Vaccinegennembrud er et lovende skridt

Det medicinske gennembrud fra den amerikanske medicinalgigant Pfizer og den tyske partner BioNTech med en COVID-19-vaccine vender op og ned på aktiemarkedet, hvor de valueorienterede aktier stiger på bekostning af de mere vækstorienterede teknologiaktier. Det er en udvikling, der passer godt ind i Formueplejes aktiestrategi, hvor porteføljen er lagt efter dette scenarie.

Konturerne af den første vaccine imod COVID-19 tegner sig, efter at amerikanske Pfizer og tyske BioNTech har meldt ud, at de to selskabers vaccine forhindrer mere end 90 procent af COVID-19-tilfældene.

Det er en potentiel gamechanger i aktiemarkederne, og det kan aflæses i både aktieindeks og på enkeltaktieniveau. Mens de brede amerikanske aktieindeks som S&P 500 og Dow Jones stiger kraftigt i future-handlen, stiger teknologiindekset Nasdaq mere beskedent, og i Europa ligger de fleste aktieindeks i stigninger på mellem 4 og 7 procent, mens det mere defensive danske C25 falder omkring 1 procent.

På enkeltaktieniveau stiger dagens hovedrolleindehavere Pfizer (knap 13 procent) og BioNTech (cirka 22 procent) ganske naturligt, mens meget hypet tech-aktie som Zoom falder over 12 procent.

Med dagens vaccinenyhed og afgørelsen på valget i USA er der dermed på få dage fjernet to afgørende risikofaktorer i de finansielle markeder, selv om COVID-19-vaccinen naturligvis ikke er i brug endnu, og USA’s afgående præsident Donald Trump endnu ikke anerkender Joe Bidens valgsejr. Tværtimod lægger han op til at udfordre den juridisk, men det får han næppe held med.

Vaccine ændrer investorernes tilgang

Netop teknologiaktierne og det danske indeks er nogle af dem, der har haft kraftigst fremgang i løbet af coronaåret 2020. Og dagens udvikling ovenpå vaccinenyheden vidner om, at en vaccine kan sætte gang i en sektorrotation, hvor medvinden på aktiemarkedet går fra vækstaktier inden for teknologi til de mere valueorienterede aktier.

Det er det, som vi i Formuepleje har lagt vores portefølje efter i forlængelse af både præsidentvalg og forventning om, at en eller flere vacciner ville blive lanceret inden for nær fremtid. I den forventning øgede vi vores aktieeksponering til det maksimale den 30. oktober ved at købe op i europæiske aktier (Euro Stoxx-futures). Foreløbig har denne investering vist sit værd og givet et afkast på omkring 15 procent.

Man skal dog også gøre sig klart, at vi endnu ikke ved meget om vaccinen, og at den endnu ikke er godkendt af sundhedsmyndighederne, men det er et godt og væsentligt skridt i den rigtige retning, som potentielt kan vise vejen ud af den coronatilstand, som verden befinder sig i og en mulig tilbagevenden til en mere normaliseret situation, hvor vi dog forventer, at mange adfærdsmønstre ændrer sig mere eller mindre permanent. Man må samtidig forvente, at flere vacciner følger efter.

Fortsætter denne udvikling, er det vores forventning, at vi kan hale ganske pænt ind på det efterslæb, vi har haft siden foråret, da COVID-19-pandemien brød løs. Et hul, der især skabt på baggrund af vores fravalg inden for aktier, hvor vi bevidst ikke har haft nogen eksponering i de dyre teknologiaktier.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>