Julegaven i år skal være en investering – den er coronafri

Glem den hårde pakke under juletræet: Igen i år er penge til at investere den oplagte julegave til dine nærmeste. Det er ydermere coronafrit, og dermed viser du samfundssind, også fordi investeringer generelt gavner samfundet.

Julen 2020 bliver på grund af COVID-19 helt anderledes end alle andre jule, de fleste har holdt i deres liv indtil nu. Men noget er ikke forandret: At den bedste og mest fremtidssikrede gave til dine nærmeste fortsat er penge til at investere.

Det er derudover fuldstændig coronafrit at overføre penge til en aktiesparekonto, hvor pengene virkelig kan give gavn og vokse sig større over tid. Investeringer er samtidig med til at sætte skub i samfundet og holde en støttende hånd under aktivitetsniveauet i en udfordrende tid. Det er da at vise samfundssind. What’s not to like?

Investeringer er naturligvis ikke den eneste måde at vise samfundssind på i denne tid, og gavekort til nedlukkede butikker kan naturligvis også være temmelig samfundsnyttigt, men at åbne folks øjne for mulighederne i investering ligger mig på sinde.

Skattefri fordele ved at give penge i investeringsgave

Giver du en pengegave til dine børn eller børnebørn har det samtidig den fordel, at børn ikke betaler skat af de første 36.900 kroner (2021). Over tid kan de derfor optjene et betragteligt beløb ved at komme i gang med at investere tidligt. Hvert år kan børns investeringer således stige i værdi svarende til det beløb, uden at der skal betales skat af afkastet. Det er altså et rigtig godt alternativ til at købe et stykke dyrt legetøj af midlertidig værdi.

I 2021 kan man give sine nærmeste et skattefrit gavebeløb på 68.700 kroner, og da både bedstefar og bedstemor må give beløbet, kan der i alt overføres investeringsbeviser for 137.400 kroner.

Lad os så sige, at barnebarnet er 8 år og investerer pengene i Formuepleje Safe, der er vores svar på en investering med middel risiko, så kan investeringen være 309.150 kroner værd på barnebarnets 18 års-fødselsdag, hvis investeringen stiger 50 procent hvert femte år – vel at mærke uden yderligere beskatning. 

Det er selvfølgelig ikke alle, der nødvendigvis er i stand til at give det fulde gavebeløb, men renters rente-effekten får du på alle beløb, så 10.000 kroner vil med samme stigningstakt betyde, at barnebarnet står med 22.500 kroner, når myndighedsalderen rammer. Uanset hvad kan du sikre dine nærmeste en god og solid start på voksenlivet ved at investere i tide.

Så der er ingen grund til at fortvivle, hvis du her med en uge til juleaften endnu ikke har nået at købe dine julegaver og heller ikke har lyst til at bevæge dig ud i juleræset og blive udsat for unødig smittefare. Det kan også være, at du ikke lige har fundet den rette inspiration til, hvad du skal give, og så ligger investeringsgaven lige for.

Kontakt Formuepleje for at høre nærmere


I Formuepleje pakker vi ikke selv gaverne ind, så det kræver, at du opretter et depot i barnets eller eget pengeinstitut, hvor investeringerne kan placeres. Selv om vi altså ikke kan stå for indpakningen, hjælper vi derimod gerne med råd og vejledning, hvis du også ønsker at give en langtidsholdbar og fremtidssikret julegave i år. Med så lang en investeringshorisont er der ganske god sikkerhed for, at pengegaven over en årrække er steget i værdi og endnu mere værd end i dag.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>