Spring til indhold

1. september 2023

Formueplejes nye investeringsdirektør: Jeg glæder mig til at blive målt på den rene performance

Af Kommunikation

Rasmus Cederholm foretrækker at blive målt og vejet på resultater og afkast. Han glæder sig til at omgive sig med et knaldstærkt investeringsteam kendetegnet ved høj faglighed og tillid og respekt for hinanden. Og så ser han frem til at rykke tættere på dem, det hele handler om: Kunderne.

Fredag den 1. september tiltræder Formueplejes nye investeringsdirektør og nye medlem af investeringskomiteen.

Rasmus Cederholm kommer fra jobbet som investeringsdirektør hos landets fjerdestørste pensionskasse, AP Pension, og han kommer til at spille en af hovedrollerne, når den nye strategiplan skal rulles ud.

Cederholm glæder sig til at lande hos Formuepleje, som han længe har haft et godt øje til, afslører han.

”Allerede som ny i branchen for små 23 år siden lagde jeg mærke til Formuepleje. Set udefra har Formuepleje i årenes løb været en massiv succeshistorie, og som andre i branchen har jeg fulgt udviklingen med beundring og nysgerrighed. Nu glæder jeg mig til selv at være en del af kulturen i Formuepleje. Den kan noget særligt, fornemmer jeg.”

Som leder af investeringsteamet vil han stå for en tillidsfuld og respektfuld kultur, hvor talenter stortrives og vokser. Det gælder både de erfarne kræfter og nye, som kommer til. Sammen skal holdet vende de senere års modvind til stærke resultater.

”Opgaven er klar. Vi skal have vendt performance, og så skal vi have generobret en markedsposition, hvor vi har et attraktivt produkt til det kundesegment, som er defineret i strategiplanen”, siger han.

For at få teamet til at blomstre og nå nye fælles mål er tillid og samarbejdsevner afgørende. Det duer ikke kun at ansætte dygtige individualister, ved han, som tidligere har stået i spidsen for succesfulde investeringsafdelinger og bygget en stærk kultur op fra grunden.

”Skal vi nå målet, skal alle give noget af sig selv og hver medarbejder skal have mandat til at udøve sine evner – og selvfølgelig løbende evalueres inden for det. Og så skal der være plads til at fejle uden at frygte at få et hak i tuden.”

Han lægger vægt på at omgive sig med specialister, som er ham fagligt overlegen på deres felt. Chefen er ikke altid den, der ved bedst – at lytte til kvalificerede input og handle på det er centralt for hans måde at lede på, siger han.

”Det handler om én ting, nemlig at få skabt det bedste hold og få fat i de bedste talenter. Dem, der har kompetencerne, skal også være dem, der sidder med mandatet – det er ikke nødvendigvis investeringsdirektøren eller investeringskomiteen, som alene træffer de klogeste beslutninger.”

Personligt glæder han sig til at blive målt endnu mere direkte på resultaterne – og til at stå til regnskab for dem.

”Ultimativt er det mig som investeringsdirektør, der træffer beslutningerne, og det er også mig, der kommer til at tage tæskene, hvis det ikke fungerer. Jeg lever og ånder for at blive målt og vejet på afkast og på den rene investeringsstrategi. Og så glæder jeg mig til at arbejde endnu mere direkte med kunderne – engagerede kunder, som har en holdning til, hvad der virker og ikke virker. Min rolle hos Formuepleje bliver mere ’straight to the point’ – orienteret mod investering og afkast. Det kommer til at give mig en stor arbejdsglæde.”

Om Rasmus Cederholm

Ny investeringsdirektør hos Formuepleje fra den 1. september. Rasmus Cederholm kommer fra en stilling som Investeringsdirektør i AP Pension fra 2021-2023. Han har tidligere været aktiechef samme sted fra 2017-2021. Inden da var han Senior Porteføljemanager hos Nykredit Asset Management fra 2011-2017. I 2007 var han medstifter og partner hos AMBER Asset Management A/S og før det arbejdede han med Asset Management hos Gudme Raaschou fra 2001-2007.

Cederholm har en Cand. Merc. (mat) fra CBS, 2003.

Privat bor han i Lejre uden for Roskilde sammen sin hustru og drengeflokken på 3, 7, 12 og 16 år.

Hvornår opstod din interesse for at investere?

Efter min soldatertid begyndte jeg på CBS. Jeg havde altid gerne villet læse matematik, faget var min store glæde på den internationale skole i Hamborg, hvor jeg havde matematik på højniveau og bl.a. deltog i internationale matematikkonkurrencer.

Matematik var fantastisk, syntes jeg – jeg overvejede at læse matematik på Københavns Universitet, men kom hurtigt frem til, at jeg ikke skulle læse matematik kun for matematikkens skyld. Jeg så ikke mig selv som fx underviser på universitetet. Altså begyndte jeg på CBS og fik den økonomiske baggrund.

Med det kom jeg ind i det her miljø, og herfra gik det ret stærkt, min interesse for finansmarkederne voksede. Vi havde finansiering og regnskab på CBS, og det var en helt ny verden, som åbnede sig for mig.

Jeg havde købt nogle enkeltaktier for min privatopsparing, mens jeg var soldat, og da jeg begyndte at studere, voksede den interesse. Jeg fik studiejob hos Gudme Raaschou, og fra da af galopperede min interesse for at investere derudad.

Hvad lærte du som ung privat investor?

I de tidlige år fik jeg opbygget en privat portefølje og lærte på den hårde måde. Fra jeg læste noget om en virksomhed i avisen og gik ud og købte den pågældende aktie, var det som regel for sent – nu var det alment kendt viden og ofte for sent at handle på.

Jeg lærte ydmyghed. Jeg blev fascineret af at prøve at nå frem til, hvad en aktie var værd og ikke bare købe løs. Så kom it-krakket, og med det fulgte mange dyre lærepenge, men jeg blev kun mere optaget af at kunne fremskrive en virksomheds evne til at generere fremtidig indtjening og værdien deraf. Efter mit studiejob hos Gudme Raaschou blev jeg fastansat samme sted. Det blev begyndelsen på min professionelle karriere.

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver