Spring til indhold

20. marts 2020

Kursfald på dansk realkredit er en mulighed

Af Formueplejes investeringskomite

Her og nu rammer kursfald på dansk realkredit Formueplejes balancerede løsninger negativt. Men det er også en mulighed for Formuepleje, når markedet igen vender – og det tror vi på, det gør.

Coronakrisen har skabt en ekstrem situation, hvor investorer i jagten på kontanter sælger ud af alle aktiver – også dansk realkredit, der har oplevet store kursfald de seneste dage. Udviklingen påvirker også Formueplejes porteføljer negativt. Men selvom dansk realkredit midlertidigt har mistet sin normale funktion som støddæmper, når aktiekurserne falder, har vi en klar forventning om, at denne funktion vil vende tilbage i den kommende tid. Derfor er det en mulighed, som vi også udnytter ved at øge eksponeringen til lang realkredit. 

Udsalget af de sikre danske obligationer er med andre ord ikke ensbetydende med, at investorerne har mistet tilliden til hverken Danmark eller dansk realkredit. Hvis man for eksempel sammenligner andre sikre papirer som finske eller østrigske statsobligationer, er de kørt ud på samme måde som dansk realkredit og har oplevet samme spændudvidelse i forhold til tyske statsobligationer.

Samtidig med, at det danske realkreditmarked er blevet anvendt som ”hæveautomat” af internationale investorer, har der været pres på den danske krone. De to ting fik torsdag Nationalbanken til at hæve den ledende danske rente (indskudsbevisrenten) med 0,15 procentpoint til -0,60 procent.

Nationalbanken har ligeledes givet bankerne mulighed for at hente ekstra likviditet, ligesom ECB tilfører ekstra likviditet til hele eurozonen, og nogle af disse penge kan blive kanaliseret videre til dansk realkredit.

Forventningen er, at ny likviditet til obligationsmarkedet, især som følge af store udtrækninger, vil bidrage til en gradvis normalisering af obligationsmarkedet i løbet af de kommende uger.

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Få en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Mød os

Mød en rådgiver og hør, om vores løsninger er noget for dig. Deltag i et af vores mange intromøder, som afholdes over hele landet.

Book et intromøde

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Insert alt text

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Insert alt text

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Insert alt text

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver