Spring til indhold

4. november 2022

Skal arveafgiften finansiere valgløfterne?

Af Formuepleje

Socialdemokratiet har tidligere ønsket at ændre arveafgiften. Og planen, de har fremlagt, vil gøre det dyrere, hvis man har en større formue og billigere med en lille formue.

Ved tirsdagens valg trak Socialdemokratiet og Mette Frederiksen det længste strå med akkurat 90 mandater til den røde blok. Det er et historisk tæt valg, og mens vi venter på, en ny regering, der skal indfri valgløfter, så er det værd at bemærke, at Socialdemokratiet tidligere har ønsket at ændre arveafgiften. Den plan, de har fremlagt, vil gøre det dyrere, hvis man har en større formue og billigere med en lille formue.

Arveafgiften beregnes ud fra din samlede formue, og i dag er den på 15% for alt over bundfradraget på 312.500 kroner. Det kan dog hurtigt blive meget dyrere. Socialdemokratiet har foreslået, at arveafgiften fordobles til hele 30% for dem, der har en formue over 3 millioner kroner. Den kategori kan mange danskere havne i, når man ser på den samlede formue i form af bolig, pension og opsparing.

”Der skal ikke meget til at have en formue over 3 millioner kroner. Det kræver blot, at man har ejerbolig i en af landets større byer, hvor man har en del friværdi og opsparing i form af pension og aktier,” siger Helle Snedker, kundedirektør hos Formuepleje.

Planlæg i tide

For mange er arv og generationsskifter et vanskeligt emne. Hvis man ikke planlægger sin arv, kan det få store konsekvenser for de efterladte.

”Det er ikke besværligt at planlægge sin arv. Det behøver heller ikke at tage lang tid. Og det kan hurtigt betale sig at gøre sig tanker om, hvad der skal ske med ens formue, hvis man ikke er her længere. Vi oplever, at mange er ærgerlige over at aflevere en høj arveafgift ved et dødsfald, når man har brugt al sin energi, viljestyrke og kreativitet på at bygge en formue,” siger Helle Snedker, kundedirektør hos Formuepleje.

I Formuepleje opfordrer vi altid til, at man tager den svære samtale om arveplanlægning og nedsparing i god tid. Har du spørgsmål eller lyst til en snak om, hvordan du bedst muligt giver din formue videre til næste generation, står vi klar med vores erfaring og rådgivning.

Kontakt en rådgiver på info@formuepleje.dk eller 87 46 49 00. Du kan også bestille et opkald ved at udfylde denne formular. Så ringer vi dig op, når det passer dig.

 

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver