Spring til indhold

14. april 2023

Formuepleje opretter eget aktieteam - vil investere på egen hånd

Af Formuepleje

Formuepleje henter markant investeringsprofil i Nykredit til at lede et nyoprettet aktieinvesteringsteam.

Dermed trækkes en del af aktieinvesteringerne ind i huset, efter at de hidtil har ligget hos eksterne forvaltere.

Morten Gregersen, der i dag er aktiechef og chefporteføljeforvalter hos Nykredit, er hentet til Formuepleje for at stå i spidsen for den nye aktiestrategi og det nye team.

”Jeg er rigtig glad for, at Morten Gregersen har sagt ja til at stå i spidsen for Formueplejes nye aktiestrategi. Han har mere end 20 års ledelseserfaring med porteføljeforvaltning og har stået bag en lang række succesfulde investeringsstrategier. Vi kommer til at få stor glæde af Mortens dybe indsigt i forbindelse med opbygningen af teamet, som han nu vil begynde at rekruttere til”, siger Peter Kjærgaard, adm. direktør i Formuepleje.

Det nye team vil få til opgave at opbygge en ny global aktiestrategi i Formuepleje, med særlig fokus på de transitionstemaer der påvirker samfundet og som investorerne kan drage fordel af.

Den nye aktiestrategi bliver et supplement til Formueplejes nuværende eksternt forvaltede aktiestrategier, og vil således bidrage til en endnu mere robust porteføljesammensætning og dermed bedre risikojusterede afkast på lang sigt.

"Ved at trække dele af aktieinvesteringerne ind i huset, kommer vi tættere på de selskaber vi investerer i og kan derfor stille endnu højere krav blandt andet til deres bæredygtige omstilling. Dermed tager vi overordnet mere styring på aktieinvesteringerne og sætter vores ekspertise i spil for at skabe bedre resultater for investorerne", siger Peter Kjærgaard.

Stærk investeringsprofil

Morten Gregersen har været i Nykredit Asset Management i 12 år. Før det stod han i spidsen for Amber Fondsmæglerselskab, som han selv var med til at grundlægge, og som blev solgt til Nykredit i 2011.

Han har tidligere fungeret som aktieanalytiker og porteføljemanager i både Danmark og i New York. Han er uddannet cand.merc. fra Aarhus Universitet og har også erhvervet sig titlen Chartered Financial Analyst (CFA).

”Det var en mulighed jeg ikke kunne sige nej til, og jeg glæder mig til at bruge mere tid på det, jeg brænder mest for, nemlig at investere og være tæt på kunderne. Med en stærk ejerkreds og ny ledelse går Formuepleje en spændende tid i møde, og det ser jeg frem til at blive en del af”, siger Morten Gregersen.

ESG og bæredygtighed er et fokusområde og elementer Morten Gregersen har implementeret i en række globale aktiestrategier, hvoraf flere har vundet priser for deres risikojusterede afkast.

Morten Gregersen starter i Formuepleje 1. juli 2023

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver