
Vores investeringskoncept
14. september 2020
Af Gitte Brøgger Led, Senior formuerådgiver, partner
Du bør oprette en fremtidsfuldmagt, mens du er fysisk og psykisk frisk og selv er i stand til at beslutte, hvem du har tillid til. På den måde er du sikret, hvis du skulle blive ramt af ulykke eller sygdom, der gør dig ude af stand til selv at træffe beslutninger om dine økonomiske og personlige forhold.
I de seneste tre år har det været muligt at oprette en fremtidsfuldmagt således, at du selv kan udpege, hvem der skal tage over, hvis du i fremtiden bliver ramt af en ulykke eller bliver syg i et omfang, hvor du mister evnen til at tage vare på dine egne økonomiske og personlige forhold.
Vil du gerne være så godt stillet som muligt i den situation, kan du allerede på forhånd give en anden person fuldmagt til at tage vare på dine økonomiske og personlige forhold.
Økonomiske forhold handler om adgangen til at betale regninger, omlægge lån og ansøge om offentlige ydelser, mens personlige forhold dækker over adgangen til at søge om offentlig hjælp, klage over afgørelser og aktindsigt i patientjournaler.
Det er derfor en rigtig god ide at oprette en fremtidsfuldmagt, fordi du i så fald kan lægge råderetten over dit liv og dine penge i hænderne på en person, som du nærer stor tillid tid. Det er naturligvis ikke en situation, man forestiller at se sig selv i, men netop fordi det kan ramme alle, er det en god ide at tage stilling.
Der er en række fordele ved at få taget hånd om fremtidsfuldmagten i tide – ud over at det er relativt let at få ordnet i praksis:
Af ovennævnte grunde er det derfor en god ide at få det ordnet, mens du er i fuld vigør i stedet for at vente, til det er for sent. I Formuepleje hjælper vi meget gerne med en god rådgivningssnak om, hvorfor det er en god ide med en fremtidsfuldmagt, men skal du have den fulde juridiske rådgivning, anbefaler vi, at du kontakter din advokat.
Inden du går til din advokat, er det en god ide at have tænkt over, hvem du vælger som fuldmagtshaver. Vælger du flere, skal du tage stilling til, om de skal være sideordnede, eller om de skal rangordnes – og om de skal træffe beslutningerne sammen eller hver for sig på hver sit område. Vælger man flere fuldmagtshavere indebærer det en risiko for, at de ikke kan blive enige.
Vores råd er: Man skal kun give fuldmagt til personer, man stoler fuldt og fast på også i fremtiden, så det skal altså være en, man er tryg ved at give både personlige informationer til, og som man tør give adgang til sine penge.
Det kan godt kræve nogle svære overvejelser, men når man har færdiggjort disse, er det en klar anbefaling at få oprettet en fremtidsfuldmagt.
Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig.
Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.
Mød en rådgiver og hør, om vores løsninger er noget for dig. Deltag i et af vores mange intromøder, som afholdes over hele landet.
Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.
Vores investeringskoncept
Vores fonde
Personlig rådgivning