Spring til indhold

13. januar 2022

Formuepleje er for alle – uanset formuens størrelse

Af Formuepleje

Normalt omhandler investorportrættet i Magasinet FORMUE en enkelt investor, men denne gang har vi valgt at bringe hele tre investorportrætter, som viser, at Formuepleje er for alle – uanset hvem du er, og uanset det beløb du investerer for. I løbet af 2021 har vi budt velkommen til omtrent 4000 nye investorer i Formuepleje, og dem er vi naturligvis meget glade for – alle som en. Mange af de nye kunder har fundet vej til os via handelsplatforme som Nordnet og Saxo Bank, der i højere og højere grad vinder indpas, ligesom de negative indlånsrenter også får flere og flere danskere til at få øjnene op for at investere deres midler. Summa summarum: Formuepleje er for alle investorer – uanset størrelsen på formuen, og vi bestræber os derfor også på at have et bredt udvalg af attraktive investeringsløsninger, der passer til netop dig. 

Anita Bork

Anita Bork er for nylig efter et længere tilløb begyndt at investere. Tidligere i år stoppede hun på arbejdsmarkedet og har sammen med sin mand og to hunde bosat sig på den lille perle i Lillebælt – Årø, der ligger ved udmundingen af Haderslev Fjord. Her nyder hun en naturskøn tilværelse og den første tid som Formuepleje-investor med LimiTTellus og Better World i porteføljen. Naturligvis med et fromt håb om positive afkast af investeringerne. Her fortæller Anita Bork om vejen ind i Formuepleje:

”Min mand og jeg havde planlagt, at når jeg gik på pension, og vi fik solgt vores hesteejendom, ville vi sammen tilbringe vores tredje alder på Årø og bo i vores sommerhus sammen med vores to dejlige schæferhunde. Her nyder vi den smukke natur, sammenholdet og aktiviteterne på øen.

Oprindeligt er jeg uddannet børnehavepædagog og arbejdede som souschef i en stor aldersintegreret børnehave i mange år. De sidste 26 år af min karriere arbejdede jeg på en døgninstitution med børn og unge med multiple funktionsnedsættelser samt børn og unge med diagnoser inden for autismespektret.

Jeg kunne have gået på pension som 65-årig, men var først klar til at forlade arbejdsmarkedet som 67,5-årig. Fordi jeg blev på arbejdsmarkedet de år længere, får jeg udbetalt lidt ekstra i pension.

Bankernes indførelse af betaling af negative renter på indeståender for over 100.000 kroner fik mig til at tage skridtet til at investere. Jeg har fået sparet en sum op, som jeg ikke står og skal bruge her og nu, og de penge vil jeg gerne investere med henblik på, at de er mere værd om 10 år.

Min bankrådgiver oplyste mig om, at de gerne ville oprette en aktiesparekonto til mig, men selve købet af aktier skulle jeg selv stå for. Da det er en ny og delvis ukendt verden for mig, besluttede jeg mig for at kontakte Formuepleje, som jeg havde fået kendskab til via et familiemedlem, der havde investeringer i Formuepleje. Jeg fik fat i Maria Basel (kundekonsulent, red.), der foreslog mig at oprette en aktiesparekonto i banken. Her kan man i 2021 indskyde 102.300 kroner. (103.500 kroner i 2022, red.) Maria assisterede mig via Facetime og foreslog, at jeg skulle investere i globale aktier, så nu har jeg investeret i LimiTTellus og Better World Environmental Leaders – halvt af hver.

Det var rigtig god hjælp og vejledning, jeg fik. Det var konkret hjælp til at stå for handlen, helt ned til at trykke på den rigtige knap. Jeg fik den hjælp, som min bank ikke gav mig. Det er ikke sidste gang, jeg henvender mig.

Det er ikke tilfældigt, at halvdelen blev placeret i Better World (bæredygtig investering, red). Det går vi meget op i, og det er også derfor, at vi har valgt at bo, hvor vi gør. Vi vil gerne leve i pagt med naturen.

Jeg har lovet mig selv ikke at gå ind og kigge på investeringerne i tide og utide, da jeg har oplevet hos et familiemedlem, hvordan det kan påvirke og stresse ens hverdag. Jeg kan jo hverken gøre fra eller til. Når jeg kigger på investe ringerne om 10 år, skulle der selvfølgelig som minimum gerne være et positivt afkast, og det er jeg tryg ved.”

Simone Toftdahl

Simone Toftdahl har gennem håndboldkarrieren formået at spare pænt op undervejs, og nu har hun fået øjnene op for perspektiverne i investering, alt imens hun nyder tilværelsen som universitetsstuderende i Sydfrankrig. Her fortæller hun om, hvordan investeringsnetværket for kvinder Female Invest førte hende forbi Formuepleje:

”Jeg er kommet i gang med at investere efter et vist tilløb. Jeg havde nogle penge stående i banken og havde egentlig i lang tid tænkt over, at jeg skulle investere dem. Men jeg kendte ikke så meget til det og turde ikke helt tage det første skridt. Investering kan godt lyde lidt skræmmende, for hvad betyder det? Der er så mange ord, og mange begreber man ikke forstår. Det fik mig til at holde lidt igen.”

28-årige Simone Toftdahl er en af de mange nye investorer, der er begyndt at investere, men hun er glad for at have kastet sig ud i det efter en grundig forberedelsesproces.

Først en kort introduktion til Simone Toftdahl, der har været professionel håndboldspiller, siden hun var 17 år og løbende har fået lagt lidt til side og samtidig lagt planer for, hvad karrieren skulle byde på efter håndbolden:

”For nogle år siden, da jeg spillede i Norge, begyndte jeg at tænke lidt mere over, at jeg skulle have et rigtigt voksenarbejde. Jeg fik et job som projektleder i et eventbureau, og nu læser jeg til cand.merc. i branding og marketing, hvor jeg er på kandidatniveau. Lige nu læser jeg et semester i Bordeaux, som er en meget dejlig by med godt vejr, masser af restauranter og udeliv, og sidegevinsten er, at jeg lærer en masse om vin og vinslotte,” fortæller hun.

Som for så mange andre var det de negative renter, der fik Simone Toftdahl i gang med investeringer:
”I første omgang talte jeg med min egen bank, da de negative renter begyndte, og derudover deltog jeg i nogle arran-gementer hos Female Invest og kunne rigtig godt lide deres koncept. Female Invest er en rigtig god platform, men så savnede jeg en at tale med om det efterfølgende.”

Det er her, at Formuepleje og kundedirektør Helle Snedker kommer ind i billedet: 

”Et af Female Invest-arrangementerne var et webinar med Helle Snedker, og hun sagde nogle gode ting, som jeg følte mig tryg ved. Så tog jeg kontakt til hende, og vi mødtes. Og nu er jeg i gang, så nu arbejder pengene. Investering var dog nyt og fremmed for mig, og derfor har jeg også undersøgt det grundigt, før jeg er kommet i gang. Jeg brugte et år, før jeg foretog min første investering.”

Det år er til gengæld blevet brugt fornuftigt, idet Simone Toftdahl nu færdes hjemmevant i investeringsverdenen og jonglerer på egen hånd med investeringer i både inden- og udenlandske selskaber og ovenikøbet på flere platforme.

”Jeg investerer både igennem min egen bank og Nordnet og i både danske og udenlandske virksomheder, nogle indeks og en af Formueplejes fonde. Det er meget interessant at følge med i,” fortæller hun.

Den første tid som privatinvestor har allerede lært Simone Toftdahl, at investeringer kan bevæge sig både op og ned.

”Det begyndte ikke så positivt, heller ikke for Formue-plejes fond, men nu er billedet heldigvis vendt, og der er posi-tive afkast. Jeg kigger og følger lidt med, men jeg vil ikke bruge alverdens tid på det. Det er slet ikke en gang om dagen, jeg kigger. Måske en gang om ugen,” siger hun.

Indtil videre har Simone Toftdahl blot fået mod på mere, når det gælder investeringer, og er der penge til overs, er nye investeringer helt klart med i overvejelserne.

”Hvis jeg har opsparet nogle penge, bruger jeg lidt ekstra tid på at finde ud af, hvordan jeg skal placere pengene. Inden jeg begyndte at investere, havde jeg pengene stående i ban-ken i fem år, så det kan godt være, at jeg skulle være gået i gang noget før, nu da jeg har fundet ud af, at det ikke er far-ligt. Men måske kan jeg være heldig at gå på pension før tid.”

August Cornell

Formuepleje har fået en forpligtende opgave for 14-årige August Corell, der har investeret alle sine konfirmationspenge i Formueplejes investeringsløsninger. Inspireret af sin storebror og morfar har han fulgt opfordringen om at investere konfirmationspengene, så de kan blive mere værd til den dag, han skal flytte hjemmefra. Læs hvordan August Corell fandt frem til Formuepleje:

”Min storebror er uddannet inden for økonomi og arbejder med investeringer, og jeg har også talt med min mor og far om det herhjemme. Jeg tror, at det er bedre, at pengene er investeret, end at de bare står i banken. Vi har talt en del om det, men uden at det fylder det hele. Min mormor og morfar taler også en del om det. Det er min morfar og mormor, der kender Formuepleje godt, og det er også dem, der taler mest om det – og de taler positivt om det.

Investeringer er ikke noget, jeg taler så meget med vennerne om, så jeg ved ikke, om de også investerer. Det tror jeg ikke. Det er mest i familiesammenhæng, at vi snakker om det.
Jeg har investeret alle mine konfirmationspenge i For-muepleje og regner med, at jeg måske skal bruge dem den dag, jeg skal flytte hjemmefra. Det har jeg dog ikke besluttet med sikkerhed endnu.

Jeg ved ikke, om jeg også skal arbejde med investeringer som min storebror. Jeg har ikke andre planer endnu, men det kan godt være.

Jeg har ikke tænkt så meget over, hvordan jeg vil investere pengene, men nu når jeg investerer mine konfirmationspenge, skal jeg nok til at følge lidt med i kurserne, og hvordan det går. Jeg vil gerne investere sikkert, og hvor det også stiger lidt og uden for meget risiko. Jeg har talt med Maria Basel (kundekonsulent, red.) og min far om det, så jeg er tryg ved det. Jeg ved også godt, at investeringer kan gå op og ned.

Jeg har været til arrangementer i Formuepleje, siden jeg var lille sammen med min morfar. De hyggelige arrangementer, ikke de faglige. Og så spiser jeg pommes frites med Claus Hommelhoff (Formueplejes stifter, red.) ude ved Bakken Bears. Jeg kan godt lide basketball og er fan af Bakken Bears, men jeg går selv til håndbold, som jeg træner to gange om ugen og så kamp i weekenden.

Sådan kommer du i gang

Har du brug for hjælp eller mod på at investere med os, så er vi klar til at hjælpe dig videre med konkret rådgivning og formidling af investering af private midler, overskud i virksomhed, pensioner, børneopsparinger og meget andet.

Kontakt kundekonsulent Maria Basel på info@formuepleje.dk eller 87 46 49 00.

Artiklen er bragt i Magasinet FORMUE 01//2022

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver