Spring til indhold

5. oktober 2021

Ny udgave af Magasinet FORMUE ude nu

Af Kommunikationsafdelingen

Årets sidste udgave af Magasinet FORMUE er i denne uge sendt ud til kunderne. Her kan du blandt andet læse om de nye toner i pengepolitikken, Formueplejes nye ejendomsprojekt og investorportræt af Knud Henrik Hansen.

Fjerde og sidste udgave af Magasinet FORMUE i 2021 er netop sendt fra trykkeriet og på vej ud til modtagerne. I det nye magasin kan du læse om en bred vifte af aktuelle emner og begivenheder.

Først og fremmest kigger vi nærmere på den afkastudvikling, der har været i årets løb, og hvad der ligger til grund for den. Det kan du læse om i artiklen ”2021 – et investeringsår i pengepolitikkens tegn”, hvor direktør Søren Astrup kigger nærmere ned i afkastudviklingen, der for aktiers og virksomhedsobligationers vedkommende har været positiv, mens det forholder sig anderledes negativt for obligationsafkastene, og det rammer Formueplejes investeringsløsninger med obligationer negativt.

Du kan læse mere om vigtigheden af pengepolitik i artiklen ”De finansielle markeder kigger mere på pengepolitik end geopolitisk”, hvor investeringsdirektør Henrik Franck kigger på nogle af de markante begivenheder i 3. kvartal – bl.a. tilbagerulningen fra Afghanistan, der er et eksempel på en voldsom begivenhed uden betydning for de finansielle markeder.

Lars Larsen Group indtræder som ankeraktionær

Dernæst er der nyt fra Formueplejes verden, idet du i artiklen ”Lars Larsen Group bliver nu ankeraktionær i Formuepleje” kan læse mere om det skifte i Formuepleje-ejerkreds, der er i færd med at falde på plads og forventes at blive en realitet i løbet af 2021. Transaktionen er dog betinget af Finanstilsynets godkendelse.

Med Lars Larsen Group som ny langsigtet ankeraktionær er Formuepleje sikret et bæredygtigt ejerskab, og netop bæredygtighed – forstået på den lidt mere bogstavelige måde – er omdrejningspunktet for næste artikel i magasinet, nemlig ”Fuld fart på bæredygtighedsdagsordenen i Formuepleje”, hvor direktør Søren Astrup og professor Hanne Søndergaard Birkmose dykker ned i de nye (og forsinkede) EU-forordninger og forklarer, hvorfor det ikke bare er ligetil at indføre nye fælles EU-regler på bæredygtighedsområdet i den finansielle sektor.

To gange portrætter

Traditionen tro har vi også to portrætter i magasinet: Et kunde- og investorportræt og et aktieportræt. Investorportrættet handler denne gang om Knud Henrik Hansen, der udover Formuepleje, også har en forkærlighed for at investere i skov, som også har en herlighedsværdi i form af frisk luft og åndehuller, som klassiske investeringer ikke helt kan oparbejde på samme måde.

Aktieportrættet tager denne gang sit afsæt i Alperne hos et af verdens absolut største medicinalselskaber – Roche. Den schweiziske gigant er interessant i investeringssammenhæng, fordi den er ved at gennemgå en forvandling og genføde sig selv på ny, og derfor er aktien blev en af de 10-15 største positioner i Formueplejes globale aktieportefølje.

Ny ejendomsfond

Sidst, men ikke mindst kan du læse mere om Formueplejes nyeste ejendomsprojekt – Nicolinehus Nord i Aarhus. I artiklen om Nicolinehus fortæller ejendomsdirektør Kristian Voldsgaard om den attraktive mulighed for med en minimumsinvestering på 750.000 kroner at blive ejendomsinvestor i Nicolinehus Nord, der på linje med Knud Henrik Hansens investeringer i skov også rummer en god portion herlighedsværdi.

Du kan downloade Magasinet FORMUE som PDF eller læse magasinet online her.

Rigtig god læselyst.

 

 

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver