Spring til indhold

29. april 2016

Investeringer med skjult risiko får sportsfolk til at søge økonomisk rådgivning

Af Katrine Sigvardt

Det kan være svært at gennemskue risikoen, når smarte sælgere lover guld, grønne skove og tårnhøje afkast ved for eksempel at investere i vindmølleprojekter eller ejendomme i Sydeuropa. Det oplever flere og flere sportsfolk, og de kommer til Formuepleje for at få hjælp til at styre uden om de risikofyldte investeringer.

Som hovedregel bør alle være på vagt over for investeringsprojekter, der lyder for gode til at være sande. Formueplejes rådgiverteam oplever dog i stigende grad at blive kontaktet af professionelle sportsfolk, som har fået tilbud om at investere i projekter, der er svære at gennemskue og forstå, og hvor risikoen ofte er meget høj.

"Udfordringen for mange kendte mennesker er jo netop, at de også er kendte blandt investeringsrådgivere og desværre også blandt svindlere. De ved, hvem sportsfolkene er, og de ved, at de har penge. Almindelige mennesker skal også passe på, men de får ofte ikke de samme henvendelser, fordi de er mere anonyme," siger formuerådgiver i Formuepleje Gitte Brøgger Led, der ud over sin cand.merc.aud og sine mange års erfaring fra revisionsbranchen også har en karriere som professionel håndboldspiller bag sig.

Hun fortæller, at selvom det ofte er et konkret tilbud om investering, der får folk til at søge rådgivning, fører det i mange tilfælde til, at de får øjnene op for, hvor meget der er at hente ved at optimere deres økonomi.

Det er nemlig ikke lige gyldigt, hvordan man for eksempel håndterer sin pensionsopsparing, et generationsskifte, salget af en virksomhed eller investering gennem den såkaldte virksomhedsordning. Selv måden, man har tjent sine penge på, kan spille en rolle i forhold til, hvordan man får mest muligt ud af dem.

"Det særlige ved sportsfolk er for eksempel, at de ofte tjener mange penge i løbet af en relativt kort periode og i en ung alder. Et andet forhold er desuden deres særlige sportspension, som faktisk rummer en masse muligheder, hvis man formår at udnytte den optimalt. Uanset hvilken karriere man har valgt, er det en fordel at sætte sig ind i, hvordan man investerer sine penge bedst muligt, så de rækker til et langt liv," forklarer Gitte Brøgger Led.

Jyllands-Posten bragte torsdag den 28. april en artikel om professionelle sportsudøvere og deres stigende interesse omkring helhedsrådgivning i forhold til pension, skat og investering.

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver