Hvorfor tester Nordnet dig?

Når du ønsker at investere i de af Formueplejes investeringsløsninger, der anvender gearing, via Nordnet, skal du først igennem en test på seks spørgsmål. Den skal du være glad for, selv hvis den ved første øjekast kan synes lidt besværlig. Det handler om investorbeskyttelse - og reglen gælder ikke bare Nordnet, men alle.

Formueplejes investeringsløsninger er for nylig blevet gjort mere tilgængelige på investeringsplatformen Nordnets univers, og kan fremover blandt andet anvendes til Nordnets månedsopsparing. Det har affødt spørgsmål om den test med seks spørgsmål, som man skal igennem hos Nordnet.

Frem for at undre sig over spørgsmålene og indholdet af dem, bør du dog glæde dig over dem, idet de til syvende og sidst handler om beskyttelse af dig som investor, og det er en fin tilgang, så du i videst muligt omfang sikrer sig, at du ikke går galt i byen. 

Derudover er der også tale om juridiske krav, som Nordnet og andre værdipapirformidlere er forpligtet til at føre ud i livet på baggrund af Investorbeskyttelsesbekendtgørelsen, der blandt andet er sat i verden for, at værdipapirformidlere skal kunne redegøre for investorernes kendskab og erfaring udi investeringer. På baggrund af de svar, du giver i testen, er hensigten så, at det skal vurderes, om investeringsløsningen – i dette tilfælde Formueplejes – er hensigtsmæssig for dig som investor.

Budskabet herfra er, at det er en sikkerhedskontrol, man skal være positivt indstillet overfor, da det er med til at sikre, at du som investor har forstået, hvad det er for et produkt, du investerer i. Som nævnt er testen ikke kun noget, du støder ind i hos Nordnet, men også i din bank, eller når du handler igennem Formuepleje. 

De seks spørgsmål fra Nordnets test

  • Har du tidligere investeret i komplekse fonde, eksempelvis hedgefonde og/eller ETF’er med gearing?
  • Kan du forvente daglig gearing af kursen for alle typer fonde?
  • Kan du købe fonde, hvis værdi bevæger sig mere eller mindre end værdien på de underliggende aktiver?
  • Indebærer en højt belånt fond højere risiko for dig som investor?
  • Kan en fond have resultatafhængigt gebyr og dermed forskellig pris på forskellige tidspunkter?
  • Kan du som indehaver af en kompleks fond tabe mere end det investerede beløb?

Hos Formueplejes korps af rådgivere gælder det naturligvis om at klæde dig som kunde rigtigt på, så du kender svaret på alle spørgsmålene, efter at du er blevet introduceret til vores investeringsløsninger. Er der noget, du er i tvivl om, står vi altid parat til at hjælpe, og du kan kontakte os på 87 46 49 00 eller info@formuepleje.dk.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>