Formuepleje runder 2020 fornemt af hos Morningstar

Morningstars december-rangering af de danske investeringsforeninger er netop landet. Formuepleje kan glæde sig over at ligge med helt i toppen med et gennemsnit på 4,15 ud af de maksimale fem stjerner.

Morningstars opgørelse over de danske investeringsforeninger for december er god læsning set med Formuepleje-briller.

Formuepleje ligger placeret som nummer to på listen med et gennemsnit på 4,15 ud af de maksimale fem stjerner på den overordnede rating for fonde, der aktuelt er i live.

Det er et særdeles tilfredsstillende resultat ovenpå coronaåret 2020, der blev et investeringsår med voldsomme udsving.

”2020 var et specielt år med de bratte fald i foråret og den efterfølgende genopretning, der skød et næsten lige så hurtigt tempo. På den baggrund er vi meget tilfredse med at ligge med helt fremme i feltet med de 13 Formuepleje-fonde, der bliver ratet i Morningstar-regi,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

Nummer et på brutto- og nettoafkast

Og når Morningstar Rating dekomponerer de danske investeringsforeninger, kommer Formuepleje i flere tilfælde ud af de opgørelser som den øverst rangerende investeringsforening af de 20, der er med i opgørelsen.

Det gælder eksempelvis både rangeringen med estimat over, hvordan ratingen ville have set ud, hvis den alene var baseret på fondenes bruttoafkast og en tilsvarende opgørelse baseret på fondenes nettoafkast. Ligeledes ligger Formuepleje nummer et på nettoafkastet, hvis der også korrigeres for den risikofri rente, og nummer to på den endelige rating, når der er korrigeret for alle elementer.

”I Formuepleje er det altid det risikojusterede afkast efter alle omkostninger, vi fokuserer på. Det går vi målrettet efter, da vi er en aktiv forvalter, og det er her, at vi kan vise, at vi gør en forskel og leverer et merafkast. Morningstar måler på det samme: Risikojusteret efter alle omkostninger,” fremhæver Søren Astrup.

Sådan fordeler Formueplejes Morningstar-stjerner sig

De i alt 54 stjerner fordeler sig på 13 fonde, hvor Formuepleje har de maksimale fem stjerner i fem af fondene: Formuepleje Optimum, Forbrugsaktier og PensionPlanner Stabil, Balance og Vækst.

De globale aktieporteføljer LimiTTellus og Globale Aktier opnår begge fire stjerner, ligesom EM Virksomhedsobligationer, PensionPlanner Moderat og Rusland. Formuepleje Danske Aktier, Global High Yield og Obligationer har alle tre stjerner.

Den årvågne læser vil her bemærke, at Formueplejes mest kendte løsninger ikke figurerer blandt de ratede foreninger.

”Vores balancerede foreninger som Safe og Penta rates ikke af Morningstar, og dem betragter vi egentlig som vores allerbedste investeringsløsninger. Det gør os kun endnu mere stolte over, at vi ligger med helt øverst på listen over Danmarks bedste investeringsforeninger,” fortæller Søren Astrup.

”Vores ambition er fortsat at ligge med helt i toppen, og vi har relativt pæne forventninger til 2021, hvor verdensøkonomien skal finde sit fodfæste efter COVID-19-pandemien. Og med den ekspansive penge- og finanspolitik, der bliver ført verden over, har vi en forventning om, at rammebetingelserne for investeringer er gode. På den baggrund tror vi på 2021 som et godt investeringsår, hvor vi kan fortsætte med at ligge blandt de bedste, når Morningstar rangerer de danske investeringsforeninger,” slutter Søren Astrup.

 

 

 

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>