Spar renter ved frivillig indbetaling af restskat inden nytår

Det nært forestående årsskifte er sidste chance for at undgå at betale renter af eventuel restskat. Venter du til efter nytår, løber der renter på.

Der er endnu et par dage at løbe på, hvis du vil foretage frivillig indbetaling af restskat, inden der løber renter på. Derfor er det en god ide at foretage sine frivillige restskatteindbetalinger før nytår frem for at vente til efter, siger Helle Snedker, kundedirektør og partner i Formuepleje:

”Vi har budt velkommen til mange nye investorer i årets løb, og hvis de ikke lige er opmærksomme på det, risikerer de at skulle betale renter af den restskat, de eventuelt måtte skylde. Renterne er ikke fradragsberettigede, så der er ingen grund til at vente med at betale, hvis man er kommet i restance. Det vil være tilfældet for mange nye investorer, der er kommet ind, mens kurserne har været lave og siden har opnået pæne afkast.”

Helle Snedker peger på, at reglerne for, om der skal betales renter eller ej, er ret ligetil.

”Reglerne er relativt simple, så jo hurtigere du betaler, jo billigere slipper du: Betaler du inden nytår, skal der ikke betales renter eller procenttillæg. Betaler du mellem 1. januar og indtil 1. juli, skal der betales en dag-til-dag-rente på 1,8 procent p.a. regnet fra 1. januar og til og med betalingsdagen. Og venter du til efter 1. juli, skal der betales et fast procenttillæg på 3,8 procent,” oplyser Helle Snedker.

Hvis restskatten ikke er betalt senest den 1. juli 2021, beregnes restskatten inklusiv procenttillæg op til 21.000 kroner ind i skatten for 2021, mens restskat over 21.000 kroner opkræves i tre rater i henholdsvis august, september og oktober 2021.

Er du i den modsatte situation, hvor du skal have penge tilbage i skat, opnås der intet procenttillæg, da godtgørelsesprocenten er 0. Det skyldes et ønske om, at man ikke bruger skat som en opsparingsmulighed, og at danskerne for få år siden i for vid udstrækning benyttede sig af den mulighed.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>