Spring til indhold

20. januar 2021

Formuepleje runder 2020 fornemt af hos Morningstar

Af Formuepleje

Morningstars december-rangering af de danske investeringsforeninger er netop landet. Formuepleje kan glæde sig over at ligge med helt i toppen med et gennemsnit på 4,15 ud af de maksimale fem stjerner.

Morningstars opgørelse over de danske investeringsforeninger for december er god læsning set med Formuepleje-briller.

Formuepleje ligger placeret som nummer to på listen med et gennemsnit på 4,15 ud af de maksimale fem stjerner på den overordnede rating for fonde, der aktuelt er i live.

Det er et særdeles tilfredsstillende resultat ovenpå coronaåret 2020, der blev et investeringsår med voldsomme udsving.

”2020 var et specielt år med de bratte fald i foråret og den efterfølgende genopretning, der skød et næsten lige så hurtigt tempo. På den baggrund er vi meget tilfredse med at ligge med helt fremme i feltet med de 13 Formuepleje-fonde, der bliver ratet i Morningstar-regi,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

Nummer et på brutto- og nettoafkast

Og når Morningstar Rating dekomponerer de danske investeringsforeninger, kommer Formuepleje i flere tilfælde ud af de opgørelser som den øverst rangerende investeringsforening af de 20, der er med i opgørelsen.

Det gælder eksempelvis både rangeringen med estimat over, hvordan ratingen ville have set ud, hvis den alene var baseret på fondenes bruttoafkast og en tilsvarende opgørelse baseret på fondenes nettoafkast. Ligeledes ligger Formuepleje nummer et på nettoafkastet, hvis der også korrigeres for den risikofri rente, og nummer to på den endelige rating, når der er korrigeret for alle elementer.

”I Formuepleje er det altid det risikojusterede afkast efter alle omkostninger, vi fokuserer på. Det går vi målrettet efter, da vi er en aktiv forvalter, og det er her, at vi kan vise, at vi gør en forskel og leverer et merafkast. Morningstar måler på det samme: Risikojusteret efter alle omkostninger,” fremhæver Søren Astrup.

Sådan fordeler Formueplejes Morningstar-stjerner sig

De i alt 54 stjerner fordeler sig på 13 fonde, hvor Formuepleje har de maksimale fem stjerner i fem af fondene: Formuepleje Optimum, Forbrugsaktier og PensionPlanner Stabil, Balance og Vækst.

De globale aktieporteføljer LimiTTellus og Globale Aktier opnår begge fire stjerner, ligesom EM Virksomhedsobligationer, PensionPlanner Moderat og Rusland. Formuepleje Danske Aktier, Global High Yield og Obligationer har alle tre stjerner.

Den årvågne læser vil her bemærke, at Formueplejes mest kendte løsninger ikke figurerer blandt de ratede foreninger.

”Vores balancerede foreninger som Safe og Penta rates ikke af Morningstar, og dem betragter vi egentlig som vores allerbedste investeringsløsninger. Det gør os kun endnu mere stolte over, at vi ligger med helt øverst på listen over Danmarks bedste investeringsforeninger,” fortæller Søren Astrup.

”Vores ambition er fortsat at ligge med helt i toppen, og vi har relativt pæne forventninger til 2021, hvor verdensøkonomien skal finde sit fodfæste efter COVID-19-pandemien. Og med den ekspansive penge- og finanspolitik, der bliver ført verden over, har vi en forventning om, at rammebetingelserne for investeringer er gode. På den baggrund tror vi på 2021 som et godt investeringsår, hvor vi kan fortsætte med at ligge blandt de bedste, når Morningstar rangerer de danske investeringsforeninger,” slutter Søren Astrup.

 

 

 

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver