Spring til indhold

21. maj 2021

Den oplagte konfirmations- og studentergave: Giv de unge et økonomisk rygstød

Af Helle Snedker

Konfirmationssæsonen er over os, og snart er det tid til studenterfesterne. Det betyder, at det er lig med gavetid – og her er det helt oplagt at overveje at give penge til en investering. På den måde kan du give ungdommen et godt økonomisk rygstød til voksentilværelsen.

I Kongehuset har familien netop fejret prins Christians konfirmation. Danmarks kommende konge har med sin apanage måske sit på det tørre, men til alle andre vordende konfirmander er en oplagt gaveide at give penge til en investering. I næste måned er det studenternes tur, og her gælder fuldstændigt samme overvejelser.

En investering er en fantastisk mulighed, hvor du kan yde dit bidrag til, at konfirmanden og/eller studenten får en gave, der rækker mange år frem i livet. Holdbarheden er lang, og det er et glimrende alternativ til at give en gave, der går af mode lige om lidt igen.

I dag får rigtig mange konfirmander relativt store beløb i konfirmationsgave, så for en stor dels vedkommende vil der være en pæn portion tilbage efter ”blå mandag”, og disse penge kan investeret rigtigt øge sin værdi over tid.

En mulighed, der ligger lige til højrebenet, er, at den unge gavemodtager opretter en aktiesparekonto og investerer pengene ad den vej. Der må indsættes 102.300 kroner på en aktiesparekonto, og beskatningen er en af de mest gunstige, der gælder frie midler, nemlig en lagerbeskatning på 17 procent. Lagerbeskatning betyder, at der hvert år skal svares skat, hvis der har været et afkast, uanset om man solgt sine værdipapirer eller ej.

Ud over at de modtagne penge kan stige i værdi, vil investeringer i værdipapirer også være med til at lære de unge mennesker om, hvad man kan få ud af tænke sig om og bruge en del af sine penge på opsparing og investering.

Det er bedst at starte tidligt

Det måske allerbedste råd, når det gælder investeringer, er, at det handler om at komme tidligt i gang. Jo tidligere du er ude, jo bedre er din chance for at få fuld effekt af renters rente-effekten.

Både konfirmander og studenter vil umiddelbart have en lang investeringshorisont på fem år eller derover, og det gør, at de med nogenlunde ro i sindet kan investere med højere risiko, da de tab, der uvægerligt kommer fra tid til anden, sandsynligvis vil blive overvundet og mere til.

Går vi endnu et skridt op i helikopteren, kan konfirmationsgaven, der indeholder penge til en investering, i bedste fald også være med til at løfte ungdommens blik, så de får øjnene op for de vidtrækkende perspektiver i investering.

På den led er det ikke bare en god gave for konfirmanden, men også et samfundsnyttigt bidrag, du yder ved at hjælpe med at give din families unge medlemmer en pengegave til investeringer, fordi du er med til at styrke investorkulturen i Danmark.

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver