Pension

Planlæg din pensionisttilværelse

Værd at vide om pensionsopsparing

I Danmark er der traditionelt tre forskellige steder, hvorfra du kan modtage pensionsudbetalinger, når du går på pension:

  • Folkepensionen, som er en offentlig ydelse bestående af et grundbeløb og pensionstillæg, som udbetales fra du når folkepensionsalderen
  • Arbejdsmarkedspension, som din arbejdsgiver indbetaler en del af din løn på under din tid på arbejdsmarkedet
  • Privat pensionsopsparing, hvor du selv opretter en pensionsordning og indbetaler til i løbet af livet

Hvorfor er pension vigtigt?

Formålet med at spare op til pension er typisk at sikre din levestandard som pensionist. For at sikre levestandarden for dig selv og dine nærmeste er det vigtigt, at få lagt en pensionsplan og udnytte mulighederne for at optimere udbetalingerne fra din pensionsopsparing. Har du brug for overblik og fakta om hvordan du kan planlægge din pension, har vi samlet den vigtigste viden her, som du kan gå på opdagelse i.


Hvornår skal man starte med at spare op til pension?

Jo tidligere i livet du starter med at spare op til pension, desto længere tid har din opsparing til at vokse. I Formuepleje anbefaler vi forældre og bedsteforældre, at lave en pensionsopsparing til børn og børnebørn mens de er små, så de kan få et afkast på deres pension allerede i en tidlig alder. Selv mindre indskud kan dermed vokse til mange penge via rentes rente, indtil barnet skal pensioneres.

Har du ikke fået en pensionsopsparing med fra barnsben, er det stadig en god idé at starte med at spare op til pension så tidligt i livet som muligt. Det gør det muligt for dig at tilpasse din pensionsløsning og indbetalinger, så det stemmer overens med de drømme, du har for din pensionisttilværelse.

Er du kommet sent i gang med pensionsopsparing, er det en god idé at kontakte en pensionsrådgiver gennem dit pensionsselskab, din bank eller hos Formuepleje og få hjælp med at tilrettelægge opsparingen, så du kan gå en pensionisttilværelse i møde, hvor der er penge til at nyde livet.

Metoder til pensionsopsparing

Skat på pensionsopsparing

Når du har overblik over mulighederne for at spare op til pension, er det også vigtigt at forholde sig til skattereglerne, som kan have stor betydning for at skabe den bedste pensionsopsparing.


Få den vigtigste viden om pension

Her i Formueplejes pensionsunivers har vi samlet den vigtigste viden. Vi ved, hvor vigtigt det er at planlægge sin pension og sætte sig ind i, hvordan man kan skabe den bedste tilværelse som pensionist. Derfor har vi gjort det nemt at få den nødvendige viden, og i vores guides får du tips, tricks og fakta om pension.

Opsparing og nedsparing af pension

Når man i løbet af livet har sparet op til pension, er det potentielt en stor gevinst i at bruge sine pensionsmidler korrekt. Her kan du læse om, hvordan du tilrettelægger udbetalingen af din pensionsopsparing bedst muligt.

Tjekliste til din pensionsopsparing

For at du kan holde styr på, om din pensionsløsning er optimalt tilrettelagt, har vi lavet en tjekliste med de 18 bedste pensionsråd.


Kom godt videre med pension

I Formuepleje vil vi gerne hjælpe dig godt på vej mod en tryg tilværelse som pensionist. Kunne du tænke dig mere viden om, hvad Formuepleje kan tilbyde dig, kan du bestille materiale, som kan hjælpe dig videre og give overblik over vores løsninger.

Vil du hellere møde en formuerådgiver, der kan hjælpe dig på vej og gå i dybden med din pensionsopsparing, kan du både møde en rådgiver på et intromøde, hvor vi fortæller om mulighederne i Formuepleje, eller du kan blive kontaktet og få en snak om din situation.

Investering af pensionsmidler

Pensionsmidler kan investeres i alle Formueplejes investeringsløsninger. Ved investering i kapitalforeninger er det dog nødvendigt at tage højde for den såkaldte 20-procents regel. I tabellen nedenfor kan du få overblik over, hvornår det er nødvendigt at tage højde for reglen.

Pensionsregler for Formueplejes investeringsløsninger

Formueplejes rådgivere har lang erfaring med at tilrettelægge investering af pension, og hjælper gerne dig videre med at investere ud fra dine behov og de gældende regler på området.

Bestil intropakke

Bestil intropakke

Vi har sammensat en intropakke til dig, hvor du kan læse mere om, hvad Formuepleje kan gøre for dig og din pension.

Bestil >>
Mød en rådgiver

Mød en rådgiver

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om Formuepleje.

Tilmeld et møde >>
Ring mig op

Ring mig op

Er din pensionsløsning bedst muligt tilrettelagt? Bliv kontaktet af en rådgiver fra Formuepleje, og hør hvad vi kan gøre for dig.

Ring mig op >>