Investering af pension

Skab den bedste pensionisttilværelse
Få mere viden om pension

Om at investere sin pensionsopsparing

Ved at investere sin pensionsopsparing er det muligt at skabe et afkast på pension, som kan forsøde livet senere hen. Når man starter med pensionsinvestering, er der dog mange regler og personlige forhold såsom risikoprofil, antal år til pensionering og typer af pensionsopsparinger at tage højde for.

Fordelen ved pensionsinvestering er, at hvis man starter med at investere sin pension tidligt i livet, så bliver det over en lang årrække muligt at opnå afkast og dermed øge den udbetaling, man vil få som pensionist. Samtidig kan man også udnytte de fordelagtige skatteregler for pension og afkast på investering, som er med til at gøre det attraktivt at investere pensionsmidler.


Hvorfor bør man investere sin pension?

Der er mange gode grunde til, at man bør investere sine pensionsmidler. Den vigtigste grund af dem alle er dog inflation, som med tiden reducerer værdien af indestående på nulrentekonti. Hvis ikke renten på ens opsparing - eller et afkast gennem investering - overstiger inflationen, bliver de opsparede midler derfor mindre værd i årenes løb.

De fleste pensionsopsparere er bekendt med den såkaldte garantirente, der, som navnet antyder, er en garanteret fast rente, man får på sin pensionsopsparing. Garantirenten svinger alt efter hvilket selskab, man har sin pension hos, oftest ligger den på et niveau, der inflationssikrer opsparingen, men yderligere potentiale for at opnå afkast er begrænset. Fordelen ved garantirenten er, at man ikke behøver bekymre sig om udsving, markedskorrektioner eller tage stilling til typen af investering. Tværtimod giver ordningen en bekymringsfri og stabil rente på de opsparede midler.

Grunden til man bør overveje at investere sin pension er derfor ganske enkelt, at det giver mulighed for, at man kan få mere ud af de penge, man lægger til side gennem livet, og gennem langsigtet investering kan det opnåede afkast komme til at udgøre en væsentlig del af det beløb, man vil få udbetalt i pensionsalderen.


Hvordan kan man investere sin pension?

Er man åben overfor at tage stilling til investering af sine pensionsmidler og ønsker at få mest muligt ud af sin opsparing, er pensionsinvestering en ideel løsning. Der er mange muligheder for at investere sin pension - man kan gøre det selv, og ofte vil ens pensionsselskab eller banken også være behjælpelige.

En af Formueplejes ekspertiser er, at vi med fuld gennemsigtighed og bankuafhængighed hjælper med pensionsinvestering ud fra individuelle ønsker.

På den måde bliver afkast- og risikoprofil bliver skræddersyet til den enkelte, og man kan føle sig tryg i at overlade investeringen af sin pension til Formuepleje. Før man starter med at investere sin pension, er der dog en række spørgsmål, man skal have afklaret:

  • Hvad er din investeringshorisont? Sagt med andre ord, hvornår ønsker du at gå på pension?
  • Hvad er din risikoprofil, og hvordan håndterer du udsving på markederne?
  • Hvor mange penge ønsker du at investere, og rammer du 20-procents reglen?
  • Hvad ønsker du at investere i - aktier, obligationer, blandede porteføljer eller ejendomme?
  • Hvordan ønsker du at investere - selvstændigt, gennem dit pensionsselskab eller gennem udbydere som Formuepleje?

Få hjælp til pensionsinvestering

Der er mange ting at holde sig for øje, når det kommer til pensionsinvestering. Vil du gerne investere din pension, men har ikke lyst til selv at sidde og overvåge kurserne fra dag til dag, og vil du gerne have fuld transparens over omkostning og strukturer, er det muligt at investere dine pensionsmidler i Formuepleje. 

Formueplejes rådgivere kan tilbyde dig kvalificeret pensionsrådgivning, der tager udgangspunkt i din situation og tilrettelægger investeringen ud fra dine ønsker. Vi rådgiver ud fra et helhedsperspektiv, der ikke kun kigger på din pension, men også mulighederne for at optimere investeringen i forhold til andre skattemiljøer såsom frie midler og fast ejendom. På den både hjælper vi dig til at skabe den bedste langsigtede pensionsinvestering med attraktivt afkastpotentiale, der kan forsøde pensionisttilværelsen.

Har du lyst til at vide mere om Formueplejes investeringsløsninger, eller har du spørgsmål, kan du finde svar og få mere viden på følgende måder:

Bestil intropakke

Bestil intropakke

Vi har sammensat en intropakke til dig, hvor du kan læse mere om, hvad Formuepleje kan gøre for dig og din pension.

Bestil >>
Mød en rådgiver

Mød en rådgiver

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om Formuepleje.

Tilmeld et møde >>
Ring mig op

Ring mig op

Er din pensionsløsning bedst muligt tilrettelagt? Bliv kontaktet af en rådgiver fra Formuepleje, og hør hvad vi kan gøre for dig.

Ring mig op >>