Spring til indhold

Asta og Jørn optimerer med en aldersopsparing

Asta og Jørn har tre børn, som alle er flyttet hjemmefra. Parret bor i et parcelhus i en forstad til Aalborg, hvor der efterhånden er god plads, eftersom de kun er to tilbage på matriklen. Selvom Asta og Jørn bor alene i et stort hus, nyder de at have plads til at samle familien, efter de har fået børnebørn. De er begge aktive på arbejdsmarkedet, hvor de regner med at have mindst ti gode år endnu.

Parret har en bil, som er betalt af. De er også godt i gang med at afvikle deres realkreditlån, som de har i forbindelse med huset. De vil gerne sikre, at der er penge nok til at leve en tilværelse, hvor der er overskud til oplevelser med børn og børnebørn. De er samtidig også begyndt at overveje, hvordan de giver mest muligt bedst muligt videre til næste generation.

Asta og Jørn indbetaler begge til pension via deres job, og det er en god idé, hvis de allerede nu – og gerne tidligere – forsøger at sætte sig ind i den tilværelse, de ønsker sig som pensionister. Der findes fire vigtige råd, de bør have med i deres overvejelser for at skabe den bedste pension:

  1. Kombinér opsparinger i flere skattemiljøer
  2. Start pensionsplanlægningen i god tid
  3. Planlæg pensionsudbetalingerne
  4. Brug de penge først, hvor beskatningen af afkastet er højest

Når Asta og Jørn har skabt et overblik over deres pensionstilværelse, vil det være en fordel for dem at oprette en aldersopsparing ved siden af den ratepension eller livrente, de indbetaler til via deres arbejde. På en aldersopsparing indbetaler de et beløb, som de kan undvære frem til pensionsalderen, og der er ikke fradrag for indskud på aldersopsparingen. Her må de hvert år indsætte op til 8.800 kr. (2023) – og når de har mindre end 7 år til pension, må de indsætte helt op til 56.900 kr. (2023) årligt. Fordelen er ikke kun afkastbeskatningen, som er væsentlig lavere end på et åbent depot – det fordelagtige ved en aldersopsparing er også, at de ikke skal betale skat, når pengene engang skal udbetales.

Derudover har en aldersopsparing ingen modregning i offentlige ydelser, tæller ikke med i formueberegning og er kreditorbeskyttet som alle andre pensionsordninger.

Casen er med fiktive personer.

Få mere viden om din pension

Få mere viden om din pension

Vi har gjort det nemt for dig at få det nødvendige overblik og viden om din pension, da vi ved, hvor vigtigt det er, at du planlægger og gennemgår dine pensionsløsninger, så du kan skabe den bedste tilværelse som pensionist. Hos Formuepleje rådgiver vi hele vejen rundt om vores kunders økonomi - og et af de vigtigste og mest komplekse områder er netop pensionsplanlægning.

Få vigtige råd om din pension her

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op