Spring til indhold

24. juni 2022

Morningstar giver førsteplads til Formuepleje

Af Formuepleje

Den månedlige rating af de danske investeringsforeninger fra det uafhængige analysehus Morningstar har gennem længere perioder været god læsning for Formuepleje.

Gennem længere perioder – og alle måneder i 2021 – har Formuepleje rangeret højest i den månedlige rating over danske investeringsforeninger – et godt sammenligningsværktøj, hvis man som langsigtet investor gerne vil have et indtryk af, hvad der er leveret af afkast i historisk sammenhæng.

De seneste tre måneder har vi dog måttet ”nøjes” med en anden-, tredje- og femteplads, men i juni er førstepladsen igen i hus.

”Vi er naturligvis ikke tilfredse med vores resultater i første halvår af 2022. Dem skal vi have rettet op på, og vi er i fuld gang med en række tiltag og justeringer i investeringsstrategien, så vi fremover beskytter vores kunder og vores porteføljer mest muligt og dermed gør hvad vi kan for at forhindre en lignende situation i fremtiden,” siger Søren Astrup, sm er direktør og partner i Formuepleje.

Han tilføjer:

”Når vi alligevel indtager førstepladsen igen, ser vi det som et udtryk for, at selvom vi har et stort arbejde foran os og en del, der skal indhentes, så er vores investeringsløsninger stadig konkurrencedygtige. Det er vores ambition at levere det bedst mulige risikojusterede afkast efter alle omkostninger, og det opnår man ikke ved at hvile på laurbærrene. Det ved vi godt, og vi vil gøre alt, hvad vi overhovedet kan for at bevare vores førsteplads og igen i fremtiden levere et attraktivt afkast efter alle omkostninger.”

Kilde: Morningstar 31. maj 2022, Tabel 1A: Ligevægtet gennemsnit af overall rating for fonde under den respektive forening/branding name. Tabellen indeholder kun ratede fonde som aktuelt er i live. Kun foreninger med mindst fem ratede fonde er vist i tabellen. Institutionelle fonde er ikke inkluderet

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver