Spring til indhold

Ejendomsteamet

Formuepleje Ejendomme er sat i verden for at skabe værdi for investorer gennem formidling, forvaltning og udvikling af udlejningsejendomme. Derfor har alle i vores dedikerede ejendomsteam mange års erfaring med at håndtere projekter fra indkøb til drift og rapportering.

Ejendomsteamet

Formueplejes ejendomsteam består af:

test

Mikael Fogemann

Ejendomsdirektør i Formuepleje

Mikael Fogemann er ejendomsdirektør i Formuepleje. Han er uddannet civilingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet i år 2000 og har suppleret den tekniske uddannelse med en HD-FR fra Copenhagen Business School samt en diplomuddannelse fra Harvard Graduate School of Design. Mikael begyndte karrieren med projektledelse i byggeriet – først hos vinduesproducenten Velux og senere som projektingeniør hos Rambøll og NCC. I 2008 tog han skridtet ind i investeringsbranchen, da han blev ansat hos den tidligere ejendomsinvesteringsfond Valad. Senest har han været ansvarlig for Direct Real Estate hos Danmarks største ejendomsinvestor PFA Ejendomme. Her har han været med til at forvalte en portefølje til en værdi på mere end 100 mia. kr. Som ejendomsdirektør har Mikael ansvaret for udviklingen og eksekveringen af Formueplejes ejendomsstrategier.

Henrik Demant

Henrik Demant

CFO i Formuepleje Ejendomme

Henrik Demant er CFO i Formuepleje Ejendomme og har af uddannelse en cand.merc. i Finance fra Aarhus Universitet, valgfag på MBA-niveau. Han har tidligere været involveret i børsnoteringen af en ejendomskoncern, hvor han også har været økonomidirektør. Henrik har stor erfaring i ledelse og finansiel styring af internationale private equity-fonde samt børsnoterede selskaber. Som CFO har Henrik ansvaret for al økonomi og den finansielle strategi.

Pernille Lyngsø

Pernille Lyngsø

Ejendomschef i Formuepleje Ejendomme

Pernille Lyngsø er ejendomschef i Formuepleje Ejendomme. Hun har fra 1989-2019 arbejdet som ejendomsmægler og erhvervsmægler. Som ejendomschef varetager Pernille al dialog med administratorer og øvrige samarbejdspartnere. Hun har ansvaret for optimering af vores ejendomme og lejemål - herunder at sikre lav tomgang og optimering af drift i forhold til omkostninger og indtægter.

Michael Karlsen

Michael Karlsen

Udlejningschef i Formuepleje Ejendomme

Michael Karlsen er udlejningschef i Formuepleje Ejendomme. Han er tidligere indehaver af flere ejendomsmæglerbutikker og har 25 års erfaring inden for salg, markedsføring og kommunikation. Som udlejningschef har Michael ansvar for udlejning af lejemål for at sikre og videreudvikle Formueplejes ejendomsportefølje - ved at sikre høj udnyttelse af lejepotentiale i vores ejendomme.

Henrik Borch

Henrik Borch

Real Estate Investement Manager

Henrik Borch er Real Estate Investment Manager og Cand.merc. i Finance. Han har i perioden 2015-2021 været ejendomskonsulent i to af Danmarks største erhvervsmæglere, hhv. Sadolin & Albæk A/S og Colliers International Danmark A/S. Henrik har senest været chef for Colliers’ vurderings- og rådgivningsafdeling i Aarhus. Han har derfor et stort kendskab til ejendomsmarkedet og har rådgivet nogle af de største danske og udenlandske ejendomsinvestorer om ejendomsdispositioner i Danmark. Som Real Estate Investment Manager er Henrik ansvarlig for håndtering af købsprocesser og investormateriale.

Bestyrelsen for Formuepleje Ejendomme

Vi er drevet af gode investeringer – for både din og vores egen skyld. Derfor har vi allieret os med nogle af Danmarks dygtigste mennesker, som hjælper os med at drive en fornuftig forretning og foretage fordelagtige investeringer.

 • Jesper Hentze Andersen er management advisor hos Emerson Electric, et Fortune 500 selskab. Stillingen hos Emerson er ny fra december 2021, hvor Jesper som arbejdende bestyrelsesformand i familievirksomheden Mita-Teknik A/S foranledigede et salg til Emerson.  Jesper har mere end 25 års erfaring med international forretnings- og virksomhedsdrift fra forskellige stillinger som salgsdirektør, kundechef og administrerende direktør. Gennem sin karriere har Jesper opbygget stærke kompetencer inden for strategi, forhandling, salg/marketing, ledelse og kommunikation. Udover de daglige opgaver er Jesper samlende figur for familiens øvrige investeringsaktiviteter i værdipapirer, skove, ejendomme og egenkapitalinvestering. Jesper er desuden aktiv i Investor Boards og bestyrelser i forbindelse med investeringer i SME´s og Startups.
 • Lars Sylvest er uddannet cand.oecon. fra Aarhus Universitet og har mere end 35 års erhvervserfaring, blandt andet som finanschef i Alfa-laval-koncernen, kontorchef i Privatbankernes Erhvervsafdeling samt 25 år som koncernfinansdirektør i Grundfos-koncernen – herunder som administrerende direktør for Grundfos Finance.
  Siden 1995 har Lars fungeret som bestyrelsesmedlem i en række industrielle og finansielle virksomheder – herunder selskaber med investering i fast ejendom. Derudover har han i 25 år siddet i Nykredits Styrelsesråd/Repræsentantskab.
 • Lars Kudsk er uddannet cand.merc. fra Handelshøjskolen i Århus (nu Århus Universitet) i 1987. Efter en kort periode hos Jyske Bank har han siden primært beskæftiget sig med økonomistyring, finansiering, koncernledelse og strategi i selskaberne Dandy, Wavin, Arla Foods og AVK. Lars har i de sidste 18 år været CFO og medlem af direktionen i AVK koncernen, som i denne periode har mere end femdoblet omsætningen, der i år forventes at nå 9 mia. kr. En betydelig rolle har været bestyrelsesarbejde i koncernens mange selskaber, både i Danmark og globalt, og Lars har dermed opbygget stor erfaring inden for alle aspekter af bestyrelsesarbejde, herunder vurdering af investeringsplaner, virksomhedsdrift og finansielle forhold. Lars har i tidligere job arbejdet i både Tyskland og Holland og har i dag en betydelig international berøringsflade og indsigt i makroøkonomiske vilkår.

Investeringskomitéen

Formueplejes investeringskomité består af:

 • Otto Friedrichsen, aktiechef, Formuepleje A/S
  Otto Friedrichsen har indgående investeringserfaring efter mere end 15 år med kapitalforvaltning. Han er ekstern lektor ved Institut for Økonomi ved Aarhus Universitet samt tidligere porteføljemanager i EgnsInvest. Ansat hos Formuepleje siden 2011.
 • Peter Kjærgaard, adm. direktør, Formueplejekoncernen
  Peter Kjærgaard har vidtrækkende investeringserfaring fra mere end 20 år med kapitalforvaltning og er blandt andet tidligere direktør for Wealth Management i Nykredit. Ansat hos Formuepleje siden januar 2023.
 • Rasmus Cederholm, investeringsdirektør, Formuepleje A/S 
  Rasmus Cederholm er en erfaren investeringsprofil og har gennem 20 år arbejdet med finans og investering. Rasmus har tidligere været investeringsdirektør i AP Pension og har før det også været hos Nykredit Asset Management og Gudme Raaschou Asset Management. Ansat hos Formuepleje siden september 2023.
 • Jesper Veng Pedersen, analysechef, Formuepleje A/S
  Jesper Veng Pedersen har rig erfaring fra investeringsbranchen, hvor han tidligere har været ansat i Jyske Bank. Jesper har en Ph.d. fra Aarhus Universitet med fokus på risikomodellering. Ansat hos Formuepleje siden 2013.

Vil du vide mere?

Bliv opdateret

I Formuepleje lancerer vi løbende nye muligheder for at investere i ejendomme, og fondene er kun åbne for tegning i korte perioder.

Hold dig opdateret

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at besvare dem. Bestil et uforpligtende opkald og høre mere om vores nye fond og dine muligheder for at investere.

Ring mig op

Få en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke