Spring til indhold

4. november 2020

Trumps chokerende opførsel sår tvivl om valgresultatet og trækker det muligvis i langdrag

Præsidentvalget i USA er på grund af de mange tidlige stemmer før valgdagen blevet uhyrligt tæt. Det har givet den siddende præsident Donald Trump mulighed for at så tvivl om de sidste stemmer. Det risikerer at trække det endelige valgresultat i langdrag. Det er en potentiel risiko for de finansielle markeder og det amerikanske demokrati, selv om det nu ser ud til at tippe i Joe Bidens favør.

Præsidentvalget i USA har udviklet sig stik modsat end forventet, og det trækker ud med en endelig afgørelse. I de seneste timer er flere af svingstaterne dog tippet i Joe Bidens retning.

Valget er blevet langt tættere end spået i meningsmålingerne, og på grund af de mange forhåndsstemmer via brev eller fysisk fremmøde er optællingen i nogle stater langt fra at være færdig. Netop i disse stater står Donald Trump umiddelbart med en stor føring, men da de forhåndsindkomne stemmer i overvejende grad lander på Joe Biden, er der stor tvivl om det endelige udfald.

Af den årsag erklærede Donald Trump sig i strid med sandheden her til morgen dansk tid helt uhørt som sejrherre i de afgørende stater North Carolina, Georgia og Pennsylvania, hvor optællingen slet ikke er afsluttet, og hvor afgørelsen sagtens kan nå at tippe endnu.

Samtidig opfordrede han til at stoppe optællingen af stemmer og advarede samtidig om, at han vil gå til Højesteret, hvis optællingen af de sidste stemmer fortsætter. Det er en historisk opførsel uden sidestykke, at en præsident ikke vil anerkende alle indkomne stemmer, og det risikerer dermed at trække op til et længerevarende juridisk slagsmål.

Trumps udmeldinger er en potentiel risiko

Set med investorøjne indebærer det en risiko, fordi et mudret valgresultat, der skal til Højesteret for at finde sin endelige afgørelse, er alt andet end det, som de finansielle markeder havde håbet på. Og også noget helt andet end det, som vi på forhånd havde regnet med. Dermed er der potentiale til at skabe et mere usikkert investeringsklima, hvis valgresultatet drages i tvivl.

Det ligger fast, at Demokraterne genvinder Repræsentanternes Hus, mens der på linje med kampen om præsidentposten fortsat er tvivl om udfaldet af valget til Senatet.

På forhånd havde vi i Formuepleje regnet med, at Demokraterne ville rydde bordet, men p.t. er der stor sandsynlighed for en splittet kongres. De finansielle markeder reagerer indtil videre begrænset, hvilket formentlig hænger sammen med, at de finansielle markeder ser status quo med Trump som præsident, republikansk flertal i Senatet og demokratisk flertal i Huset som noget, der er til at leve med. For eksempel vil det betyde, at der med sikkerhed ikke kommer de skattestigninger, som Joe Biden har ført valgkamp på.

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver