Spring til indhold

30. september 2020

Kundedirektørens gode råd om de indefrosne feriepenge

Muligheden for at få udbetalt sine indefrosne feriemidler er nu blevet gjort tilgængelig, og i onsdagens udgave af Politiken kunne man læse kundedirektør Helle Snedker dele ud af de gode råd om, hvad man skal gøre af sine feriepenge.

Skal man få udbetalt sine indefrosne feriemidler eller ej? Det spørgsmål bliver ganske givet stillet rundt om i de danske hjem i denne tid, fordi det den 29. september blev muligt at vælge at få tre af de fem ugers feriepenge udbetalt inden fristen den 1. december.

Kundedirektør Helle Snedker medvirkede i den anledning i en artikel om feriepengene i onsdagens Politiken. (KRÆVER ABONNEMENT)

Meget handler om, hvorvidt man betaler topskat eller ej, og om man gør det både nu og som pensionist.

Herunder kan du læse de råd, som Helle Snedker delte ud af i ovennævnte artikel og i øvrigt selv følger, som det også fremgår:

 »Selvom du ikke har brug for pengene nu, kan behovet opstå, og så er der ikke mulighed for at vælge om, da næste stop er din folkepensionsalder«

»I forhold til skat er der nogle tommelfingerregler. Betaler du topskat nu og bundskat, når du går på folkepension, så vent med udbetaling. Medmindre du indbetaler pengene på en pension, hvor du kan få fradrag i din topskat nu for det beløb, du indbetaler«.

»Betaler du topskat nu og topskat, når du går på pension, så skal du overveje, om du kan forrente midlerne bedre selv«.

»Betaler du ikke topskat nu og heller ikke når du går på folkepension, så skal du overveje at få pengene udbetalt og placere dem på en aktiesparekonto, hvor pengene investeres i globale aktier«.

»Har du gæld som forbrugsgæld, så kan der være noget at hente ved at hæve pengene og lappe hullerne. Men er det realkreditlån, får du et bedre afkast ved at lade pengene stå«

Hvad gør Helle Snedker selv

»Jeg har skrevet til min pensionsmand i går, for jeg betaler topskat, og for at undgå det, kan man hæve feriepengene og sætte dem ind på pensionsopsparing. Det tror jeg, at jeg kommer til at gøre. Da jeg arbejder med investering, så skal jeg tro på, at jeg kan gøre det bedre end LD Fonde«.

»Konkret siger jeg til min arbejdsgiver, at denne skal overføre en større sum, end jeg ellers havde tænkt mig, til mit pensionsselskab. Det er en livrentepension, og den kan du overføre ubegrænset til. Man skal tage fat i sit pensionsselskab og arbejdsgiver og høre om muligheden eksisterer«.

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver