Spring til indhold

20. marts 2020

Derfor skriver banken til dig

Af Formuepleje

I løbet af de seneste uger har frygten for coronavirus skabt uro på de finansielle markeder og skabt markante kursfald. Derfor modtager mange investorer breve  ra deres bank, som informerer om, at de har oplevet fald på mere end 10% i deres portefølje.

Har du i løbet af den seneste tid modtaget en besked fra din bank om, at din portefølje er faldet 10% i værdi, er du ikke alene. For at beskytte dig som investor bedst muligt er din bank nemlig lovmæssigt forpligtet til at oplyse dig om, at værdien af din portefølje er faldet med 10% – uanset hvad faldene skyldes.

”Reglerne for alle, der driver finansiel virksomhed, er siden finanskrisen blevet væsentligt strammere, og det skyldes primært et ønske om at beskytte forbrugeren langt bedre, end man gjorde tidligere. Er man en af dem, der får en meddelelse om, at ens portefølje er faldet i værdi, skal man se det som en god service, men ikke som en opfordring til at sælge ud,” siger Helle Snedker, der er kundedirektør i Formuepleje.

Sådan skal du forholde dig

Ifølge kundedirektøren er det i perioder med store uro på de finansielle markeder, at man som langsigtet investor skal huske på sin investeringsstrategi og følge den plan, man har lagt.

”Når vi sammen med dig som kunde lægger en langsigtet plan for dine investeringer, tager vi ofte udgangspunkt i en formueanalyse. I analysen kommer vi blandt andet omkring best- og worst case-scenarier, hvor du forholder dig til, hvordan du vil have det i maven, hvis det værst tænkelige skulle ske. Det er hele grundlaget for den gode investeringsstrategi, vi lægger sammen, og så længe udsvingene holder sig inden for den ramme, vi har aftalt, så forholder vi os i ro og tænker fortsat langsigtet. Når du har valgt Formueplejes balancerede fonde, så har du netop overladt beslutningerne til Formuepleje om, hvornår det er oplagt at øge eller mindske risiko, og derfor vil planen ikke holde, hvis du selv giver dig i kast med at justere,” siger Helle Snedker og tilføjer:

”Hvis du alligevel bliver nervøs, når markederne svinger, som de gør for tiden, er du meget velkommen til at kontakte os. Det kan være, at planen ikke passer så godt til dig, som du troede, eller at der er noget i din livssituation, som har ændret sig, siden vi talte sammen sidst. Og så kan den seneste tids markedsuro være en glimrende anledning til, at vi igen får kigget din økonomi igennem i sømmene.”

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Få en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Mød os

Mød en rådgiver og hør, om vores løsninger er noget for dig. Deltag i et af vores mange intromøder, som afholdes over hele landet.

Book et intromøde

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Insert alt text

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Insert alt text

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Insert alt text

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver