Spring til indhold

18. november 2020

Tid til at kigge på næste års forskudsopgørelse

Af kundedirektør, partner Helle Snedker

Skat har netop åbnet for Forskudsopgørelsen for 2021, og det bør du lige afsætte lidt tid til at få kigget på og få opdateret dine indkomst- og skatteforhold.

Forskudsopgørelsen 2021 er netop åbnet for indtastninger, og det bør du bruge et minut eller to på. Hvorfor? Fordi det er din personlige besked til Skat om, hvordan du forventer at dine indkomstforhold vil se ud til næste år – og dermed en rigtig god mulighed for hverken at betale for lidt eller for meget i skat.

Skat kommer på dette link med en god opremsning af situationer, der kan gøre det ekstra relevant for dig at åbne og ændre forskudsregistreringen.

For lønmodtagere er det især vigtigt at være opmærksom på, om du passerer grænsen for, hvornår der skal betales topskat (592.174 kroner før arbejdsmarkedsbidrag).

Dernæst skal du nok lige forholde dig til, hvor meget befordring du har i fremtiden. Befordringsfradrag opnås kun for dage, hvor du rent faktisk flytter dig fysisk, så er du begyndt at have to faste hjemmearbejdsdage om ugen, kan du ikke beregne befordringsfradrag for disse.

Det kan også være, at du er steget eller faldet i løn, eller du kan fået nyt job eller være uheldig at have mistet det. Er du virksomhedsejer, har dit overskud i virksomheden måske ændret sig, eller du kan have solgt eller lukket din virksomhed. Alt sammen kan det være med til at ændre de oplysninger, du skal give til Skat.

Men fortvivl ej, hvis du ikke lige når det i denne uge: Du kan når som helst ændre din forskudsregistrering i løbet af året, men hvis du vil have ændringerne til at slå igennem fra årets start, så er tiden inden nu.

Sådan beskattes Formueplejes investeringsløsninger

Har du brug for at vide, hvordan du skal indberette gevinster og tab i Formueplejes investeringsløsninger, finder du oversigten her.

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Få en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Mød os

Mød en rådgiver og hør, om vores løsninger er noget for dig. Deltag i et af vores mange intromøder, som afholdes over hele landet.

Book et intromøde

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Insert alt text

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Insert alt text

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Insert alt text

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver