Derfor fusionerer Formuepleje investeringsforeninger

Det er besluttet at fusionere Formuepleje Forbrugsaktier og Rusland ind i Formuepleje Globale Aktier. Få forklaringen på, hvad der sker, hvis du er investor i en af de to foreninger her.

Generalforsamlingen i Investeringsforeningen Formuepleje har vedtaget, at de to afdelinger Formuepleje Forbrugsaktier og Formuepleje Rusland bliver fusioneret ind i Formuepleje Globale Aktier. Fusionerne afventer dog Finanstilsynets godkendelse, før de træder endeligt i kraft.

Hvad er baggrunden for beslutningen?

Der er en særskilt forklaring for hver af de to foreninger.

For Forbrugsaktiers vedkommende handler det om, at afdelingen har et meget snævert investeringsfokus og derfor en høj risiko. I 2020 leverede Forbrugsaktier et meget højt afkast, fordi den er kendetegnet ved at indeholde en høj andel af momentumaktier, som vi nu vurderer som dyrt prisfastsatte. På grund af det vurderer vi ikke, at vækstpotentialet er stort på langt sigt.

For Afdeling Ruslands vedkommende handler det om, at transitionen mod demokratiske og økonomiske reformer i Rusland er gået i stå, ligesom der er indført yderligere handelsrestriktioner fra EU’s og USA’s side over for Rusland. Ikke meget tyder på, at den udvikling vender. Afdeling Rusland er desuden lille, med relativt høje omkostninger og tilsvarende høj risiko, hvor risikoen i Formuepleje Globale Aktier er lavere.

Skyldes beslutningen dårlige afkast?

Absolut ikke. Begge foreninger har leveret gode afkast, og Forbrugsaktier har for eksempel fem stjerner hos Morningstar og Rusland har fire.

Hvad sker der rent teknisk, hvis du ejer investeringsbeviser i Forbrugsaktier og/eller Rusland?

Begge afdelinger ophører, og investorer i de to afdelinger modtager i stedet andele i Formuepleje Globale Aktier, som er en veldiversificeret global aktieportefølje, og et eventuelt kontantvederlag for den resterende del af pengene.

Da afdelingerne ophører, betyder det også, at investorer i Formuepleje Globale Aktier ikke pludselig bliver eksponeret til cykliske forbrugsaktier (fra Afdeling Forbrugsaktier) eller russiske aktier (fra Afdeling Rusland).

Skal man selv gøre noget, eller sker overdragelsen automatisk?

Det foregår automatisk under forudsætning af, at Finanstilsynet godkender vedtægtsændringerne. Herefter bliver investeringsbeviserne i Afdeling Forbrugsaktier og Afdeling Rusland erstattet af investeringsbeviser i Formuepleje Globale Aktier. Det eventuelt overskydende beløb vil blive indsat på din konto.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>