Spring til indhold

27. marts 2024

Planlæg arven i god tid og efterlad mere til børn og børnebørn

Af director, partner Helle Kammann

Er man i den gunstige situation at have sparet mere op til pensionen, end man kan nå at forbruge, kan det være en god idé at lægge en plan, så børn og børnebørn får mest mulig ud af arven.

Flere danskere har en pensionsordning, der overstiger det forventede forbrug, når de bliver ældre og skal leve af pensionsopsparingen.

Er du en af dem, kan det være en god idé at overveje en alternativ og mere attraktiv plan, der vil efterlade langt flere midler til dine arvinger.

Kernen i planen er, at du dør fra dine midler og overlader dem til dine børn. Er der tale om fx en ratepension, der tikker ind med en topskattesats – eller endnu værre med den truende toptopskattesats – er der mulighed i markedet for, at man kan ændre det til en 40% skat ved at skubbe og ændre skattekode for pensionsordningen.

Fra ratepension til livrente med dødsdækning

I dag er reglerne sådan, at en ratepension skal påbegynde udbetaling, senest når man fylder 80 år.

Regner man med at blive 90 år, bliver det svært at gøre noget ved rateudbetalingerne. Men ændrer man den til en livrente med dødsdækning, inden man fylder 80 år, kan man skubbe udbetaling til langt senere.

Slutmålet er, at man dør fra sin pension, og dermed sparer arvingerne op til ca. 20% i skat – og det kan dreje sig om rigtig mange penge, når man regner tallene efter på lommeregneren.

Arveafgiften skal man altid betale, men som en stor sidegevinst er det også langt bedre at betale en løbende pensionsafgift på 15,3% af afkastet, frem for en skattesats på ca. 42%, som ofte vil være satsen på frie midler.

Skræddersyede løsninger

Hos Formuepleje har vi en række specialrådgivningsopgaver målrettet det mere velhavende segment. Vi arbejder således med særlige skræddersyede løsninger til personer med meget store pensionsopsparinger, men også når det gælder mindre pensioner, er det en god ide at tænke sig om en ekstra gang.

Er du interesseret i at høre mere om mulighederne i en god og rettidig arveplanlægning, er du velkommen til at tage fat i din rådgiver eller kontakte Helle Kammann direkte på 87 46 49 08 og aftale et møde.

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver