Spring til indhold

18. november 2020

Tid til at kigge på næste års forskudsopgørelse

Af Helle Snedker

Skat har netop åbnet for Forskudsopgørelsen for 2021, og det bør du lige afsætte lidt tid til at få kigget på og få opdateret dine indkomst- og skatteforhold.

Forskudsopgørelsen 2021 er netop åbnet for indtastninger, og det bør du bruge et minut eller to på. Hvorfor? Fordi det er din personlige besked til Skat om, hvordan du forventer at dine indkomstforhold vil se ud til næste år – og dermed en rigtig god mulighed for hverken at betale for lidt eller for meget i skat.

Skat kommer på dette link med en god opremsning af situationer, der kan gøre det ekstra relevant for dig at åbne og ændre forskudsregistreringen.

For lønmodtagere er det især vigtigt at være opmærksom på, om du passerer grænsen for, hvornår der skal betales topskat (592.174 kroner før arbejdsmarkedsbidrag).

Dernæst skal du nok lige forholde dig til, hvor meget befordring du har i fremtiden. Befordringsfradrag opnås kun for dage, hvor du rent faktisk flytter dig fysisk, så er du begyndt at have to faste hjemmearbejdsdage om ugen, kan du ikke beregne befordringsfradrag for disse.

Det kan også være, at du er steget eller faldet i løn, eller du kan fået nyt job eller være uheldig at have mistet det. Er du virksomhedsejer, har dit overskud i virksomheden måske ændret sig, eller du kan have solgt eller lukket din virksomhed. Alt sammen kan det være med til at ændre de oplysninger, du skal give til Skat.

Men fortvivl ej, hvis du ikke lige når det i denne uge: Du kan når som helst ændre din forskudsregistrering i løbet af året, men hvis du vil have ændringerne til at slå igennem fra årets start, så er tiden inden nu.

Sådan beskattes Formueplejes investeringsløsninger

Har du brug for at vide, hvordan du skal indberette gevinster og tab i Formueplejes investeringsløsninger, finder du oversigten her.

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver