Spring til indhold

3. september 2020

En tv-debat med tre tabere

Af Formuepleje

Udfaldet af den første tv-debat mellem de to kandidater til den amerikanske præsidentpost efterlod tre tabere: Donald Trump, moderatoren Chris Wallace og det amerikanske demokrati. Joe Biden kom ud med skindet på næsen og lod sig ikke tryne så meget af Trump, som man på forhånd kunne frygte.

Den første af fire tv-transmitterede debatter mellem de to amerikanske præsidentkandidater, præsident Donald Trump og Demokraternes udfordrer Joe Biden, fandt sted i nat dansk tid og blev en opvisning i konstante afbrydelser uden substantiel ordveksling om politiske synspunkter.

Tv-debatten vil blive husket som en af de mest rystende nogensinde i en amerikansk præsidentvalgkamp. Det var ren mudderkastning blottet for politisk argumentation, og moderator Chris Wallace kæmpede forgæves med at få de to kombattanter – især præsident Trump – til at holde op med at afbryde.

Ud over moderator Wallace var det dog præsident Trump, der kom dårligst ud af debatten. Hans velkendte og uforsonlige stil flytter næppe tvivlende vælgere over midten, og da den ellers retorisk svage Joe Biden samtidig kom hæderligt ud af ”debatten” uden at blive trængt op i en krog, har Trump en meget stor opgave foran sig, hvis han skal kunne indhente Bidens forspring i meningsmålingerne.

Derudover må man sige, at den tredje og måske største taber af en tv-debat som denne, er det amerikanske demokrati. Karakteren af tv-debatten er en tyk understregning af, hvor polariseret det amerikanske samfund har udviklet sig til at være i de seneste par årtier.

Uklart valgresultat er skrækscenariet for de finansielle markeder

Set fra de finansielle markeders synspunkt kommer gårsdagens tv-debat næppe til at skabe udsving af betydning, da debattens tvivlsomme kvalitet trods alt ikke kommer helt uventet.

I forbindelse med det amerikanske præsidentvalg er det største skrækscenarie for de finansielle markeder, at det ender med et uklart valgresultat, hvor der skal omtælling til i enkelte stater eller ligefrem en højesteretsafgørelse til for at nå frem til en afklaring.

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver