Spring til indhold

11. juni 2021

Formueplejes investeringskomite justerer aktivallokeringen

Af pressechef Jacob Brejnebøl Knudsen

Formueplejes investeringskomite har foretaget en række justeringer på investeringsfronten i denne uge. I Formuepleje LimiTTellus erstattes eksponeringen mod små og mellemstore amerikanske investeringer med europæiske aktier, og i Optimum, Pareto og Safe ændres fordelingen af virksomhedsobligationer, ligesom afdækningen af renterisikoen hæves.

Ikke kun landstrænere skal vælge til og fra op til en EM-slutrunde. En ny tid med genåbning efter omfattende COVID-19-nedlukninger og nyopstået snak om inflation og rentestigninger fordrer også nye investeringsbeslutninger, når man som Formuepleje er aktiv kapitalforvalter.

På den baggrund har Formueplejes investeringskomite netop truffet en række beslutninger om at ændre på aktivallokeringen i henholdsvis Optimum, Pareto og Safe samt den globale aktieportefølje LimiTTellus.

I Formuepleje LimiTTellus erstattes den nuværende eksponering mod Russell 2000 (små og mellemstore amerikanske virksomheder) med en investering i EU/value (Eurostoxx 600). Eksponeringen mod Russell 2000 udgør p.t. cirka 6 procent af LimiTTellus’ portefølje og har siden 9. november leveret et betragteligt merafkast, men et skifte til en mere sencyklisk eksponering giver mening ud fra flere parametre, forklarer investeringsdirektør Henrik Franck, formand for investeringskomiteen:

”Det vil fjerne det tidlige cykliske element i aktieeksponeringen, som Russell 2000-positionen er udtryk for til fordel for en mere sencyklisk eksponering i Europa. Derudover vil vi være bedre eksponeret mod et skifte i vækst- og indtjeningsmomentum – og samtidig være fuldt eksponeret mod det, vi betragter som vores hovedscenarie,” siger han.

Hvad angår Optimum, Pareto og Safe handler ændringerne om, at der bliver rykket rundt på fordelingen af virksomhedsobligationer således, at EM Virksomhedsobligationer fremover udgør 75 procent og Global High Yield 25 procent, hvor fordelingen i dag er 60/40.

”Den beslutning har vi truffet, fordi kreditkvaliteten i Emerging Markets-universet er forbedret væsentligt over de seneste 12 måneder – og med fortsat udsigt til, at fundamentalerne forbedres over de kommende 6-12 måneder,” forklarer Henrik Franck.

Afdækningen af renterisiko hæves

Sidste nye justering handler ligeledes om Optimum, Pareto og Safe, hvor investeringskomiteen har vedtaget at hæve afdækningen af renterisikoen (i USD) fra 75 procent til 100 procent.

”Det gør vi ud fra en vurdering om, at den lange amerikanske rente kan stige til 2-2,5 procent i de kommende seks måneder i takt med den fulde genåbning af USA’s økonomi. I løbet af den seneste måned er den 10-årige amerikanske rente faldet fra cirka 1,8 procent til under 1,5 procent,” siger Henrik Franck og sammenfatter ændringerne således:

”Ovenstående beslutninger skal ses i lyset af, at vi på baggrund af de inflation- og rentestigninger, vi har set i 2021, kan konstatere, at forudsætningerne fra sidste år har ændret sig. Beslutningerne er i tråd med, at vi reducerede aktieeksponeringen mod Nasdaq i marts og reducerede renterisikoen i Fokus i maj. Vi har rystet posen lidt og overordnet set sænket risikoen.” 

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Få en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Mød os

Mød en rådgiver og hør, om vores løsninger er noget for dig. Deltag i et af vores mange intromøder, som afholdes over hele landet.

Book et intromøde

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Insert alt text

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Insert alt text

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Insert alt text

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver