Spring til indhold

8. marts 2019

Gør lidt ekstra hjemmearbejde, når du tjekker årsopgørelsen

Af Formuepleje

Danskerne sidder igen i kø til Skats hjemmeside for at finde ud af, om der venter et skattesmæk for 2018, eller om man har betalt for meget og får penge tilbage. ”Imens man sidder der og venter, er det en god ide at sikre sig, at der er styr på ens skatteforhold,” siger Helle Snedker, kundedirektør i Formuepleje.

Det er atter blev tid til, at danskerne kigger indenfor på Skats hjemmeside og måske ligefrem lægger den ned. Årsopgørelsen er nemlig lige på trapperne, og der er efterhånden tradition for, at det får danskerne til at valfarte til www.tastselv.skat.dk .

”Vi har jo ikke noget let forståeligt skattesystem, så det er måske ikke så mystisk. Alligevel kan man godt undre sig over, at det tilsyneladende er så kompliceret, at mange ikke ved, om de skal betale restskat eller får penge retur,” siger kundedirektør Helle Snedker, der opfordrer til, at man lige gør en ekstra indsats ud over at tjekke årsopgørelsen, når man alligevel er inde og tjekke skattepapirerne.

”Når man alligevel har mapperne fremme, er det endnu en god anledning til at tjekke, om man kan optimere sine skatteforhold yderligere. Skat er sådan set en lykkelig begivenhed, for det betyder, at der har været et afkast, men der er forskel på de skattemiljøer, man har sine opsparinger i, så det er ikke ligegyldigt, om pengene er placeret i frie midler, pension eller på en aktiesparekonto,” forklarer Helle Snedker, der mere konkret har et par gode råd til ikke at blive taget på sengen, når årsopgørelsen kommer:

Hver gang man realister en gevinst fra aktiesalg eller anden indtægt, hvor der ikke betales almindelig indkomstskat, er det altid klogt at indbetale frivillig skat, så man ikke får et chok, når skatteregningen pludselig kommer i marts.

Hvis man får en restskat, er der også procenter at spare ved at indbetale hurtigt frem for at lade restskatten indgå i det kommende års skatteindbetaling.

Overvej at investere pengene frem for at bruge Skat som sparegris

De fleste danskere får dog penge tilbage i skat.

”Mange betaler frivilligt for meget i skat i løbet af året for at få den rare fornemmelse af at få penge tilbage. Det er måske forståeligt nok, fordi man gerne vil undgå en uventet skatteregning. Men man skal altså huske, at det er ens egne penge, man får tilbage. Og hvis man havde investeret dem rigtigt, havde de formentlig givet et højere afkast. På den måde snyder man lidt sig selv ved at bruge Skat som ”sparegris”. Derfor er det årlige tjek af årsopgørelsen endnu en god anledning til at finde ud af, om man har sine penge investeret rigtigt,” siger Helle Snedker.

”Er man i tvivl om det mindste, skal man ikke tøve med at tage kontakt sin rådgiver eller vores sekretariat. Vi har opdateret skattekurserne på vores hjemmeside, hvor man kan få et hurtigt overblik og hjælp til selvangivelsen,” siger Helle Snedker.

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver