Spring til indhold

2. juni 2023

Formuepleje henter ny investeringsdirektør hos pensionsselskab

Af Formuepleje

Rasmus Cederholm bliver ny investeringsdirektør i Formuepleje. Han kommer fra en stilling som investeringsdirektør hos Danmarks fjerdestørste pensionsselskab, AP Pension og afløser dermed Henrik Franck, der forlod Formuepleje ved udgangen af maj.

Rasmus Cederholm har haft rollen som investeringsdirektør i AP Pension siden 2021, og inden da var han aktiechef samme sted.

Han begyndte at investere allerede i studietiden for knap 25 år siden og har efterfølgende bygget karrieren op hos en række kapitalforvaltere blandt andre Nykredit og Gudme Raaschou Asset Management. Derudover har han været med til at etablere sin egen virksomhed indenfor kapitalforvaltning.

”Rasmus har lang erfaring og dyb indsigt i kapitalforvaltning, og han har i den grad vist, at han har evnerne til at opbygge og lede nogle af landets bedste investeringsafdelinger. Han besidder et strategisk overblik og finansiel ekspertise på et højt niveau. Det er jeg sikker på, både Formuepleje og vores mange kunder vil få stor gavn af. Derudover evner Rasmus at navigere og handle i markeder, der er omskiftelige og under forandring. Det er efterspurgte kompetencer i øjeblikket, og jeg er utrolig glad for, at han takkede ja til at blive en del af vores hold”, siger administrerende direktør i Formuepleje, Peter Kjærgaard.

Rasmus Cederholm indtræder i Formueplejes øverste forretningsledelse, og han bliver en del af selskabets investeringskomité, der er ansvarlig for den overordnede investeringsstrategi og aktivallokering.

”Jeg har haft en fantastisk tid i AP Pension, hvor jeg fik lov at lægge investeringsstrategien for 175 milliarder kroner og opbygge et rigtig stærkt team. Formuepleje har lagt an til et bemærkelsesværdigt løft af forretningen med nye ejere, ledelse og en ny stærk strategi. Det synes jeg er en enestående mulighed, og jeg ser frem til at bygge videre på det stærke fundament, der allerede er etableret, men også at kunne kombinere min passion for investering med tættere kundekontakt og udvikling af robuste finansielle produkter hos en af landets absolut ledende kapitalforvaltere, hvor jeg ser et kæmpe potentiale”, siger Rasmus Cederholm.

I spidsen for et styrket investeringsteam

Rasmus Cederholm kommer til at stå i spidsen for et team med både stærke etablerede og helt nye kræfter. I april annoncerede Formuepleje oprettelsen af et nyt aktieteam under ledelse af Morten Gregersen, som Rasmus Cederholm i øvrigt tilbage i 2007 stiftede AMBER Asset Management sammen med.

Det nye aktieteam udgør - sammen med Formueplejes eksisterende kompetencer og samarbejde med eksterne forvaltere - det investeringshold, Rasmus Cederholm kommer til at stå i spidsen for.

”Med Rasmus ombord har vi nu sat et særdeles stærkt hold på investeringsområdet. Med de store kompetencer vi allerede har og de nye der kommer ind, er vi klar til at hæve ambitionsniveauet på tværs af investeringsplatformen og dermed skabe endnu bedre resultater for investorerne”, forklarer Peter Kjærgaard.

Rasmus Cederholm tiltræder hos Formuepleje den første september.

Om Rasmus Cederholm:

2021 – 2023: AP Pension, Investeringsdirektør

2017 – 2021: AP Pension, Aktiechef

2011 – 2017: Nykredit Asset Management, Senior porteføljemanager.

2007 – 2011: AMBER Asset Management A/S, Stiftende Partner.

2001 – 2007: Gudme Raaschou Asset Management.

1998 – 2003: CBS, Cand. Merc. (mat)

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver