Spring til indhold

6. april 2022

Pressemeddelelse: Kirstine Damkjær ny bestyrelsesformand i Formuepleje

Af Formuepleje

Kirstine Damkjær er ny bestyrelsesformand i Formuepleje Holding A/S, hvor hun skal realisere forretningsstrategien for 2026, der blandet andet rummer en ambition om at fordoble kapitalen under forvaltning. Samtidig træder Steffen Ebdrup tilbage fra bestyrelsen efter mere end ti års indsats.

Kapitalforvalteren Formuepleje præsenterer i dag ny bestyrelsesformand. Kirstine Damkjær overtager posten fra Steffen Ebdrup, der har siddet i formandsstolen siden 2011. Kirstine Damkjær har tidligere været adm. direktør i EKF Danmarks Eksportkredit, og før da i en årrække bestredet ledende stillinger hos Verdensbank Gruppen, og kommer således med solid national og international topledererfaring fra finanssektoren.

Den afgående formand, Steffen Ebdrup, ser med stor tilfredshed tilbage på mere end et årti i spidsen for Formueplejes bestyrelse:

”Formuepleje har over det seneste årti været på en markant vækstrejse. Med ca. 120 mia. kr. under forvaltning er Formuepleje i dag den største bankuafhængige kapitalforvalter i Danmark. Vi kommer ud af et skelsættende år med en ny stærk ankerinvestor i Lars Larsen Group og et rekordregnskab. Jeg er derfor meget stolt over det stærke fundament overdragelsen af formandsposten finder sted på. Der er ingen tvivl om, at Formuepleje går en spændende fremtid i møde,” siger Steffen Ebdrup.

Netop fremtiden bliver et vigtigt fokusområde for den nye formand. Med 2026-strategien bindes ansvarlige investeringer og ESG sammen med vækstambitionen om en fordobling af kapitalen under forvaltning samt at være den fortrukne kapitalforvalter for kunder, der ønsker en langsigtet opsparing: 

”Formuepleje er i dag et fyrtårn inden for kapitalforvaltning i Danmark med en lang historie og et stærkt investeringskoncept. Derfor er jeg utrolig glad for at skulle drive selskabet igennem den næste vækstfase ved eksekveringen af strategien frem mod 2026. Vi skal blive større, have flere og endnu gladere kunder og vokse i nye kundesegmenter. Den udvikling skal jeg i samspil med direktionen drive,” siger Kirstine Damkjær.

Kirstine Damkjær tiltræder som ny formand for bestyrelsen i Formuepleje Holding A/S den 6. april 2022.

For yderligere oplysninger

Adm. direktør
Niels B. Thuesen
nbt@formuepleje.dk
+45 40 18 96 06

Fakta om Formuepleje

  • Formuepleje blev stiftet i 1986 af Claus Hommelhoff og Erik Møller.
  • Formuepleje er Danmarks største uafhængige kapitalforvalter uden for bankerne.
  • Formuepleje har i dag omkring 120 milliarder kroner under forvaltning.
  • Formuepleje har siden 1986 specialiseret sig i langsigtet opsparing. Virksomhedens kundeportefølje omfatter både store kunder såsom pensionskasser, erhvervsdrivende fonde, formuende privatpersoner og mindre kunder med opsparinger. Fælles for alle er dog, at de får den samme kapitalforvaltning – uanset størrelsen på deres investerede formue.

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver