Spring til indhold

11. marts 2021

Årsopgørelsen er lige på trapperne

Af kundedirektør, partner Helle Snedker

Årsopgørelsen for 2020 er lige oppe over, og på mandag den 15. marts får du officielt adgang til at se din afregning med Skat for sidste år. Formentlig foreligger muligheden for at tyvstarte allerede inden da.

På mandag den 15. marts åbner din årsopgørelse for indtastning. Måske sker det allerede i morgen fredag den 12. marts. I tidligere år har Skat stille og roligt lukket op før annonceret tid, for at der ikke skulle opstå alt for lang kø ved indgangen. Det gør de sikkert også denne gang.

Som investor i Formuepleje er der nogle få ting, du skal være opmærksom på. Langt det meste sker helt automatisk, og en del har slet ikke nogen betydning for din årsopgørelse. Således er afkast på investeringer i aktiesparekontoen, pensionsopsparinger og børneopsparinger årsopgørelsen helt uvedkommende.

Der hvor du først og fremmest skal være vågen, er på dine frie midler. Skatten på investering af frie midler er desværre lidt knudret, hvorfor det gælder om at holde tungen lige i munden. Udgangspunktet er dog, at den bank, hvor dine investeringsbeviser ligger i depot, foretager indberetningen til Skat på dine vegne. Hos Skat møder bankens indberetninger de oplysninger, vi har videregivet til Skat om udviklingen i de enkelte Formuepleje-fonde.

Du bør således bare skulle logge ind på årsopgørelsen og her kontrollere, at afkast er korrekt indberettet.

Der er hjælp at hente

Hvis der er noget, du undrer dig over, når du åbner årsopgørelsen, så er du naturligvis velkommen til at kontakte os. Skriv eventuelt på info@formuepleje.dk eller ring på 87 46 49 00 – eller tag fat i din personlige rådgiver.

Vi har udarbejdet en oversigt over vores fonde, og hvordan de beskattes samt udviklingen i 2020. Den finder du lige her og er et godt hjælpeværktøj, når du tjekker din årsopgørelse. 

Sidst, men ikke mindst er det jo fortsat således, at du er velkommen til at kontakte mig eller mine kolleger, hvis du er i tvivl om, hvorvidt der kan optimeres skattemæssigt i den måde, du sparer op – eller ned – på.

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver