Spring til indhold

28. maj 2023

Tid til privatøkonomisk forårsrengøring - fem gode råd til en stille dag i pinsen.

Af kundedirektør, partner Helle Snedker

Vi er midt i pinseferien, og du har forhåbentligt mulighed for at nyde nogle timer i fred og ro – langt fra hverdagens travlhed. Det er en god anledning til at gøre noget evigt aktuelt: At give din privatøkonomi et serviceeftersyn.

Jeg tror at de fleste af os rigtigt gerne vil holde fokus på den opgave: Sikre at vi får gode afkast,  at vi træffer gode valg i forhold til, hvordan skatten beregnes, at vi sparer op på den rigtige måde og sparer nok op.

Men det er en af den slags opgaver, der ofte glider i baggrunden – for det er så ubegribeligt nemt at lade være og hvis man intet gør, så gør man jo heller ikke noget forkert.

Eller gør man?

Jeg vil gerne prøve at gøre det lidt lettere at komme i gang og har derfor samlet 5 ting, som jeg vil anbefale dig at gøre i en stille stund for dig selv, mens du nyder pinsesolen:

 1. Log ind på pensionsinfo.dk med MitID. Når du er kommet indenfor, så tryk på ”Få det fulde overblik”. Her får du leveret en overskuelig oversigt leveret kvit og frit over din økonomi, når du går på pension.
  Hvis resultatet giver anledning til panderynker, og hvis du ikke mener at kunne leve for det beløb, overblikket viser, når du har forladt arbejdsmarkedet, så er det på tide at gøre noget ved det.
  Derefter trykker du på ”Sygdom og død”. Her forholder du dig til, om du har de rette dækninger, og om dødsfaldsdækningen tilfalder dem, du gerne vil have. Præmien på ”kritisk sydom” er typisk ikke høj, men værdien af en udbetaling i tilfælde af for eksempel en kræftdiagnose er høj – så dette kan være et særdeles godt sted at tjekke, om dækningen bør øges.
 2. Investerer du allerede i aktier eller investeringsforeninger med aktier, så er det oplagt at fylde en aktiesparekonto op. Du kan indbetale samlet set 106.600 kr., og ordningen er attraktiv fordi den nyder godt af en lav beskatning på 17% af det afkast du får - fremfor minimum 27 procent i skat, hvis de samme aktier eller aktiebaserede investeringsforeninger ligger i sparegrisen ”frie midler”.
  Beskatning af gevinster i frie midler sker først, når du sælger. På aktiesparekontoen beskattes du løbende. Men selv med denne forskel, er aktiesparekontoen bestemt værd at inddrage i optimeringen af din opsparing. Du kan høre meget mere om aktiesparekontoen her.
 3. Er opsparingen blevet for stor, så er det en god ide at kigge nærmere på, hvem der skal have de midler, du ikke selv når at bruge inden alder og aktivitetsniveau begynder at begrænse dig. Der er mange fordele ved at give ud med ”varm hånd”. Vi har udarbejdet en guide til dig om det emne lige her
 4. Fremtidsfuldmagt er også noget, vi indimellem tænker over, men ikke altid får handlet på. Fremtidsfuldmagten bestemmer, hvem der skal hjælpe dig med beslutninger, hvis du ikke selv er i stand til at tage dem. Fremtidsfuldmagten er for alle, for sygdom og ulykke kan desværre også ramme dig, selvom du ikke synes, du har alderen til det. Du finder en guide om emnet lige her.
 5. Sidst, men ikke mindst: Kom til møde med Formuepleje. Det er sjældent, at vi ikke finder en optimeringsmulighed i forhold til din økonomiske situation, når vi møder eksisterende og fremtidige kunder. Det koster kun din tid at komme på besøg, og hvis det passer dig bedre at tage det virtuelt kan vi mødes online.

Formuepleje er en bankuafhængig virksomhed, så vi betaler ikke bankerne noget for at rådgive om investering i vores fonde. Derfor hører du aldrig om Formueplejes løsninger i din bank. De penge vi ikke sender til banken, bruger vi i stedet på at levere en god rådgivning til dig, så du træffer din beslutning om investering hos os på det bedst tænkelige grundlag. For råd er kun lige nøjagtigt så gode, som det fundament de bygger på.

Jeg glæder mig over hver gang jeg hører en kunde sige, at vi er gode til at forklare, og at de føler sig trygge hos os. Det er den bedst tænkelige belønning man kan ønske sig.

Tilbage er kun at ønske god arbejdslyst med privatøkonomien – og ikke mindst – rigtig god pinse!

Formuepleje intropakke

 

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver