Spring til indhold

25. marts 2020

Redningshelikopter til USA’s økonomi

Af Formueplejes investeringskomite

Republikanerne og Demokraterne er som forventet nået til enighed om en historisk stor hjælpepakke, der skal afværge de værste konsekvenser af coronakrisen. Pakken indebærer blandt andet helikopterpenge til amerikanerne og har en værdi af 2000 milliarder dollars.

På linje med forventningerne er politikerne i USA blevet enige om en gigantisk hjælpepakke til amerikansk økonomi. Hjælpepakken har en samlet værdi på 2000 milliarder dollars – eller næsten tre gange så meget som den pakke, der blev lanceret under finanskrisen for godt 10 år siden.

Efter Formueplejes vurdering er gårsdagens hjælpepakke et tiltag, der vidner om, hvor langt politikerne vil strække sig for at holde hånden under amerikansk økonomi i den nuværende situation. Det er også et nødvendigt skridt for, at vi kommer hurtigst muligt ud på den anden side og godt igennem, som Formuepleje forventer.

Undervejs i forhandlingerne er hjælpepakkens omfang steget fra 1000 milliarder dollars til 2000 milliarder dollars. Hjælpepakken medførte tirsdag de største kursstigninger på en enkelt dag i det amerikanske Dow Jones-indeks siden 1932.

Helikopterpengene til amerikanerne

Et af de centrale punkter i pakken er, at næsten alle amerikanske husholdninger vil modtage en check – såkaldte helikopterpenge. Det er prøvet før, men ikke i samme omfang som nu, hvor voksne modtager 1200 dollars og børn 500 dollars. For folk med indkomster på over 75.000 dollars vil der ske en gradvis nedtrapning af det beløb, man modtager.

Pakken indeholder desuden stigende tilskud til hospitaler for cirka 100 milliarder dollars, 350 milliarder dollars i hjælp til mindre virksomheder og 500 milliarder dollars i hjælp til virksomheder som for eksempel luftfartsselskaber og krydstogtrederier. Desuden bliver der givet flere midler til de enkelte stater, der slås med både corona og svækket økonomi på grund af corona.

Den vidtrækkende hjælpepakke fra USA kommer oven i en række pengepolitiske lempelser fra en række toneangivende centralbanker og kan vise sig særdeles vigtig i forhold til, at både amerikansk økonomi og verdensøkonomien som helhed kommer ordentligt igennem corona.

Hjælpepakken vil medvirke til, at den økonomiske nedtur bliver mindre kraftig, og at verdensøkonomien kommer hurtigere ud af den økonomiske krise, som har ramt verden.

Man skal ikke regne med, at turbulensen på de finansielle markeder er overstået endnu, men hjælpepakker som den amerikanske giver håb om, at der findes en vej hen til en vis stabilisering, og at vi har set de værste aktiekursfald.

Hjælpepakkerne fra den amerikanske regering og landets centralbank er faktisk større end det, vi forventede – og det betrygger os i, at der fra regeringer og centralbanker gøres alt for, at den økonomiske afmatning bliver kortvarig.

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver