Spring til indhold

9. oktober 2023

Uro rammer finansmarkederne – Formuepleje står godt positioneret

Af investeringsdirektør, formand for investeringskomitéen Rasmus Cederholm

De finansielle markeder starter ugen på usikker grund efter angreb og konfliktoptrapning i Mellemøsten. Formuepleje følger situationen tæt – og vores langsigtede investeringsstrategi har gjort, at vi og vores kunders investeringer står et godt sted.

Konflikten i Mellemøsten blev i weekenden optrappet kraftigt, efter et større angreb fra den militante palæstinensiske organisation Hamas ramte Israel. Israelerne gennemførte herefter gengældelsesangreb mod Gazastriben, og mandag fortsætter kampene mellem Israel og Hamas.

Konflikten rammer også finansmarkederne – der ved åbningen mandag reagerede negativt på udsigten til større uro og usikkerhed i Mellemøsten.

Det betyder fald i aktierne samt højere oliepriser og dollarkurs. Udsvingene er ikke voldsomme, men det er klart, at udviklingen skaber bekymring om yderligere eskalering og risiko.

Formuepleje fornuftigt positioneret

Konflikten i Mellemøsten sker oven på et kvartal, hvor aktiemarkederne har været påvirket af renteforhøjelser og inflation. Så sent som i fredags i sidste uge øgede en meget stærk amerikansk jobrapport igen forventningerne til yderligere renteforhøjelser i USA.

Vi har hos Formuepleje haft blikket rettet mod de risikoscenarier, der kan følge med centralbankernes forventninger til en global økonomisk blød landing. Vi har gennem længere tid arbejdet målrettet på at positionere os bedst muligt i forhold til de urolige markeder.

Derfor har vi tidligere nedvægtet vores eksponering mod globale aktier. Fokus er blandt andet at prioritere kvalitets- og ESG-relaterede aktier.

Samtidig har vi fastholdt eksponeringen mod obligationsmarkedet med overvægt mod de rentefølsomme papirer.

Indenfor virksomhedsobligationer ligger vi med en lav eksponering mod de mest forgældede selskaber samt en overvægt af emerging markets og Europa på bekostning af USA.

Følger markedet og udviklingen

Samlet set vurderer vi, at vores målrettede prioritering har gjort, at vi står stærkt i den nuværende situation – også oven på weekendens voldsomme begivenheder.

Vi fortsætter naturligvis med at følge udviklingen og markederne tæt, og vi evaluerer vores investeringsstrategi løbende.

Har du spørgsmål, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os.

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver