Spring til indhold

30. oktober 2020

Dommen over den store regnskabsdag

Af Otto Friedrichsen

Torsdag var en tung regnskabsdag, hvor teknologigiganterne Apple, Amazon, Alphabet og Facebook fremlagde deres seneste tal. Overordnet set med gode regnskaber, men det samlede billede er præget af, at forventningerne er kørt voldsomt op.

Den største regnskabsuge i denne regnskabssæson lakker mod enden, og den største regnskabsdag i den største regnskabsuge er overstået. 225 selskaber af de 500 selskaber i det amerikanske S&P 500-indeks er aktuelle med regnskabstal i denne uge, og torsdag var den helt store dag med regnskaber fra teknologigiganter som Apple, Amazon, Alphabet og Facebook.

Alene de fire selskaber udgør cirka 17 procent af markedsværdien i S&P 500, så det var en dag med potentiale for kursudsving, og det skete også. I første omgang mest til den positive side, men i efterhandlen kom der også røde tal på banen.

Store forventninger

Generelt betragtet er det fremragende regnskaber, som selskaberne præsenterer. Problemet er bare, at forventningerne er kørt enormt op, og derfor er svære at indfri. Og teknologiselskabernes kursridt gennem hele 2020 er netop forventningsdrevet, så der er ingen plads til skuffelser. Det skaber et pres på de marginer, som selskaberne skal levere.

Et selskab som Amazon omsatte alene i 3. kvartal for næsten 100 milliarder dollars – eller 37 procent mere end i samme kvartal for et år siden. Det vidner lidt om den udvikling, der er i disse selskaber. Alligevel kunne man se Amazon falde i eftermarkedet, fordi investorerne havde sat næsen op efter endnu mere, og samtidig blev en smule udfordret på omkostningsbasen.

For Apples vedkommende blev det straffet, at selskabet i sit årsregnskab ikke leverede nogen guidance for det vigtige 4. kvartal (der er 1. kvartal for Apple, som kører med skævt regnskabsår). Kvartalet er ellers årets vigtigste for Apple, fordi der både er Black Friday, Cyber Monday og julehandlen, men Apple-CEO Tim Cook mener ikke, at det er forsvarligt med en konkret guidance, når usikkerheden foranlediget af COVID-19 er så omfattende. Det skuffede investorerne, som i efterhandlen sendte Apple-aktien 3,7 procent ned i eftermarkedet.

For Facebook og Alphabet handlede regnskabsaflæggelserne især om omfanget af annoncering, og i begge tilfælde var der fremgang. Facebook viste overordnet set fremgang i annonceindtjeningen, men igen blev de høje forventninger udslagsgivende, og i eftermarkedet faldt aktien lidt tilbage.

Alphabet kom ovenpå efter skuffende 2. kvartal

For Alphabet, selskabet bag Google, var der tale om, at selskabet kom ovenpå igen i 3. kvartal, hvor indtjeningen steg mærkbart sammenlignet med det skuffende foregående kvartal. Det var ikke mindst stigende annoncering via search og Youtube, der sikrede fremgangen. Selskabet steg op mod 9 procent i eftermarkedet.

Alt i alt fortæller den store regnskabstorsdag en historie om en række selskaber, der egentlig leverer varen, men hvor forventningerne er kørt så højt op, at det er svært at leve op til dem. Det har i princippet været historien gennem hele 2020.

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver