Spring til indhold

19. marts 2020

Derfor skriver banken til dig

Af Formuepleje

I løbet af de seneste uger har frygten for coronavirus skabt uro på de finansielle markeder og skabt markante kursfald. Derfor modtager mange investorer breve fra deres bank, som informerer om, at de har oplevet fald på mere end 10% i deres portefølje.

Har du i løbet af den seneste tid modtaget en besked fra din bank om, at din portefølje er faldet 10% i værdi, er du ikke alene. For at beskytte dig som investor bedst muligt er din bank nemlig lovmæssigt forpligtet til at oplyse dig om, at værdien af din portefølje er faldet med 10% – uanset hvad faldene skyldes.

”Reglerne for alle, der driver finansiel virksomhed, er siden finanskrisen blevet væsentligt strammere, og det skyldes primært et ønske om at beskytte forbrugeren langt bedre, end man gjorde tidligere. Er man en af dem, der får en meddelelse om, at ens portefølje er faldet i værdi, skal man se det som en god service, men ikke som en opfordring til at sælge ud,” siger Helle Snedker, der er kundedirektør i Formuepleje.

Sådan skal du forholde dig

Ifølge kundedirektøren er det i perioder med stor uro på de finansielle markeder, at man som langsigtet investor skal huske på sin investeringsstrategi og følge den plan, man har lagt.

”Når vi sammen med dig som kunde lægger en langsigtet plan for dine investeringer, tager vi ofte udgangspunkt i en formueanalyse. I analysen kommer vi blandt andet omkring best- og worst case-scenarier, hvor du forholder dig til, hvordan du vil have det i maven, hvis det værst tænkelige skulle ske. Det er hele grundlaget for den gode investeringsstrategi, vi lægger sammen, og så længe udsvingene holder sig inden for den ramme, vi har aftalt, så forholder vi os i ro og tænker fortsat langsigtet. Når du har valgt Formueplejes balancerede fonde, så har du netop overladt beslutningerne til Formuepleje om, hvornår det er oplagt at øge eller mindske risiko, og derfor vil planen ikke holde, hvis du selv giver dig i kast med at justere,” siger Helle Snedker og tilføjer:

”Hvis du alligevel bliver nervøs, når markederne svinger, som de gør for tiden, er du meget velkommen til at kontakte os. Det kan være, at planen ikke passer så godt til dig, som du troede, eller at der er noget i din livssituation, som har ændret sig, siden vi talte sammen sidst. Og så kan den seneste tids markedsuro være en glimrende anledning til, at vi igen får kigget din økonomi igennem i sømmene.”

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver