. Forskellen er bare, at du hos os kun betaler for kapitalforvaltning – aldrig for handler og diverse følgeforretninger.

Se vores fonde
Får du den rigtige rådgivning?

Personlig rådgivning

Får du den rigtige rådgivning?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont, inden vi giver dig vores bud på, hvordan du optimerer din økonomi og får mest muligt ud af din formue.

Tal med en rådgiver
Vi tager et ansvar

Ansvarlige investeringer

Vi tager et ansvar

Det er vores holdning, at vores investorers villighed til at stille kapital til rådighed for virksomheder ikke blot er et bidrag til økonomisk vækst og udvikling i verden, men også en forudsætning for udviklingen af en fri, retfærdig og bæredygtig verden.

Få indblik i vores ansvar

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op
Træd ind i et oplevelserigt fællesskab

Premium

Træd ind i et oplevelserigt fællesskab

Når du investerer med Formuepleje, træder du ind i et netværk, der nyder særlige oplevelser på faglige arrangementer, personlig rådgivning og andre fordele.
Læs mere om Premium
Vi tager et ansvar sammen

Ansvarlige investeringer

Vi tager et ansvar sammen

I Formuepleje tager vi ansvar for den verden, vi driver forretning i. Dette ansvar løfter vi blandt andet i vores investeringsproces.
Vores tilgang til ansvarlig investering
Finansielle instrumenter

Oversigt

Finansielle instrumenter

Her finder du en generel beskrivelse af udvalgte finansielle instrumenters funktion og forventede udvikling under forskellige markedsforhold, samt de særlige risici, der er forbundet med hvert enkelt.
Få overblikket her