Spring til indhold

6. marts 2020

Formuepleje: Se igennem panikken

Af Formueplejes investeringskomite

I Formuepleje vurderer vi fortsat, at de finansielle markeder reagerer alt for voldsomt på COVID-19-virussen. Af de årsager har vores investeringskomité brugt dagens kursfald til endnu en gang at købe op i aktier.

Udbruddet af COVID-19-virus har atter medført kraftige kursfald mod ugens slutning. Formueplejes investeringskomite har på den baggrund besluttet at øge aktieeksponeringen.

”Vi har benyttet de meget sure markeder til at øge aktieandelen i LimiTTellus. Det er sket ved køb af amerikanske aktiefutures på S&P 500,” oplyser Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje på vegne af investeringskomiteen.

Den øgede aktieeksponering sker som resultat af, at investeringskomiteens vurdering er, at markederne lader sig præge af uvisheden og har for travlt med at sælge ud.

”Markederne er drevet af ekstrem usikkerhed i forhold til de negative økonomiske effekter af den inddæmningsstrategi mod COVID-19, som lige nu implementeres verden over. Sideløbende med det ser vi ganske kraftige stimuli fra centralbankerne, som skal sikre, at der er likviditet i det finansielle system, og at sunde virksomheder ikke rammes alt for hårdt af nedlukningseffekter og lignende,” fortsætter Søren Astrup.

Nye jobtal vidner om gang i USA

Ingen kan sige, hvor længe uroen kan vare, men COVID-19-frygten vil medføre en midlertidig nedgang i både vækst og indtjening. 

”Når det er sagt, mener vi også, at man skal se igennem panikken lige nu og forholde sig til de fundamentale forhold. Når markederne begynder på det, forventer vi atter ganske kraftige aktiekursstigninger. Vi regner med, at verdensøkonomien kommer i gang igen efter COVID-19 i stedet for at gå i stå. Det er baggrunden for vores beslutning,” afrunder Søren Astrup og nævner som eksempel på det, at fredagens jobrapport fra USA overraskede meget positivt med 273.000 nye jobs, hvor der var forventet 175.000. Det vidner om, at der fortsat er gang i verdens vigtigste økonomi.

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Få en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Mød os

Mød en rådgiver og hør, om vores løsninger er noget for dig. Deltag i et af vores mange intromøder, som afholdes over hele landet.

Book et intromøde

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver