Spring til indhold

16. februar 2023

Er du og din rådgiver det perfekte match?

Af Helle Snedker

God formuerådgivning bygger på respekt og tillid. Fungerer parløbet ikke optimalt, skal du ikke være bleg for at skifte din nuværende rådgiver ud med en af vores andre dygtige folk.

En vellykket formuerådgivning handler ikke kun om excelark og hårde fakta, men om en god kemi mellem dig og din rådgiver.

At opbygge en stærk relation og den nødvendige tillid kræver tid, nærvær og indlevelse i din situation fra vores side.

Hos Formuepleje har vi kunder, som har investeret sammen med os i 10, 20 og 30 år – det siger noget om, at vi gør os umage for at pleje de gode relationer og yde den rådgivning, som passer til lige præcis dig, din økonomi og investeringsprofil.

Hårde fakta og bløde værdier

Rådgivningsmæssigt er der stor forskel på at rådgive en kunde, som har drevet virksomhed i 30 år, er vant til løbende at investere en del af overskuddet, kan tåle store udsving og eventuelle tab og derfor har en stor risikovillighed – og på at rådgive en kunde, som fx vil investere arven fra en forælder, penge, som er sparet sammen gennem et langt liv og er givet videre i kærlighed.

I det tilfælde skal vi gøre os endnu mere umage med rådgivning og være endnu mere opmærksomme på, at risikoniveauet matcher kunden.

Pointen er, at ingen mennesker eller investeringsprofil passer ind i en tabel. ”Du er en 7’er, du skal vælge den og den investeringsløsning.” Sådan fungerer det ikke, og for at yde den bedste rådgivning må vi kende det menneske, vi sidder over for.

Vi skal naturligvis have styr på de hårde fakta om økonomi, indtægt, skatteforhold, pension osv. Men vi skal også sætte os ind i personlige livsomstændigheder – familieforhold, børn, temperament, investeringshorisont og risikovillighed.

Undervejs kommer vi til at tale værdier, drømme og ønsker til fremtiden. Om hvad der er vigtigt for dig, når du investerer.

Har du fx særlige krav til adfærden hos de virksomheder, du investerer i – som fokus på bæredygtighed? Hvor risikovillig er du? Har du erfaring med at investere – og har du måske tidligere haft en dårlig oplevelse? Alt sammen er vigtig viden for os.

Jo mere kompleks din økonomi er – jo vigtigere er din rådgiver

Når vi hos Formuepleje bruger begrebet ’en kompleks økonomi’, taler vi om alle med fast ejendom, gæld, pensioner og en fri formue.

Generelt gælder det, at jo mere kompleks en økonomi er – jo vigtigere er den regelmæssige kontakt mellem dig og din rådgiver.

Jeg anbefaler, at I mødes mindst en gang om året for at gøre status og tage højde for ændringer i din økonomi, skatteforhold og nye lovregler, som kan få betydning for din investeringsstrategi.

Det svarer til at køre bilen til serviceeftersyn efter 20.000 kilometer og huske at bestille tid hos tandlægen til det årlige tandeftersyn. På samme måde har dine investeringer brug for et løbende servicetjek.

Jo længere historik, I har sammen, og jo bedre du kender din rådgiver og stoler på, at han eller hun hjælper dig til at træffe gode beslutninger, som passer til din situation og ønsker, jo større er tilliden mellem jer.

Derfor skal du ikke være bleg for at skifte til en anden rådgiver i huset, hvis kemien ikke er der, eller hvis I er vokset fra hinanden.

Nogen foretrækker en ind-til-benet-rådgiver, som taler det samme økonom-sprog. Andre har brug for en, som gør komplekst investeringsstof let at forstå. Det er min oplevelse, at især yngre mennesker ikke er bange for at stille ”dumme” spørgsmål. Det er godt, for der findes ikke dumme spørgsmål, når det gælder økonomi og investering.

Rådgivere er også mennesker. Det gælder om at finde det rigtige match præcis som i andre af livets vigtige forhold.

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver